9 Nov 2009

Tellico - soft pentru biblioteca

Cautam de ceva vreme un soft pentru biblioteca. Pe Windows m-am descurcat foarte bine cu seria Collectorz (pentru carti, filme, muzica si jocuri), avand in paralel si un Excel simplu pentru biblioteca. Dupa trecerea la Ubuntu - Karmic Koala rules - era destul de greu sa folosesc in continuare Collectorz. Mult prea complicat de configurat, nu eram sigur ca va merge pana la urma, si oricum cand vine vorba de Ubuntu sunt la stadiu "what does this button do". Plus ca vroiam ceva special pentru Linux. Adina mi-a recomandat Tellico, l-am luat, instalat si m-am jucat ceva timp cu el. Si cred ca am gasit ce imi trebuia.

Foarte rapid, customizabil - desi template-uri standard nu sunt foarte atragatoare - si gratuit, Tellico face cam tot ce gasisem in seria Collectorz, doar ca intr-o singura aplicatie. Se pot face cataloage pentru colectii de carte, muzica, film, comicsuri, bibliografii, timbre, monezi, vinuri, board-games, CCG, usor de aranjat si cu numeroase optiuni. Se poate face si un catalog custom pentru alte genuri de colectii. Se invata usor si mai mult prin intuitie decat citind documentatia. Tellico ia automat informatiile de care are nevoie de pe net - la filme foloseste IMDB, Amazon si Animenfo - si se misca surprinzator de bine.

Adina, multumesc pentru sugestie. Mai am foarte mult de lucru pana sa trec totul in Tellico, dar imi place foarte mult.

11 comments:

Adina said...

Multumesc de multumiri :) Ma bucur ca iti place Tellico.

DeMaio said...

Văd că merge din ce în ce mai bine :) Brava, bre, mă bucur imens. Mai ales că trec şi eu la el în curând. Windows-ul îl ţin de managere, asta dacă nu cumva mă apuc să-l instalez în virtual :))

Cinabru said...

Adina : eu iti multumesc, e un program foarte fain. Plus ca oarecum m-ai incurajat sa trec pe Ubuntu :)

DeMaio : de ce crezi ca te tot intrebam io ce si cum ? Aveam planuri de transfer, nu gluma. Doar ca mai am cumplit de multe de invatat. Dar iti dai seama daca la ora asta sunt pe blog, ascultand Ramones si pigulind o postare pentru maine - m-a prins.

Adina said...

@Cinabru - Daca stii comanda "man" esti deja pe jumatate acolo :)

Gingasia said...

Felicitari, am sa incerc si eu ! :)Poti sa exporti datele?

Cinabru said...

Adina : ce comanda ? :)

Gingasia : ma crezi ca la asta nu m-am uitat inca ? Ma uit si revin mai incolo, de casa. Dar merita, e fain.

Gingasia said...

Te-am intrebat asta, pentru ca am nevoie de un program care ma poate ajuta sa comunic cu alte colectii!

Adina said...

@Cinabru = "man". De la "manual". De ex. daca vrei sa faci/desfaci un fisier .zip si nu stii incotro sa te indrepti poti deschide un terminal si tasta "man zip" (fara ghilimele) si se va afisa pagina de manual corespunzatoare.

Ca sa iesi din pagina de manual apesi control si q.

Adina said...

@Cinabru - Revin - doar q trebuie sa apesi ca sa iesi din pagina de manual. Ca prim pas poti incerca si "man man" :) Pagina de manual a manualului.

PS: manualul ii pt tot linux-ul, nu pt Tellico.

Cinabru said...

Gingasia : scuze pentru intarziere. Din ce vad exporta in xml, zip, html, CSV si in alte organizers de linux ca Alexandria sau Griffith.

Adina : promit sa ma pun pe invatat in concediu :)

Gingasia said...

Comunicarea este restransa in domeniul bibliotecilor: ISBD, ISSN, ETC.!
MULTUMESC TARE MULT!

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...