20 May 2012

Erinmore Mixture

Tutun : virginia, burley, black cavendish
Aspect tutun : ribbon
Aroma : un pic fructată, ierboasă, de mixtură aromatică un pic prea uscată
Tărie : medie
WAF : scăzut
Prezentare : pachet de 50 grame


Am încercat varianta produsă de Scandinavian Tobacco Group. Important de precizat, pentru că cea de la Orlik este mai bine cotată pe Tobacco Reviews. Amestec de trei tutunuri - virginia, burley şi black cavendish, triumviratul unui aromatic de manual - ar fi trebuit, conform prezentării de pe pachet, să fie un tabac uşor, fructat, genul de mixtură estivală. Nu a fost. Ba chiar la primele pipe a fost una dintre cele mai proaste încercate de multă vreme, chiar într-un top 10 al celor mai neinspirate tutunuri încercate. Abia uscat bine a mai urcat puţin, dar nu foarte mult.

Mirosul tutunului în plic aduce puţin a portocală, citrice, mai curând un aromatic de duzină, suprasaturat de casing şi lăsat un pic să se usuce. Foarte umed, dacă este fumat fără o uscare zdravănă, măcar de câteva zile, este un dezastru greu de egalat. Duhneşte a mahorcă ieftină, se stinge imediat şi arde inegal, fierbe şi bolboroseşte în bol, înţeapă limba ca un roi de albine. Aerisit şi lăsat să se usuce este ceva mai bun. Nu foarte, dar tinde măcar spre mediocru, diferenţa care m-a convins, încă o dată, că e bine să scrii despre un tutun abia după ce ai terminat pachetul şi l-ai încercat în mai multe pipe şi momente.

Uscat zdravăn, pierde total aroma fructată promisă şi e un amestec de black cavendish, cu un pic de virginie dulceagă şi o notă, doar o notă de burley, simţit mai ales după jumătate. Destul de plat, din nefericire, aduce cu Aromatic Mixture de la Mac Baren, acela fiind însă mai bun. Arderea rămâne inegală şi capricioasă, dar sunt şi mixturi mai rele în domeniu. Un plus este doza de nicotină, nu tocmai redusă pentru un tutun ”mild”. Un alt minus rămâne mirosul din cameră, greoi şi neplăcut, departe de subtilităţile unui tabac de pipă bine lucrat, ceea ce mă face să cred că tutunurile folosite în amestec ori nu sunt de calitate, ori nu au fost bine prelucrate. Nu mai înţeapă şi nici nu mai încinge pipa, dar nici nu oferă vreo experienţă memorabilă.

Concluzie: Erinmore Mixture de la Scandinavian este un tutun plat, lipsit de personalitate şi neaducător surprize plăcute, genul de mixtură pe care o fumezi în lipsă de altceva. Mediocru în cel mai bun caz, marcă pe care o fumezi pentru că ai primit-o cadou şi nu ai altceva la îndemână. Pasabil, şi nu de recomandat.

2 comments:

mrg said...

Trebuie sa fi fost dur, daca nici tie, pasionat de aromate, nu ti-a fost pe plac. Dar, stii cum este: ce nu te omoara, te caleste! ;-)

Cinabru said...

Daca ma mai caleste mult, ajung sa fumez direct pilitura de fier. Dezamagitor din toate punctele de vedere, dar asta e, m-am pacalit. Imi plac mie aromaticele, dar asta nici macar un aromatic pasabil n-a reusit sa fie.

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...