24 Mar 2009

Stanwell Vanilla

Marca : Stanwell Vanilla
Tutun
: Virginia, Dark Cavendish, Burley, Samsun
Aspect tutun
: taietura marunta
Aroma
: vanilie (puternica)
Tarie
: slaba
WAF
: ridicat
Prezentare
: plic 50 grame


Nu mai fumasem de ceva vreme aromatice, Stanwell Vanilla nici atat, si m-am gandit sa-l incerc. Mai fumasem cu mult timp in urma cateva pipe, o mostra generoasa primita de la cineva, si pe atunci imi placuse destul de mult, cat sa il consider un tutun bun. Iar cum de curand am primit un pachet de 50 de grame, era momentul unei reevaluari. Cu rezultate nu prea bune.

La deschidere mirosul si aspectul tutunului erau aproape identice cu Skandinavik Vanilla, pana in prezent preferatul meu intre « vanilii » (daca tot avem latakii sau virginii, sa avem si vanilii). Un miros puternic, foarte puternic, de prajitura cu multa vanilie, inca putin calduta si umeda in interior, cat sa apesi pe ea si sa lasi o mica gropita elastica. O aroma foarte placuta in camera, chiar daca deja prea puternica. Amestecul de patru tutunuri (putin prea umed) imbina auriul virginiei cu negru de cavendish si celelalte doua soiuri, arata bine, taietura marunt spre medie. O mixtura promitatoare. Un puzzle de tutunuri maruntite bine.

Lasat putin la uscat, umplut pipa (fara filtru) si pornit intr-o mica plimbare Stanwell Vanilla. Se aprinde imediat, foarte usor, dar asa vine si socul olfactiv si gustativ : aroma de vanilie este mult, mult prea puternica. Dulce, gretos de dulce, lesinatoare, agresiva, nu se mai simte nimic din tutunuri, ci doar vanilie. Dupa ce am rezistat eroic pana spre jumatatea pipei a inceput sa se simta pe limba un joc subtil intre virginii si burley (cred), dar mereu acoperit de aroma de prajitura. Abia spre final incepe sa se simta putin tutunurile, dar deja gustul este lejer acriu, fumul prea fierbinte si pipa incinsa. Un tutun necrutator cu biata limba daca il forjezi. Aroma lasata in camera este de patiserie buna.

Cu filtru este ceva mai bine, dar nimic memorabil. Cel putin nu in bine. Uscat zdravan si fumat afara devine un tutun acceptabil, mirosul de vanilie se estompeaza foarte mult, dar tot e departe de ce mi-as fi dorit de la Stanwell.

Aici scriam ca e un tutun bun. Acum l-as evalua mediu spre bun. E adevarat ca ii impresioneaza placut pe cei din jur (sotiei i-a placut mult cum miroase) dar cu siguranta Stanwell Vanilla nu este o mixtura la care as reveni de buna voie. Nici nu stiu cand si cum voi termina restul de tutun. Cred ca doar atunci cand nu am chiar nimic altceva. Interesant pentru cei pasionati de aromatice, in randul carora are numerosi fani. Dar nu si pe gustul meu.

Nota foarte speciala : cine stie, daca domnii de la PCB nu m-ar fi “corupt” la virginii, latakii si alte mixturi exceptionale (multumiri Mrg, Humidor, Twain, Molia si toti ceilalti, va stiti dv) poate l-as fi apreciat mai mult. Dar asa...

Foto : home-and-garden.webshots.com

32 comments:

Humidor said...

Stiam eu ceva cand ti-am scris mai demult ca dupa ce vei gusta latakia iti vei schimba gusturile.

In legatura cu gusturile, inevitabil vor evolua, se poate intampla ca astazi sa-ti placa si peste doua saptamani sa te razgandesti.

emma enescu said...

cinabru draga : ca e vanilla de cavendish sau nu , also , ce te faci daca ti se ingalbenesc dintii ? aaai ? auuuud ? domnitzele prefera dantura impecabilissima atat la ele ( dansele ) cat si la el ( dansul ) :)))))))))))))) pa !

p.s. `s fumatoare cu vizita la stomatolog de 2 pe an ! rutina ! un zmail pe gratis ! hihihi...

p.s.2. sper ca nu mai vine maio ala iara . pa !

Cinabru said...

Humidor : ai stiut bine, acum nu mai gust aromaticele ca inainte si visez numai latakii si virginii. Abia astept sa vina tutunurile, parca trece asa de greu timpul.

