27 Feb 2010

Condor Original Long Cut


Tutun : Virginia
Aspect tutun : flake
Aroma : colonie ieftina
Tarie : medie
WAF : mediu
Prezentare : plic de 50 de grame

Mostra consistenta primita de la Algu

La una dintre intalnirile PCB am primit de la Algu cateva flake-uri Condor Original Long Cut. Aratau bine, flakeuri dreptunghiulare, foarte inchise la culoare, putin umede, mai mici decat cele de la Peterson sau McConnell. Numai ca mirosul nu semana cu nimic din ce mai simtisem la tutunuri. Nu a virginie, nu a latakie, nici vreun casing greu de vanilie sau ceva asemanator. Flakeurile Condor aveau un miros foarte puternic de... colonie ieftina. Pe vremuri, inainte de '89, se gaseau la noi ceva parfumuri bulgaresti, nu foarte bune si prea placute, dar atunci erau destul de cautate. Exact acesta era mirosul : artificial, puternic, mascand orice idee de tutun.

Tocmai din cauza asta am tot amanat sa incerc un Condor. Pana de curand. Am luat un flake si l-am aerisit si pliat pana la rupere intr-o pipa la care nu tin prea mult, avertizat de Algu ca mirosul ramane. Iar o virginie bine lucrata sau o mixtura latakiota nu are ce cauta intr-o sticla de colonie. Am aprins, incercand sa ignor mirosul. Nu am reusit. Desi este un tutun care nu inteapa la limba si are o doza decenta de nicotina, mirosul si gustul de parfum de duzina acopera totul. Orice gust de virginie dispare, nu se mai simte nici macar ca nota de fundal. Si asa ramane pana la final, mai ales dupa jumatate, cand simti ca nu mai poti continua. Poate cineva care fumeaza frecvent aromatice l-ar putea gasi interesant. Pe parcursul fumatei a tot trebuit sa reaprind, de prea multe ori totusi, desi tutunul era relativ uscat. Si pipa si-a pastrat un miros deloc apetisant.

Concluzie : Condor Original Long Cut nu a fost un tutun pe gustul meu, din cauza casingului greu si straniu. Altfel ar fi fost un flake mediu spre bun, chiar daca a tot trebuit sa reaprind. Dar aroma de colonie e prea puternica si gretoasa spre final. Am si eu limitele mele de toleranta cand vine vorba de tutunuri "parfumate". Condorul asta a trecut falfaind peste ele. Nu l-as recomanda.

4 comments:

Baiatul Ciudat said...

ms pt urari >:D<

Lascaris said...

Ai dreptate Cinabru. Si eu am avut ocazia sa fumez, in urma cu un an cred, Condor (pachet verde). Ca si tine am fost servit de un membru al clubului, care aprecia acest sortiment. Nici mie nu mi-a placut, parca fumam betisoare parfumate.

Cinabru said...

Baiatul Ciudat : cu multa placere.

Lascaris : daca asta maro a fost asa, cand aud de Condor verde imi imaginez ceva mentolat, sincer sa fiu. Oricum, nu mi-a placut deloc, absolut deloc. Pacat, pentru ca dincolo de aromele astea insuportabile pareau flakeuri bine facute.

Cinabru said...
This comment has been removed by the author.

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...