19 Dec 2008

Primul meu suport pentru pipe…si un butoias

Cam venise vremea sa imi fac si eu un cadou de Craciun. Ma rog, de Festivus, mai curand. Pai tot sa dau, sa dau, sa dau. Sa mai si iau. O jucarie doar pentru mine. Primul meu suport pentru pipe plus un butoias pentru tutun. Imi doream de foarte mult timp asa ceva. Lemn frumos, curat, din cate imi dau seama bine lucrat, poate chiar manual, destul de vechi – au un aer vintage - dar nefolosite.Le-am luat de pe Okazii, cu 48 de Ron, pentru ca am avut norocul porcin de a fi singurul licitator. De la Rouge. O recomand si altor pasionati, seara am castigat licitatia, dimineata aveam standul. Operativitate maxima, si inteleg ca in viitor va mai pune si alte licitatii cu pipe, accesorii, etc. I-am promis ca ii voi face reclama.

Conform descrierii de pe site, au fost cumparate din Germania prin anii ’70 si pastrate in cutiile originale (pacat ca nu am primit si cutiile, dar asta este). Sa ramana intacte cateva decenii, e ceva. Si acum stau si le admir, le aranjez pe raftul pentru nicotine cravings, incerc sa le pun cat mai bine in valoare. Pur si simplu au schimbat tot locul, pipele, desi doar doua la numar (stiu, stiu, prea putin) si modeste sunt mult, mult mai frumoase. Suporturile simple din plastic au disparut intr-un sertar.

Nu stiu ce tutun voi pune in butoias, deocamdata este gol (primim donatii, inclusiv in valuta. Eu si butoiasul. Se poarta). Destul de etans, imi pare, miroase inca a lemn, capacul are o izolatie (asa ii spune ?) de cauciuc si un mic burete pentru umezeala. Habar nu am ce capacitate are, mi se pare intimidant de generos.

Am o cutie de Peterson University Flake, pe care inca incerc sa il inteleg si gust la adevarata valoare. Este cu totul diferit de tot ce am fumat pana acum. Dar e bun. Foarte bun. Am primul meu suport pentru pipe, si s-a nimerit sa fie unul pentru doar doua pipe. Mic si elegant. Doua pipe. Famelie mare, renumeratie dupa buget mica. E un pas important. Pipa violon d’Ingres.

Am pus pozele de pe Okazii.ro, n-am avut aparatul la indemana. Dar promit sa, in cel mai scurt timp. Macar asa, ca idee. Oricum io cred ca acestea sunt mai bune decat ce voi reusi sa fac.

12 comments:

DeMaio said...

Să te bucuri de ele, omule :) Că ştiu ce bucurie trebuie să fie acum :)

mrg said...

Felicitari, Cinabru! Sunt intr-adevar frumoase - si suportul si butoiasul. Sa te bucuri de ele!

tyler durden said...

Sa le stapanesti sanatos. Apropo ce nemultumiri ai de Festivus? :)

Cinabru said...

DeMaio : multumesc frumos. Sper sa primesti si tu cadouri care sa te bucure la fel de mult. Sau sa-ti faci singur, e mai simplu si eficace :)

Mrg : multumesc, am avut noroc sa le iau. Ma bucur deja. Astept sa ne intalnim curand, sa mai vorbim de ale noastre.

Tyler : thanks. Oho, este multe si e grele. In primul rand ca n-am gasit stalp de aluminiu. Si la feats of strength cred ca ma bate nevasta. Din pacate.

Laviniars said...

Bravo dom'le, felicitari, ai fost norocos. It's a Festivus Miracle... :D Cred ca arata bestial pipele pe bancuta/suportul ala. Astept si pozele :).

Cinabru said...

Lavinia : asa este, a Festivus miracle. Macar astea se intampla. Si daca mai spun si ca un prieten mi-a dat vreo 10 mostre de tutunuri :) Dublu Festivus Miracle.

Arata bine, acuma tre sa mai iau o pipa, niste tutunuri, nu prea mai am filtre, etc, etc, etc

Andi said...

Am și eu un prieten pasionat de lulele :)
Recunosc, deși nu-mi place ideea de fumat, aroma tutunului din pipă e seducătoare...

Enjoy

Cinabru said...

Andi : cele aromatice miros bine, e adevarat. Dar sunt si mixturi care pentru ceilalti au un miros ingrozitor, dar pentru pipar sunt delicioase. Chestiune de gusturi si experienta, dupa cum am inceput si eu sa-mi dau seama.

E o pasiune frumoasa, dar te prinde rau.

humidor said...

Felicitari! Frumoasa bancuta si butoiasul asteapta sa fie umplut.

Ce sa spun, te invit inca o data la intalnirile noastre, ce naiba, de ce nu vii? Mai ales la alea cu impartirea comenzilor ca sa iei mostre si sa incerci si alte tabacuri si mai ales ca suntem mai multi si ai de unde sa alegi sfaturi si sa dai la tandul tau un sfat, ca nici noi nu suntem departe, cel putin unii dintre noi.

Hai bafta si sarbatori fericite!

Cinabru said...

Humidor : multumesc. Si daca tot m-ai tras de urechi, promit ca data viitoare sa fac tot posibilul sa ajung. Macar sa va cunosc si sa aflu si eu mai multe, fiind abia la inceput. It's a promise.

Lascaris said...

Felicitari Cinabru si la mai mare. Mi-au placut cadourile pe care ti le-ai facut.

Cinabru said...

Lascaris : trebuie sa ajung sa fac poze, sa ma laud si mai rau. E frumos, am avut noroc.

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...