27 Feb 2017

Samuel Gawith - Winter Time Flake

Tutun : virginie, latakie
Aspect tutun : flake
Aroma : intens a latakie, a rășină
Tărie : ridicată
WAF : foarte scăzut
Prezentare : cutie de 50 g

Nu voi spune din nou că am renunțat la fumat. Nu mai cred nici eu. Să spunem doar că am făcut (din nou) o pauză, care nu știu cât și dacă va dura. Dar între timp mă bucur de plăcerile unei vieți mult mai sănătoase - chiar dacă până acum sunt anevoie de identificat - și îmi iau carnețelul de notițe și, la rând, cutiile golite și rămase în așteptare. Sunt opinii restante, și e păcat.

Tabacul acesta de la Samuel Gawith - am spus-o și o voi repeta mereu, un producător ce nu m-a dezamăgit până acum - este, potrivit tobaccoreviews, dintr-o serie de patru flakes, câte unul pentru fiecare anotimp, realizate în colaborare cu Stanislaw și DTM. Cum celelalte îmi sunt necunoscute și nici despre acesta nu știam nimic atunci când am ajuns la tobacco shop, a fost o alegere ”în orb”. Din fericire una norocoasă. La gândul de iarnă mă așteptasem la un aromatic, deși sunt mai rare ca flake-uri, eventual ceva cu note de confiserie, vanilie, scorțișoară, ghimbir, vreun tablou olfactiv-nostalgic demn de o ipostază de bunic senil, desprins din vreo reclama vintage.

Dimpotrivă. Cutia este plină de flake-uri egale, frumos tăiate, destul de uscate pentru Samuel Gawith, brune cu un pic de auriu mieros pe alocuri, puțin aspre la pipăit și repede casante dacă le pui la uscat. Se fumează bine sfărâmate, aproape la fel de ușor împăturite, și mi-a fost greu să aleg din cele două variante, deși în a doua parcă gustul a fost mai intens. Se aprinde mulțumitor pentru un flake și fumează până spre final fără probleme, fără bolboroseli, fără să încingă pipa. E acea satisfacție hibernală că ai găsit un tabac de cursă lungă ce nu are nevoie de prea mare atenție sau dădăceală pentru o fumată de lungă durată.

Iar gustul... tocmai aici este micul neajuns, cel care face din Winter Flake de la Samuel Gawith un tutun bun, dar nu unul foarte bun și categoric fără prea mari șanse de excelență. Sau poate am devenit prea mofturos, cu mârâieli de bătrân amar. Gustul este intens, de latakie, greu de descris unui nefumător de pipă, cu acele note de rășină, tămâie, amărui-dulcegi, răcoros și dominant, insinuant și cuceritor. Problema este monotonia, felul în care acoperă aproape total virginia, și se păstrează până spre sfârșit egal cu sine, fără mari surprize și fără mătăsoase transformări. Dacă acestea ar fi fost și acest flake va fi fost excelent.

Winter Time Flake de la Samuel Gawith e un tutun bun, un flake cu latakie - dacă îți place deja sau vrei să încerci așa ceva - potrivit, zic eu, pentru vremea ceva mai rece, un amestec bine lucrat, ce mai avea nevoie de un pic pentru a deveni memorabil. Merită încercat, mai ales că gama de flake-uri latakiote cu este tocmai excesivă. 

Foto: smokingpipes.com

9 comments:

Enache Alexandra said...

La inceput, dupa cum arata cutia, am zis ca o fi un ceai pompos, cu tot felul de arome nebune (ce-i drept...e greu sa gasesti si un ceai bun in zilele astea).
Nu l-am incercat niciodata. Inca fumez tigari normale. Mereu spunem ca ne lasam si ne lasam... Cu toate ca eu nu cred ca exista om fara un viciu, indiferent de natura sa.

Cinabru said...

Am reusit sa renunt la tigari de ceva vreme, desi intr-o perioada le alternam cu pipa. Momentan, cum spuneam, fac o pauza. Daca ma gandesc sa renunt definitiv parca nu imi place ideea, asa mai astept o zi, si inca una. Si da, seamana un pic a cutie exclusivista de ceai.

Turistbooking said...

Foarte bun articol.Felicitari!

Dan said...

Multumesc pentru review.

dercy lyne said...

Numele meu este Darci Lyne. Aceasta este o zi foarte fericită din viața mea datorită ajutorului pe care mi l-a oferit dr .nosakhare pentru a mă ajuta să-mi recuperez fostul soț cu vraja sa de dragoste și magie. Am fost căsătorit de 6 ani și a fost atât de groaznic pentru că soțul meu a înșelat cu adevărat și a căutat un divorț, dar când am întâlnit pe e-mail Dr..nosakhare pe internet despre cum a ajutat atât de mulți oameni să-și recupereze și să ajute repara relația și face oamenii fericiți în relația lor. Mi-am explicat situația și apoi am căutat ajutorul lui, dar spre marea mea surpriză, mi-a spus că mă va ajuta cu cazul meu și că acum sărbătoresc, pentru că soțul meu s-a schimbat total în bine. Întotdeauna vrea să fie alături de mine și nu poate face nimic fără prezentul meu. Mă bucur cu adevărat căsnicia mea, ce sărbătoare grozavă. Voi continua să depun mărturie pe Internet, deoarece Dr..nosakhare este un adevărat rol de vrăji. NEVOIE DE AJUTOR? A LUA LEGATURA
  -Email- blackmagicsolutions95@gmail.com
îl puteți adăuga și pe aplicația Whats: +2349083639501
El este singurul răspuns la problema ta și te face să te simți fericit în relația ta. Și este perfectă și în relația ta.
îți dorești fostul înapoi?
vrei o vraja de dragoste pentru un nou iubit?
Soluție de problemă pentru copii?
Soluție de problemă financiară?
Erectie slabă și ejaculare rapidă?
soluția la boli și boli ale organismului
Toate tipurile de soluții de problemă prin astrologie?
Soluția problemei divorțului?

Alina said...

Imi place blog-ul, sa mai postati!

Ana-Maria said...

Sa mai postati si in 2021!

Marius said...

Multumesc pentru recenzie!

Bogdan said...

Poate vei reveni in 2022 ;)

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...