21 Mar 2012

Man's Best Friend

Tutun : virginia, latakia, burley 
Aspect tutun : cube
Aroma : picantă, un pic de latakie, frunze arse, afumate
Tărie : scăzută
WAF : mediu
Prezentare : cutie 1.5 oz

Producătorii prezintă această mixtură ca un amestec de latakie, burley şi lemon virginia flake, totul cube-cut şi cu un casing de rom, care din fericire nu se prea simte, poate doar ca o notă vagă la primele fumuri. Şi ar fi perfect pentru fanii lui Barking Dog Promiţător, mai ales că nu prea prinzi un amestec english cu un astfel de casing, iar mirosul din cutie - picant, latakie, afumat, destul de puternic - este promiţător. Vizual, Man's Best Friend este deosebit de atrăgător - tăietură măruntă, tutun lucios şi destul de umed, în tonuri de brun, negru şi auriu închis. Numai că acest căţel latră destul de anemic. 

De fiecare dată când l-am fumat am reuşit doar cu greu şi pentru perioade foarte scurte să obţin o ardere constantă. Fumat normal, după un start promiţător, se stinge surprinzător de repede. Forţat începe să ardă mai bine, dar încinge pipa şi îşi modifică gustul în rău. Gust care ar fi interesant, se simte bine burley-ul (îmi place burley-ul) şi adaosul picant-afumat de latakie, un pic de astringenţă de la virginie. Numai că atunci când începi să apreciezi ansamblul, până la urmă un english destul de corect, pipa se stinge. Din nou. Şi din nou. Casing-ul de rom nu s-a făcut simţit, nu pot spune că regret, pentru că această îmbinare de burley şi latakie era promiţătoare. 

Este un tutun uşor, chiar foarte uşor, şi dacă nu ar fi problemele de ardere ar merge introdus în rotaţia zilnică. Nu este remarcabil prin nimic, nu este o mixtură pe care să o treci în top. O experienţă, şi nimic mai mult, sabotată din start de arderea dificilă. 

3 comments:

Dli said...

Inca nu am incercat asemenea tutun , posibil sa fie ok .

Agentie imobiliara said...

that is gooooddddd $hit men!!! :D:D

Cinabru said...

Dli: nu m-a entuziasmat, sunt si altele mai bune.

Agentie: pacat ca e prea usor si arde prost.

Ady: am pus deja un articol, multa sanatate si sper sa se rezolve. Doamne ajuta.

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...