16 Oct 2007

Sfintii inchisorilor – Ion Flueras

A fost ateu, militant de stanga si luptator renumit pentru Marea Unire. Trimis la Moscova ca reprezentant al Partidul Socialist din Transilvania si Banat a refuzat "pactul cu comunismul". Urmeaza arestarea. Chiar daca toti cei care l-au cunoscut pe Flueras inainte de 1948 marturisesc faptul ca era un om extraordinar, de o cinste si demintate rar intalnite, abia in temnita sufletul lui Flueras se va deschide catre Dumnezeu si va descoperi Adevarul si Calea.

Ion Flueras-drumul unui militant de stanga catre Dumnezeu

11 comments:

v said...

"Chiar daca toti cei care l-au cunoscut pe Flueras inainte de 1948 marturisesc faptul ca era un om extraordinar, de o cinste si demintate rar intalnite, abia in temnita sufletul lui Flueras se va deschide catre Dumnezeu"

adica, in mod ciudat, desi era ateu era cinstit si demn???

Cinabru said...

E posibil, e posibil, cel putin asa cum au scris-o cei de la HotNews. Cred ca trebuia sa pun bolduri sau italice. Acum ca mi-ai spus, parca nici mie nu mai imi suna foarte bine.

Anonymous said...

Ateul e de multe ori mai apropiat de Dumnezeu pentru ca lucrurile bune pe care le face, le face dezinteresat nu ca multi din ipocritii care se duc la biserica si care se revendica de la anumite lucruri de care habar nu au

Cinabru said...

Anonim, s-ar putea sa ai dureros de multa dreptate. Dar, dincolo de lucrurile bune, dupa parerea mea ateul nu poate fi cu adevarat implinit. Sau fericit.

Anonymous said...

Asa este dar atunci cand vezi ca cele mai mari crime s-au comis in numele lui Dumnezeu, iar toate lucrurile minunate sunt ingropate de nenorociti tot ce poti sa faci e sa strigi FREEDOM si sa mori pe limba ta.

Cinabru said...

Da, e adevarat. In numele lui Dumnezeu s-au comis orori cumplite. Dar "numele" nu era decat o justificare mizerabila, umana, si nu o justificare reala. Prefer sa mor tragand cat mai multi dintre ei dupa mine...

Anonymous said...

Dragul meu nu am vrut sa spun eu asta ca sa nu ti se lipeasca eticheta de terorist pe blog

Cinabru said...

Daca terorist inseamna sa fii sincer, imi asum riscul. Ce sa-i fac, mai bine sa nu mint.

v said...

eu nu cred ca te poti simti neimplinit daca esti ceva in care crezi...
eu consider ca asta e conditia primordiala.

Aky said...

Discutia e veche si nu vreau sa vorbesc cu locuri comune. Dar a judeca religia, catolica sau ortodoxa, dupa excesele si derapajele multora din membrii lor (in trecut sau azi), dupa vreascurile umane care sunt aici ca in orice alta grupare umana, dupa habotnicii, crimele Inchizitiei si cate si mai cate, e un exces la fel de pagubos. Justificarile umane marsave nu sunt justificarile lui Dzeu, cred ca suntem de acord aici, Cinnabar. Ai fost putin prea dur mai sus,cred, dar inteleg. Oricum, fiecare gaseste justificari pentru ceea ce doreste sa vada. Vrei sa infierezi biserica si religia? Uita-te la habotnicii, la perversitati mascate, minciuni, forme fara fond. Vrei sa vezi latura supra-umana? Mergi la manstirile cu veritabila traire, vezi oamenii valorosi spiritual (respectele mele pt seria ta de scrieri cu sfitnii inchisorilor), si altele.

trestie said...

ateul, cel care NU CREDE in Dumnezeu, nu are cum sa se simta sau sa fie mai aproape de El.

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...