5 May 2009

Danish Black Vanilla Flake

Producator : Planta

Marca : Danish Black Vanilla Flake

Tutun : cavendish, burley

Aspect tutun : flake

Aroma : vanilie, putin alcool

Tarie : scazuta

WAF : medie

Prezentare : cutie 50 grame

Un tutun de care citisem numai de bine pana acum. Un tutun « social », perfect pentru impresionat nefumatorii vulnerabili la mixturile cu latakia sau sotia putin mai prost dispusa cu mirosul de vanilie. E si flake, are recenzii bune pe Tobacco Reviews si un pret convenabil, mergea pentru o schimbare de ton. In final s-a dovedit o alegere nu foarte inspirata.

Prezentarea nu e deloc rea, cutie de 50 de grame, inauntru flake-urile sunt sigilate in staniol auriu, un pic mai greu, cu un abtibild in forma de frunza de tutun. Interesant. Mirosul este intens dar cumva mai natural decat la alte aromatice, vanilie cu un strop de alcool fin, mai curand spre lichior decat spre confiserie. Surpriza a fost dimensiunea flake-urile, de marimea cutiei, aproximativ 7.5 pe 5 cm, foarte inchise la culoare. Putin umede, am rupt initial cam jumatate de flake si l-am pus intr-o pipa speciala pentru aromatice.

Aprindere greoaie, reaprinderi dese, nu a mers si am abandonat destul de repede. Luat cealalta jumatate de flake, faramitat cu grija – mirosul e foarte fain – si pus in alta pipa, cu filtru. Se aprinde relativ usor, arde bine si pana la final a avut nevoie de doua reaprinderi. Aroma nu este de vanilie simpla, mai curand de lichior de vanilie, si este cea mai buna dintre toate aromaticele incercate pana acum. Cam atat despre partile bune. Arde prea fierbinte (orice i-as face), iar de la jumatate gustul de vanilie face loc celui de burley, dar rezultatul nu este prea inspirat. Greu, fara aroma aceea de miez de nuca, prea artificial si prea dulceag, clar nu cea mai buna mixtura cu burley. Nu am reusit pana acum sa termin o pipa intreaga, mereu m-am plictisit pana la final si am mai lasat un pic de tutun.

Concluzie : ma asteptam la mai mult. E un tutun mediu, nu mi-a oferit ce ma asteptam, si cum m-am plictisit de aromatice cred ca va mai dura ceva pana sa termin cutia. Si nici nu sunt sanse sa mai cumpar alta. Merge cand si cand, mai ales in compania celor care vor sa simta stereotipa aroma de vanilie dintr-o pipa. Dar nu prea des.

Foto : pipe-shop.net

2 comments:

mrg said...

Se mai intampla si d-astea. Si eu m-am orientat dupa Tobacco Reviews la o alegere si, sincer, nu am fost prea multumit. Revenind insa - ti-as recomanda sa incerci sa lasi la uscat un flake inainte de a-l impaturi sau faramita. Uscarea ar trebui sa aiba un efect sesizabil asupra gustului si arderii - fierbinteala poate fi chestie si de tiraj.

Cinabru said...

Nu ma mai iau niciodata dupa recomandarile de pe Tobacco Reviews, e deja a treia pacaleala. Mai bine ma folosesc de recenziile de pe forum si de flerul :) propriu. University Flake a fost chiar mai bun dupa uscare, dar Danish Black tot nu devine mai bun. Sau m-am stricat eu la tutunuri de calitate.

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...