24 Oct 2007

Thomas Radfords Sunday’s Fantasy

Primul tutun pe care l-am savurat in voie. Al doilea incercat, primul fiind Captain Black Gold, daca nu ma insel (o singura data, nu m-a dat pe spate). Sunday’s Fantasy a fost pentru mine o surpriza placuta, care m-a facut sa ma apuc oarecum serios de pipa si sa incerc sa aflu mai multe despre tutunuri. Desi sunt departe de a fi experimentat in domeniu, imi pare un tutun aparte, un tutun “vesel”, un tutun atragator. Un tutun elegant.


Inca de la prima intalnire Sunday’s Fantasy impresioneaza prin prezentare : cutie metalica, de 50g, cu un zambitor gentilom fumand o pipa churchwarden (asa pare) si purtand un costum amestecat, din diverse epoci istorice, foarte placut. Daca e sa ne luam dupa ce scrie pe cutie, Sunday’s Fantasy este “Approved by Members of the Pipe Club of London/England”. Nu stiu cat de “aprobat” este, dar prima mare surpriza vine cand desigilati cutia. Un amestec de tutun auriu si negru, taietura marunta, foarte moale si putin umed (cel putin cutia pe care am luat-o eu, altii am aflat ca l-au gasit prea uscat), cu o aroma foarte dulce, de fructe - in principal piersica - cu un strop de vanilie si o vaga urma de tutun. Este un tutun foarte aromat, dulceag (pentru unii poate prea dulce), se aprinde si se fumeaza foarte usor, fara sa se stinga tot timpul ca altele. Cenusa este sare si piper, foarte fina, iar o pipa decenta duce si 45 de minute, chiar mai mult, daca aveti timp sa o savurati. Singura problema apare daca il fumati prea rapid : incinge pipa destul de tare, provoaca usoare usturimi de limba si isi pierde din aroma. Unii fumatori au fost dezamagiti tocmai de aromele dulci, preferand tutunurile mai tari, mai aspre. Altii s-au indragostit tocmai de amestecul de fructe uscate, vanilie si nicotina.

Sunday's Fantasy este considerat foarte bun pentru incepatorii care vor un tutun aromatic, dar si pentru piparii cu experienta, fiind in mare un tutun de calitate medie. Dar pretul fiind scazut (chiar si in Romania) este o alegere interesanta, fie si pentru aroma de fructe, desi fumul are destula "putere". Nu sunt un specialist, incerc sa invat, dar este un tutun care mi-a placut. Si pe care il fumez in aceasta perioada. Voi mai incerca si altele, dar Sunday's Fantasy ramane o amintire speciala. Primul meu tutun. Memories...

18 comments:

cinabra said...

noua obsesie a cinabrului, dupa carti, reviste, filme. Sa vedem cat te tine. Cinabra ta

Cinabru said...

Iubita mea, ma tine, ma tine. Daca Cinabra-filia ma tine toata viata, cred ca si pipa va fi prea aproape. Ai uitat muzica, la reviste am renuntat de mult timp.

Anonymous said...

Cam ce reviste colectionati domnule Cinabru?

Cinabur said...

E secret de familie.

Anonymous said...

sper ca nu este vorba de reviste pt adulti deoarece ati fi un exemplu negativ pentru noua generatie care va admira

Cinabru said...

O, imaginea mea imaculata se cutremura. Normal ca nou, este vorba de Nouvelle Philosophie, History of Religion si cateva serii din La Chatte Humide.

dede's said...

Ai inceput cu un tutun bun. Prima tragere la pipa am facut-o cu tutun desfacut din tigari Carpati. Oh,brr.Cumplita senzatie. Eram destul de tanar ca sa imi permit sa fiu prost.

Aky said...

Frumoasa scriere Cinnabar. Mai ca m-as apuca si eu de pipa.. Oricum, mai trec pe la tine, ca-mi place aroma de tiutiun pipait.

Cinabru said...

Dedes : cred si eu ca era cumplita. Am ales Sunday's Fantasy pentru ca avea review-uri bune si mai ales pentru ca imi placuse cutia. Acum nu inteleg cum am putut vreodata sa fumez tigari. Chiar, mi-e pofta de o pipa.

Aky : oricand, cu placere. Pipa este ceva cu totul aparte, si cat de curand tre sa povestesc si cum m-am apucat. Promit. Si n-am uitat nici de Murakami.

Aky said...

Cinabru, parca as fuma o pipa in timp ce o desfiintez epistemiologic si estetic pe Aria. Nu a Zerlinei desigur.

Cinabru said...

Aky, you shall pay for this. Dar daca vrei mergem sa iti cumperi o pipa pe masura. Asa, mai micuta si mai intepatoare, nu ?

Aky said...

Cinabra, te rog frumos mediaza acilea. Sau trimite o poza cu stimabilul dormind pe pres :D.

Aky said...

Scuzati, am vrut sa zic "epistemologic".. da merge si bacteriologic, daca vorbim de inculpata Aria. Nasoala fumeie :)

serban said...

pe cand o insemnare si despre accesorii de pipa - indesator, curatator, periuta? :D

si un poster cadou
http://imagecache2.allposters.com/images/pic/WIZ/3305~Mona-Lisa-Joint-Posters.jpg

Stefan Dinescu-Craciun said...

Bun tutun. Cam aromat pt mine. Are ceva de fructe in el de caise, piersici si altele. Taietura cam ciudata, bucatele, cu toate ca e cutie metalica si in interior punga de celofan, tutunul de usuca repede. E bun dar nu pt incepatori.
Referitor la pasiuni, sa va spun care ar fi ale mele:
-radioamatorism (sunt YO4NAT)
-receptia comunicatiilor dintre avioane in zona aeroporturilor si fotografierea aeronavelor (spotting si contrail spotting)
-fumatul pipei (www.pipaclub.ro)
-fumatul trabucurilor
-fotografia
-camping, trekking etc
-scouting (fost cercetas in ONCR)
-diy Hi-Fi audio (incinte VTP,amplificatoare pe tuburi etc, facute de mine)
-armele de foc, vanatoare si tir
-cutitele
-muzica de Jazz si Blues
-bartendering
-alte hobby-uri legate de DIY (do it yourself sau "mestereala"
Asa ca D-na Cinabra se poate considera fericita pe langa sotia mea :)

Cinabru said...

Poate si unde a fost primul meu tutun, Sunday's Fantasy ramane ceva special pentru mine. E neobisnuit si foarte aromat, imi place.

Oho, ce lista de pasiuni, dar trebuie sa recunosc, sincer, ca ma cam depasesc. Desi sunt tentante. Eu am ramas la carti in principal.

Anonymous said...

am o intrebare, va rog! unde as putea gasi tutunul de sunday's sub aceasta forma? ma refer la Bucuresti. multumesc!

Cinabru said...

Anonim : eu l-am gasit intotdeauna la Tobacco Shop-ul de la Auchan Titan. Uneori am dat peste el si la Unirii Mall, la parter. S-ar gasi si la Sellgros, n-am verificat, si ar trebui sa coste pana in 40 de ron. Merita incercat, dar te plictisesti pana la urma.

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...