4 Mar 2009

Robert McConnell – Red Virginia

Marca : Red Virginia
Producator : Robert McConnell
Tutun : Virginia, Perique
Aspect tutun : ribon
Aroma : virginia,
Tarie : medie
WAF : mediu
Prezentare : cutie 100 grame

Mostra primita la Pipa Club Bucuresti

Un tutun exceptional (dupa parerea mea) pe care l-am descoperit la prima intalnire la care am participat, si de care nu reusesc sa ma plictisesc. L-am fumat prima oara, dupa ce il adulmecasem la Molia (daca retin corect). Si mi-am luat pentru acasa o mostra consistenta, pentru care le multumesc piparilor generosi. Aproape sigur la urmatoarea comanda voi lua o cutie intreaga.

Am inceput ca mai toata lumea cu aromaticele, dar de ceva timp m-am dedulcit la virginii si mai apoi am descoperit latakia. Red Virginia este – pana acum - pe locul intai in prima categorie. Taietura short ribbon, amestec de tonuri aurii marunte, moale, putin afanat, potrivit de uscat. Mirosul e ciudat de placut, desi are si ceva artificial : dulceag, parfumat (in cel mai bun sens), insinuant, intre prajitura cu ceva vanilie si mult zahar si ceva ce aminteste de miezul de nuca inca putin umed.

Pus in pipa se umfla usor la aprindere, arde relativ bine si la final ramane o cenusa fina, cenusie batand spre alb. Dar gustul... Gustul, aroma, dulceata. La inceput se insinueaza dulceata putin zaharata a virginiilor, perique-ul se simte abia mai tarziu, usor picant, discret, cat sa potenteze fara a deranja. Nu inteapa limba si nu infierbanta pipa, se fumeaza usor si bine. Gustul dulce se pastreaza, fumul e matasos si usor, desi cu destula nicotina, iar in a doua jumatate a bolului nuantele dulcege se estompeaza, se simte parca mai bine gustul de perique, iar fumul e mai greu. Mirosul in camera este placut, usor, parca de chec, de prajitura de casa. Galbena, pufoasa, cu stafide si coaja de portocala.

Concluzie : un tutun excelent, cea mai buna virginie fumata pana acum si o mixtura pe care o recomand.

Aici veti gasi alte doua recenzii, marca Humidor si Augustinus. Pe prima o puteti citi si aici, de unde am luat poza. Recomand site-ul pentru cei pasionati de pipe si de trabucuri.

6 comments:

tyler durden said...

o sa ajungi in iad :)

Cinabru said...

Sper ca da. Daca ajung primul imi deschid un tobacco shop si te astept sa te servesc prioritar.

Humidor said...

Intradevar, un tutun de referinta, sa vezi cum se fumeaza in meerschaum.

:)

Tyler stii ca daca doresti raul altuia tu esti primul. Sau esti deja si faci recrutari?

Cinabru said...

Humidor : pana ajung sa-mi iau un meerschaum, cred ca mai e ceva. Maine ma decid in sfarsit ce sa iau la comanda din 19 martie, e greu de ales. Decisions, decisions...

Tyler are un umor mai aparte, dar sigur ne vom intalni pe acolo. Si il fac sa renunte la tigari.

Blogescu said...

Cinabrule tu cred ca vrei sa ma faci sa ma apuc iar de fumat. E revoltator.

Pe cand postarea aia despre lejionaroi promisa mai demult ?

mit freundlichen Grussen,
B

Cinabru said...

Blogescu : apuca-te, domnule, apuca-te. Cum postarea aia...nu stiu. Chiar nu stiu. Sunt atat de prins in fiecare zi. Norocul meu ca mai apuc printre picaturi, rar, sa scriu cate ceva. Doar ca asta este unul dintre subiectele dificile.

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...