30 May 2014

Revista de Suspans numărul 18


Primul număr trimestrial al Revistei de Suspans. Un număr plin (mi-ar fi plăcut să îl văd și tipărit) cu o secțiune generoasă de proză, inclusiv o povestire semnată de nimeni altul decât Laird Barron - marea surpriză pentru mine - câteva recenzii de carte și film. Și altele. Completează de minune prima antologie Revista de Suspans, Best of Mystery & Horror #1

Am publicat în acest număr trei recenzii, impresii despre trei romane weird fiction remarcabile, unul de Graham Masterton, deja un clasic, celelalte două operele a două voci puternice și originale. Glumeam cu un prieten la o pipă și un pahar că mă simt, când vine vorba de literatura horror, ca un soi de pașoptist eșuat într-un ev mult prea târziu, în care ”culturalizez” minoritatea pasionată încercând să prezint cărți ce nu se vor  traduce probabil vreodată la noi. Adevărul este că în ultimul an am citit aproape exclusiv așa ceva. Prin definiție un pesimist când vine vorba de popularizarea pasiunilor proprii, chiar dacă semnalele mai noi sunt pozitive și interesul pare în creștere. Trebuie s-o facă cineva și pe asta. Mai rămâne să divaghez pseudo-cioranian despre blestemul unei piețe de carte în involuție, unde numele de mai jos sunt practic necunoscute. 

Cele trei articole sunt: 

1. Vignete de o rară violenţă (Wrath James White – Population Zero)

2. În plină fantezie macabră (Iain Rob Wright – The Final Winter)

3. Prizonier în Trinity (Graham Masterton – Community)

2 comments:

Mircea Pricăjan said...

Şi foarte bine faci că le popularizezi. În felul ăsta, prin expunere, poate se prinde vreun editor de la noi că mai sunt şi alte literaturi sub soare, ba unele chiar solide, aşa, ca nişte planete mari şi bizare.

Cinabru said...

Mulțumesc, măcar încerc, deși nu prea sper să apară prea curând la noi un Carlton Mellick III (pentru care am deja o slabiciune vecină cu fascinația) sau măcar un Laymon, că tot am ajuns la el. Dar, cine știe, se va găsi vreun curajos care să exploreze asemenea planete. Mari și bizare pe drept cuvânt.

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...