Asa mi s-a intamplat cu Sunday's Fantasy, care mi-a placut enorm la inceput (a fost si primul meu tutun) si acum nici nu mai vreau sa aud de el.

Emma Enescu : or prefera ele, dar nevasta ma accepta si cu dintii mai galbeni. Si decat sa renunt la tutun...

DeMaio o sa mai vina, e mai mereu pe aici, dar atunci greseala a fost a ta. El te-a taxat mai dur.

emma enescu said...

auuuci ! carevasazica nevasta accepta dinti galbeni ? minunat !

de maio ... taxeaza dur ? bine ! vina ? ca sa vezi :))))))))))))))

Cinabru said...

Am multe alte calitati moral-cognitive care acopera dintii. Plus mustata.

S-a explicat pana la urma la postul respectiv ce era cu spitalul. Nu ca as fi avut nevoie.

emma enescu said...

cinabru draga , na, hai, ca te necajesc umpic acush . sunt intr-o dispozitie favorabila :).
dintii sunt cartea de vizita .la fel ca si mainile sau piele . nu au voie sa fie acoperite . ma rog . cand pretentiile scad nu mai exista , o fi bine si asa :).



habar-n-am de ce post vorbesti !

acum astept sa fiu lovita cu capul de perete . e vina mea . vina trebuie pedepsita . c-o fi una sau una inchipuita ?!

p.s. tu in schimb sa nu te multumesti daca nevestica nu mai merge sa se arangeze la "cuafor" , cosmetica , la manichiura , pedichiura , dantura, etc !

nu te shifona pliz . eu sunt mai deschisa si neinhibata de romanisme grobiene .pa !

Cinabru said...

Emma : cum sa ma supar, ma bucur ca s-a lamurit neintelegerea. Cand se ingalbenesc prea tare, las mustata sa creasca, in stil Grass. Sau Nietzsche. Si oi ajunge candva la un tratament de albire. Candva.

No, nu te da nimeni cu capul de nici un perete virtual. Dimpotriva, sa mai comentezi aici cand ai timp si dispozitie.

Cu drag, Cinabru

DeMaio said...

Emma, încă nu am văzut la un anume post legat de o mână de ajutor întinsă cuiva, scuzele tale pentru că ai aruncat o umbră de îndoială serioasă asupra veridicităţii şi bunelor intenţii cu care a fost redactat.
Le poate primi Cinabru pe aici, acum, sau trebuie să-ţi tolerăm nesimţirea în continuare, pentru că eşti femeie şi consideri că ai dreptul să dai cu bâta în baltă?
Hai, că poate unii au uitat de asta, dar eu nu prea uit de felul meu.

emma enescu said...

de maio : daca te pricepi atat de bine la citit cum o faci intru "scriptica" te uiti inca o data la post si vei vedea ce ti-a trecut cu vederea-benoclabila :))))) !

mai , oshteanule , mai si insinuarile tale "mana de ajutor" !
hai pa !



cinabru : da dragule . asa te vreau !
hai ca te pup !

iscalesc : iemma cea extra-dulce! miaaammm hihihi...

emma enescu said...

esti neam prost .

DeMaio said...

Pot fi ceva mai mult decât atât. te asigur că nici nu am început să mă încălzesc. Şi dacă te întrebi...ei bine, o meriţi.

emma enescu said...

tot neam prost ramai. ce poti sa faci ? sa ma jignesti ? sa ma injuri ? te rog mult... pofteste !
neamul prost nu dezamageste niciodata !

DeMaio said...

Stai calmă, nu de jignire este vorba aici. Hai, fugi şi simte-te bine cu tine, preţioaso :) Până şi flegmele mele au un cost, nu ajung pe oricine.

emma enescu said...

n-ai inteles ! nu poti ! eu te oblig pe tine fara sa fac un efort de vointa sa-mi demonstrezi ca esti neam prost ! ma urmaresti ? ultima demonstratie e chestia cu flegma . intelegi acum ? neamul prost reactioneaza agresiv . cand nu poate prin violenta fizica recurge la cuvinte si in final o face prin flegmeaza ! acum ai inteles ?

Cinabru said...

Mda. Nu inteleg ce legatura are discutia cu Stanwell Vanilla. Jucati-va frumos, va rog.

DeMaio said...

