19 Sept 2007

Sfintii inchisorilor - Cardinalul Alexandru Todea

O viata ca un scenariu de film, asa s-ar putea traduce trecerea pe pamant a cardinalului Alexandru Todea. Fervent anticomunist este arestat si condamnat la munca silnica pe viata. Supravietuieste iadului din temnitele comuniste si duce o lupta titanica pentru refacerea Bisericii Unite. Finalul vietii ii va fi consacra triumful si-i va turna balsam pe rani. In aceeasi biserica in care cu 49 de ani inainte a fost consacrat in clandestinitate episcop, Cardinalul Todea s-a imbratisat cu Papa Ioan Paul al II-lea.

Cardinalul Alexandru Todea - Un strigat si-o lumina in pustiu

1 comments:

Clara said...

Felicitari Cinabru. Printre spanacuri si capete de Meduza care ne sug de timp si neuroni, unele blog-uri mai si hranesc, uneori.. Frumoasa reamintire. Si Vladimir Ghyka e din aceeasi Poveste..

..si multumesc si pentru pasiunea comuna pentru creioanele Ikea (mi-au placut tocmai pt ca sunt din cu totul alt film decat modernismul comercial care l-a produs), "Locul placut si numai al lor" (pe care l-am savurat enorm.. nu e o Mare carte, dar are o ingenuitate si dulceata care ne lipseste in cotidianul asta fugarit...suntem de acord aici?) - si deocamdata ajunge.

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...