14 Apr 2008

“In cautarea timpului pierdut” la Editura Leda

Editura Leda a lansat o noua editie integrala a uneia dintre cele mai bune carti scrise vreodata : Marcel Proust – In cautarea timpului pierdut. Cele sase volume paperback, intr-o eleganta “caseta” de carton, arata surprinzator de bine. Si costa doar 150 de RON, ceea ce mi se pare mai mult decat rezonabil pentru o carte de asemenea nivel.

Interesanta si ideea de a reuni cele sapte parti in sase volume aproape egale ca marime – “Captiva” si “Fugara” intr-un singur volum. Tocmai bune pentru a inlocui vechea editie BPT (13 volumase) sau vechiul Univers (nu mai stiu daca au aparut toate, pana la urma). Daca nu sunteti printre “excentricii” care si-au luat noua serie cartonata publicata mai demult tot de Leda. La un pret ceva mai mare. Nu stiu cine a realizat traducerea, ar fi interesant sa fie o traducere noua. Nu stiu insa daca ar fi mai buna decat cea semnata Eugenia si Radu Cioculescu.

Noua editie poate fi cumparata online de aici. Interesanta idee de cadou pentru Pasti…
Later edit : Dragos C ma anunta ca pana la urma Univers editase integral ciclul proustian. Multumesc pentru informatie. E bine de stiut.

9 comments:

isuciu said...

Iata un lucru foarte atragator, e bine ca l-ai semnalat ! Si bine spui, un cadou minunat de Pasti !

Tomata cu scufita said...

Mai, nu as putea sa citesc cartea asta. :-s Adevarul e ca m-am apucat fix cu ultima parte "Timpul regasit" si nu mi-a placut deloc. Da' deloc. Poate la batranete o sa il inteleg mai bine.

Cinabru said...

Isuciu : era o editie pe care o asteptam de mult timp, dar cea cartonata mi s-a parut prea scumpa pentru bugetul meu. Cine stie, poate vine iepurasul cu ea. Desi putin probabil. Cred ca tot ce a adus e un pachet de Skandinavik Vanilla.

Tomata : in nici un caz nu trebuie sa il abandonezi pe Proust. E foarte greu de citit - si eu sunt blocat pe la jumatate, sa vad cand o reiau - dar este o carte superba. Mai las-o, mai reia-o, dar nu renunta.

Cristina said...

As lua-o si eu; sper sa am curajul intr-o zi...
Sincer, am redescoperit pasiunea imensa a cititului.

Cinabru said...

Cristina, mi se pare unul dintre cele mai atragatoare titluri aparute luna asta. Abia astept spre toamna Musil - Omul fara insusiri de la Polirom. Cand o fi sa fie.

Cristina said...

Daca ar fi sa cumpar toate cartile pe care mi le doresc, ar trebui, cred, sa am la dispozitie, doar pentru asta, un salariu de cateva ori mai mare. Sper sa se imbunatateasca lucrurile, pentru ca sa nu fiu nevoita sa fac o selectie prea dura.
Din fericire, am prins curajul sa cumpar tot mai multe carti si sa le citesc.

dragoş c said...

Mie mi se pare laudabil din punct de vedere estetic. Merita felicitari. Insa din punct de vedere al continutului, e o intoarcere inapoi. Traducerea Irinei Mavrodin este una dintre cele mai bune din lume - nu o spun eu - a aparut integral la Editura UNivers, ultimul volum chiar inainte de desfiintarea editurii. Mi s-ar fi parut firesc ca aceasta traducere sa fie republicata, fiind de un mai inalt standard editorial. MI se pare surprinzator, avand in vedere faptul ca Mavrodin a scos tocmai la Corint doua noi traduceri - din Flaubert si Stendhal...

Cinabru said...

Cristina : stiu - din pacate - prea bine senzatia. Cumparam macar atata cat putem. Se aduna, incet, incet.

Dragos C : nu sunt un specialist, iar franceza mea e destul de ruginita, asa ca nu ma pot pronunta in privinta calitatii traducerii. Multumesc pentru informatia privind editia Univers.
Care vor fi fost motivele pentru care s-a preferat cealalta traducere, cine site. Bani, orgolii, vreo eroare. E bine oricum ca a aparut aceasta noua editie.

Cristina said...

Da... Intr-o viata de om ultrapasionat se pot aduna multe...

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...