Draga mea, despre neamuri proaste şi târfe cu pretenţii fiecare are reprezentarea sa.

emma enescu said...

da. de maio . exact asa e . neamul prost e o tarfa proasta . pentru ca mai multe pretentii nu poate sa aiba .nu cunoaste altceva in afara de ceea ce expui .
(asta este valabila doar intr-o romania rromanesca )

p.s. vezi ca eu raman curioasa in continuare . am un interes special pentru anomaliile virtuale. fa-mi placerea ocazional si nu fi atat de rezervat .

Cinabru said...

Vad ca se formeaza o legatura speciala. Deja arata a messenger.

emma enescu said...

in ceea ce ma priveste - eu am incheiat recitalul :)

ma intreb in sinea mea : avem pe blog un comportament diferit de cel de pe messenger / email sau mai ales de cel din lumea reala ( cea nevirtuala ) ???

DeMaio said...

Mă întreb în sinea mea...oare unele, când o sug, o ţin cu două degete sau cu toată mâna?

Cinabru said...

Ma intreb si eu in sinea mea : cand cand inchid comentariile la postul asta sau le sterg pe cele off topic ?

Nu puteti sa va jucati frumos ? Sau macar ziceti ceva de tutun.

DeMaio said...

Tutun bun, Kent 8. Masturbarea necesara, uneori. Bunica se roteşte peste sat. Tampoanele nu mai sunt absorbante. Uite aşa ne trezim bloggeri.

PS - Am zis ceva şi de tutun, nu?

Cinabru said...

OK, eroare mea.

Se comenteaza doar de tutun, pipe, brichete.

Emma, DeMaio - this could be the beginning of a beautiful friendship :)

DeMaio said...

Să-mi bag tutunul în pipă, până când oboseşte bricheta să mai ardă =))

Cinabru said...

Daca n-ai bricheta speciala pentru pipa, ai ars-o. Ia si tu un chibrit. Plus ca daca o forjezi in halul asta, in timp ramai doar cu mustiucul. Nu-i bai, il vopsesti in alb si-l faci fluierici pentru agentii de circulatie.

DeMaio said...

Nu e problemă, aroma este de calitate, în plus, dacă se toceşte muştiucul, o pun, pe brichetă, să-mi admire frumoasa atârnare :))

tyler durden said...

Trecand peste chestiile estetice de domnisoara care traieste intr-un palat de cristal si ca un posesor de dantura varza de la natura dar ingrijita cu ajutorul tehnologiei ce pot sa spun......... Shoot me please.
Aporopo nu vreau sa intru in detalii dar stiam ca in ziua de azi alte lucruri sunt mai importante pt femei.
P.S. - Tu cand ti-ai lasat mustatza nenorocitule?

DeMaio said...

@tyler durden - Cu cine vorbeai, maestre? =))

Cinabru said...

Cu mine vorbea. Cand mi-am lasat si barba, din care acuma a mai ramas doar o parte. Doar cu mustata as arata inca mai dubios.

mrg said...

Cinabru, cand ti-am vazut postul asupra reevaluarii Stanwell Vanilla eram f curios sa vad daca latakia te-a influentat in vreun fel. (De fapt, incercam sa-mi confirm unele experiente proprii.) Cand am vazut, la final, si 30 de comentarii... curiozitatea mi-a crescut vazad ca asa un post suscita atata interes... ;-))
Din perspectiva mea, gusturile evolueaza - de exemplu, tutunuri pe care le apreciam ca bune spre foarte bune acum le "depreciez", notandu-le doar bune sau acceptabile. Din pacate, invers, inca nu mi s-a intamplat foarte frecvent, exceptia este Erinmore Balkan Mixture, dar am rabdare...

Cinabru said...

Mrg : ma bucur sa te revad virtual. A fost dezamagitor in ansamblu, chiar daca merge cand n-ai altceva la indemana. Am lasat lumea sa se exprime in commenturi, chit ca nu mai avea legatura cu subiectul de ceva vreme.

De cand am incercat de la tine primele latakii aromaticele nu imi mai spun mare lucru. Acesta a fost un cadou de la sotie, ei ii plac vaniliile mult. Si pot sa le fumez in prezenta ei. Dar clar sunt altele mult mai bune decat asta.

Astept sa ne intalnim curand la club.

Anonymous said...

http://lumerkoz.edu I bookmarked this guestbook., http://barborazychova.com/members/Buy-Lexapro.aspx ecccitzp taoist http://soundcloud.com/furosemide doniger http://riderx.info/members/Buy-_2104_eftin.aspx entitle http://www.comicspace.com/zocor/ itri http://barborazychova.com/members/Buy-Premarin.aspx wound

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...