26 Aug 2008

Borkum Riff – Cherry Cavendish

Marca : Cherry Cavendish

Producator : Borkum Riff

Tutun : Kentucky, Burley, Virginia

Aspect tutun : panglici subtiri, scurte

Aroma : cherry (foarte vag)

Tarie : slaba

WAF : mediu

Prezentare : plic 40 g

Black Cavendish nu a fost pe gustul meu. Cum in total am primit patru Borkum Riff, le-am luat la rand. Cherry Cavendish, al doilea “testat”, are partile sale bune si rele, dar in mare este un tutun ok. Mediocru, simplu si bun de fumat, fara nimic memorabil. Un tutun de fiecare zi, dar cu siguranta se gaseste ceva mai bun de atat. Pe Tobaccoreviews.com nu s-a bucurat de prea multa simpatie. Lucrurile nu stau insa atat de rau.

De ceva timp doream sa incerc ceva cu “cherry”, asa ca m-am bucurat cand am primit un pachet de Borkum Riff Cherry Cavendish. Avea cherry, avea Cavendish, la deschidere era potrivit de umed, am umplut prima pipa. Primul semn de alarma ar fi trebuit sa fie mirosul. Tutun, ceva fructat, dar clar nu cherry. Sau ceva foarte, foarte vag. Visul meu stereotip al unui tutun de pipa care sa trazneasca a cirese mai are, se pare, de asteptat.

Pachetul era suficient de proaspat totusi. Si arata destul de bine. Se aprinde usor, tutunul este destul de “springy”, amestec de tutun auriu inchis si negru, dar promisa aroma de cherry este cel mult discreta. Atat de discreta incat abia se simte. Am vrut cherry, am gasit la Cherry Cavendish un fel de cherry ultra-light. Extrem de ultra-light. O mare dezamagire din acest punct de vedere.

Se fumeaza bine, suficient de rece si inteapa suportabil, se poate mult, mult mai rau. Suprinzator de dulce, mai ales in prima parte a pipei. Mirosul in camera este placut, dar din nou nu gasesc nimic de cirese. De la jumatatea bolului se intensifica gustul de Burley amestecat cu Virginia, gust de tutun simplu, fara nimic prea complicat, mai amar. Genul de tutun pe care il fumezi in timp ce faci altceva, pentru ca nu prea ai ce degusta la el. Nici nu are atat de multa nicotina incat sa fie deranjant sau greu. Cenusa foarte fina, gri inchis spre negru.

Concluzie : de cherry nu am avut parte, trebuie sa mai caut. Insa este un tutun care imi place – nu in exces – fara complicatii si pretentii. Destul de rece, destul de usor. Calitate cel mult medie, dar merita incercat. L-as recomanda ? In lipsa de altceva e OK pentru orice iubitor de aromatice.

PS : stie cineva un cherry care sa aiba chiar aroma de cherry ? Eventual usor de gasit la noi ?

Nota : recomand celor care vor sa afle mai multe despre tutunuri si pipe blogul Piparul.

Foto : www.borkumriff.com

4 comments:

chrysallidis said...

mie mi-a ramas intiparit undeva in memorie cum unul din profii cei mai faini din faculate fuma la curs tutun cu aroma de cirese amare...hmmm...
as cauta macar tigari de foi cu aroma de...e musai!

frumos scrii despre micile tale placeri cu arome. :)

Cinabru said...

Interesant, pacat ca nu stii marca. Ar fi fost interesant. Nu-mi mai fa pofta de tigari de foi. Si ma bucur mult ca iti place cum scriu despre tutunuri.

chrysallidis said...

si eu doar visez la ele....hm! le 'astept' sa isi faca aparitia in ocazii speciale. ;)

Cinabru said...

Chrysallidis : pentru asa ceva orice ocazie poate fi considerata speciala. Micile placeri ale vietii.

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...