29 Sept 2009

Caut un soft pentru biblioteca

Am nevoie de un soft pentru catalogarea cartilor din biblioteca. Pana acum am folosit ca mai toata lumea Excelul, am un catalog aproape la zi (minus ultimele eliminari/epurari din colectie) si in paralel testez Book Collectorz. Care ar fi destul de bun pentru ce am nevoie, dar nu cel mai bun. Am testat zeci de alte softuri, dar fie aratau groaznic, fie nu aveau ce imi trebuie, fie erau versiuni de testare care nu m-au convins. Singurul care chiar mi-a placut a fost BookCat, dar inca nu m-am decis daca sa il cumpar sau nu.

Asa ca am nevoie de o sugestie. Un soft pentru catalogarea cartilor din biblioteca, sa permita cautari rapide, sa pot pune coperta, datele cartii, eventual o scurta prezentare, sa le pot ordona alfabetic (dupa autori, titlu, editura, etc) si dupa domenii. Vreau unul care sa arate bine, cat mai profesional, sa fie cat mai customizabil fara eforturi supraomenesti si sa fie usor de invatat. Chiar sunt gata sa il cumpar, nu doar sa-l iau de pe torente. Preferabil sa fie pentru Windows, desi daca gasesc programul perfect pentru Linux incerc sa-l pun si pe ala. Doar sa nu fie necesar mai mult decat yes/click ok/yes/next.

Astept sugestii. Si multumesc.

19 comments:

Adina said...

Cred ca am mai zis de Tellico: http://tellico-project.org/

E pt Linux, dar are aboslut tot ce spui tu ca iti doresti de la el.

Tomata cu scufita said...

ce chestie, nici n-am stiut ca exista asa ceva. :P

eu am un excel in care imi pun cartile citite si am tot felul de coloane, pot sa le ordonez cum vreau. dar la numarul mare de carti pe care il ai tu, este o munca de chinez sa te apuci sa le treci manual pe toate in excel.
apropos, intr-un program de-asta n-ar trebui sa le introduci tot manual?

serban said...

hmmm.. wordpress? :D

Humidor said...

Parerea mea este ca trebuie sa explici ce ti-ai dori de la un astfel de soft. Un soft pentru carti nu este mare lucru, poate fi facut chiar la comanda, cu conditia sa stii ce vrei de la el.

Cinabru said...

Adina : il notasem deja, dar inca nu am incercat Linux. Ever. Acum incerc sa ma familiarizez cu BookCollectorz, sa vad ce iese.

Tomata : am un excel deja, la zi (cred) dar vreau ceva care sa imi permita mai mult si sa fie mai "prietenos". Si da, trebuie puse manual, dar e relaxant. Asa e la inceput, Tomato, dar o sa vezi peste cativa ani cand o sa ai si tu de pus muuulte carti.

Serban : :) Sa stii ca m-am gandit sa-l fac sub forma de blog, dar nu era prea practic.

Humidor : pai vorbim mai multe vineri, cand ne vedem. Si multumesc anticipat.

Adina said...

@Cinabru - Daca ai chef vreodata sa incerci si Linux-ul poti sa iei de-aici gratis minunatul Ubuntu: http://ubuntu.ro/obtineubuntu. Mie mi se pare usor de folosit, is f f happy cu el.

Gingasia said...

1. Versiunea demo de pe site http://www.aerbit.ro. In caz ca aveti intrebari puteti sa le adresati la soft@aerbit.ro

2. http://www.biblioteq.ro/index.html

3.“Reference Manager” (dezvoltator Thompson Corporation)

4.“2collab” (dezvoltator Elsevier),

5.“Referencer”

6.“RefDB”, contracost sau gratuite, ele sunt încă destul de puţin cunoscute şi cu atât mai puţin folosite.

POATE VA SUNT UTILE SI ACESTEA!

lenc said...

Daca vrei un soft pentru biblioteca si e vorba de o biblioteca cat de cat mare atunci incearca Koha. E un soft folosit de multe din universitatile din lume pentru gestiunea bibliotecii.

to-morrow said...

Hmmm...am o intrebare (poate aberanta): dupa ce ai introdus toate titlurile in baza ta de date, cum stii unde anume se gaseste cartea respectiva in biblioteca?? Eu am probleme cand caut o carte (nu am tone de carti, totusi am o biblioteca). Ce-i drept, nu mi-am facut niciun tabel/registru/soft cu cartile.

Moscar said...

Sotul meu tocmai imi creeaza asa ceva (el fiind programator). Daca te intereseaza, iti pot trimite un demo sa vezi daca iti place.

Cinabru said...

Adina : ok, o sa-l incerc dupa ce imi curat hardul. Chiar vroiam de ceva vreme.

Gingasia : o, multumesc mult, trebuie sa le iau la rand in weekendul viitor.

Lenc : multumesc, il incerc si pe acesta.

To-morrow : ai gasit punctul cel mai vulnerabil. In mare ma bazez pe colectii si memorie, dar de ceva vreme memoria a inceput sa fie mai capricioasa si mai fragila.

Moscar : multumesc mult, chiar as vrea sa vad ce si cum.

The Author said...

Buna ziua tuturor. Eu mi-am facut catalogul in Access, din MS Office. Tocmai la asta si serveste - baze de date. Pagina de introducere seamana cu tabelele de Excel si ai si "design view" sau cum s-o mai fi numind, ca n-am mai intrat de multisor, unde vezi "fisa" ca atare, layout-ul fisei il creezi tu cum vrei, cu ce campuri ai chef etc... drept e ca n-am incercat inca sa bag si poze, asta era un proiect viitor, de care nu prea am timp :)

Anonymous said...

WizBooks cauta pe google.

Anonymous said...

O aplicatie intuitiva scrisa in PHP si care functioneaza pe orice sistem de operare este OpenBiblio - http://openbiblio.ro

Cinabru said...

La Access chiar nu m-am gandit, s-ar putea sa fie o solutie simpla si eficienta.

Multumesc pentru sugestii, o sa ma uit si pe acestea.

Violeta said...

Elegant, flexibil şi uşor de folosit, dar în acelaşi timp, având
facilităţi complexe pentru managementul informaţiei, eBibliophil este un
instrument esenţial pentru facilitarea accesului la informaţie în orice
biblioteca modernă. eBibliophil este instrumentul ideal pentru gestionarea
unităţilor de biblioteca şi a utilizatorilor.

proiect.ebibliophil.ro

Cinabru said...

Violeta: multumesc, arata interesant.

Unknown said...

eBiblophil e cel mai tare soft de bibliotecă,este creat de specialiști in IT in decursul a 6 ani,și e functional in marile biblioteci din toata țara.

Anonymous said...

www.wiz-soft.ro/wizbooks.htm

Recomand !

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...