7 Oct 2008

Tigari Sunday’s Fantasy

Primul meu tutun de pipa a fost Thomas Radford Sunday’s Fantasy, care mi s-a parut extraordinar. Taietura aparte, un parfum pe care l-as recunoaste si peste 20 de ani, o dulceata intensa. Astazi nu-l mai apreciez la fel, mi se pare uneori prea floral, prea artificial, desi se mai intampla sa cumpar sau sa primesc vreo cutie. Un tutun bun si ieftin, perfect pentru inceput, dar sunt altele si mai bune.

Am luat un pachet de tigari Sunday’s Fantasy, desi nu auzisem lucruri foarte bune despre ele. Dar la 7 lei nu era un experiment cu miza financiara enorma. M-am asteptat sa nu imi placa, sa fie mult sub tutunul de pipa, sa fie inca o pacaleala. In loc de asta mi-au placut destul de mult.

20 de tigari, tutunul invelit intr-o frumoasa hartie maro, putin mai tare decat cea obisnuita, imitand destul de inspirat foaia de tutun. Inauntru, din cate mi-am dat seama, un amestec de tutun obisnuit si tutun de pipa. Sau tutun cu aromele artificiale din cel de pipa, greu sa-ti dai seama. Aromate, relativ usoare, cu o dulceata care se pastreaza bine.

Bune, accesibile ca pret, nu foarte tari, o alternativa potrivita cand n-ai timp de o pipa. Nu au buchetul de arome din tutunul de pipa, insa sunt mult mai bune decat tigarile obisnuite. Iar cum un pachet de Blackstone, spre exemplu, este cel putin dublu ca pret, le recomand cu drag. Merita cel putin incercate. Savurate pe fuga.

LE (11 noiembrie 2011) : am gasit din nou tigari Sunday's Fantasy la Carrefour Regie, la Inmedio. Acum sunt 13 lei, dar cuprins de nostalgie  si in pana de tutun de pipa am luat un pachet. Foarte placute, si macar mirosul in camera bate orice alta tigara obisnuita. 

16 comments:

Realitatea lui Petria said...

Mă faci să salivez.

garleanu said...

Si cam pe unde se gasesc de cumparat?

Cinabru said...

Alex : merita incercate, chiar sunt curios cum le vei gasi.

Garleanu : eu am gasit in Cora Militari, in magazinasul cu multe ziare, reviste, si ceva tigari. Dar se gasesc si prin alte mall-uri si hipermarketuri.

humidor said...

Se gasesc la toae magazinasele cu ziare si reviste...
Eu nu am avut curiozitatea, dar am "savurat" aroma lasata in camera de la altii. Putin cam dulce si cam tare, un dulce spre gretos as spune. Dupa parerea mea sunt tigarete de fandoseala.
E ca si cum ai folosi pipa pentru a fuma tutun de tigarete, acestea fiind pe dos, fumezi tigarete cu tabac de pipa.

Lascaris said...

Descriere apetisanta, dar tot tigari raman. As fi tentat, de curiozitate numai, sa aprind una dar ma indoiesc ca as termina-o, (imi displac profund tigarile).

Cinabru said...

Humidor : ca vechi fumator de tigari, au fost acceptabile. Oricum, mai bune decat tigarile obisnuite.

Lascaris : din pacate nu te pot contrazice. Deloc.

tyler durden said...

Ma tu faci reclama la cancer

Cinabru said...

Tyler Durden : corect, dar chiar te rog sa le incerci. Sa vad si o alta parere din partea unui vechi si pasionat fumator. Si bun prieten.

mrg said...

Cinabru, sunt intru-totul de acord cu tine ref. la schimbarea opiniei in timp despre S.F. Si eu am fost entuziasmat la inceput, acum niste ani, insa dupa ceva timp mi-a trecut. Ba chiar mai repede decat tie, din cauza unui incident neplacut. Nici acum nu ma impac cu aroma lui.
Revenind insa la tigarete, daca tot vrei sa savurezi arome, de ce nu folosesti o pipa mica, la care un bol inseamna maxim 20 de minute? Aici sunt de acord cu Humidor - de ce sa fumezi tutun de pipa (sau un amestec al acestuia cu tutun de tigari, ceea ce ii scade clar calitatea) in tigari? Stiu di proprie experienta argumentele: timpul..., o tigara e o tigara..., nu te deranjeaza sa o lasi sa arda in scrumiera..., ai mainile libere ca sa tastezi (pe blog ;-))..., se potriveste perfect pt. 10-15 minute libere si cateva pagini citite in graba... Dar...! O aroma merita savurata, iar pt mine cea mai buna metoda de a o savura este pipa.

Cinabru said...

Mrg : nu prea ma simt in largul meu sa fumez pipa pe strada, prefer sa fumez acasa sau in rarele intalniri cu prietenii. Desi ideea nu e deloc rea. Si ai dreptate, nimic nu se compara cu savoarea unei pipe.

Anonymous said...

stie cineva unde sa gasesc un pachet de black stone in tot bucurestiul ? va rog din suflet sa-mi spuneti si mie . mc anticipat

Cinabru said...

Incearca la Cora Militari, la magazinasul cu ziare, reviste si tigari. Acum vreo luna aveau inca.

Anonymous said...

deci Sunday's daca e sa cumpar trebuie sa caut la Carrefour Regie sau Cora Militari nu ?

Cinabru said...

Eu acolo am gasit in ultimul timp. Pretul a ramas acelasi, 13 lei, la Inmedio sau cum ii spune.

Anonymous said...

Astazi am cumparat doua pachete de Sunday`s Fantasy din benzinaria MOL:) 15,80 ron un pachet!(banuiesc ca sunt in aproximativ toate benzinariile.)

Anonymous said...

Astazi am cumparat doua pachete de Sunday`s Fantasy din benzinaria MOL:) 15,80 ron un pachet!(banuiesc ca sunt in aproximativ toate benzinariile.)

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...