17 Mar 2012

Merde de Cheval

Tutun : virginia, latakia 
Aspect tutun : ribbon
Aroma : grajd umed, frunze putrezite, inedită
Tărie : medie
WAF : scăzut
Prezentare : cutie 1.5 oz

Balegă de cal. L-aş pune pe acel raft al tabacurilor cu nume straniu, alături de Baby's Bottom de la Dunhill, pe care nu am avut încă plăcerea de a-l fuma. Vine într-o frumoasă cutie de dimensiuni generoase, cu un - fireşte - cap de armăsar pe etichetă. A fost unul dintre tutunurile de care tot auzisem, pe care l-am şi încercat la una din întâlnirile de acum ceva vreme. E altceva când stai să-l fumezi pe îndelete (mulţumesc şi pe această cale, Zudo). 

Tutunul din cutie, tăietură ribbon, este ciudat de moale şi pufos, elastic, potrivit de umed. Frumos amestecul întunecat al latakiei şi cel cafeniu închis al virginiilor bine coapte. Mirosul este intens, puternic, nu a mixtură clasică abundând de latakie, ci de grajd din care caii tocmai au plecat, grajd umed, cu paie un pic mucede pe jos. Sau poate de pivniţă întunecoasă, cu zidurile măcinate de igrasie, dar atunci unde au fugit caii? O aromă old-school, ce poate fi delicioasă pentru unii, cumplită pentru alţii. Mă aşteptam să fie o mixtură grea, intensă, genul de tabac suprasaturat de vitamina N şi latakie, dar Merde de Cheval este altceva. 

Se aprinde uşor şi arde până la final fără să apară vreo problemă, gustul este plin şi constant (un alt plus, în acest caz). Se face simţită puternic dulceaţa virginiei, fără acea astringenţă des întâlnită, peste care se suprapune inteligent şi inspirat aroma picantă şi uşor afumată de latakie, într-un întreg delicios. Categoric, genul de tutun pe care îl rezervi pentru ocazii cu adevărat speciale, dar dacă ai o rezervă suficientă poate fi un tutun cotidian. Excelent. Mirosul rămas în cameră e de fân umed, amestecat cu cel de tabac natural şi bun. 

Merde de Cheval este un tutun excelent, unul dintre cele mai bune fumate până acum. Şi, lăsând la o parte falsa modestie, am trecut, cred, de sută. Excelent, recomandat, cu singurul amendament că poate cauza dependenţă. 

9 comments:

Pinocchi0 said...

Haaaaha, ce nume genial!
(Dar nici nu vreau să mă gîndesc cum miroase fumul de balegă de cal arsă!)

Cinabru said...

Numele ca numele, dar tutunul e excelent. Se spune ca a aparut dupa ce un client nemultumit de toate mixturile disponibile a dat de amestecul asta, vandut bulk, si a revenit cerand ”encore de ce merde de cheval”. Poate sa fie doar reclama, dar imi place sa cred ca nu.

Cum sa miroasa, organic-eco ;)

Ioana said...

Si pe mine tot numele m-a momit incoace, LOL :-)))))))))))))))))

Cinabru said...

E magnetic, pe cuvant. Si pe mine m-a atras initial numele, ca pe toata lumea. What's in a name... and stuff.

Humidor said...

Si merge dupa o portie de merdenele cu branza, imblanzite cu niste putisoare cu nuca, sau de ce nu, dupa o portie zdravana de pizdulice de vaca.
:))

mrg said...

Sa-nteleg ca aveau dreptate baietii aia de la Kamikaze sa se amuze de futacul dlui Paleologu? ;-)

Cinabru said...

Domnilor, domnilor, ce e cu atatea cuvinte incluse recent in dex? Quelle horreur, ma faceti sa rosesc, parol. Numele ca numele, dar e bun, pacatosul. Tare bun.

Agentii imobiliare said...

nu e tocmai aroma mea preferata. Mai cautam

Cinabru said...

Agentii: merita macar incercat. Si eu m-am speriat initial de aroma, dar nu se transpune in fumata, care e dulce-picanta. Excelent.

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...