17 Nov 2007

Lane Limited - Captain Black Royal

Captain Black este poate cea mai cunoscuta marca de tutun de pipa in Romania, cel putin printre cei care nu isi permit sa cumpere tutun din afara, iar majoritatea au inceput sa pipeze cu vreunul dintre popularele sortimente, fie ca este vorba de Gold, White, Royal sau altul. Pretul accesibil, o oarecare reclama printre pasionati si calitatea considerata medie au facut din Captain Black un tutun popular. Oricum, e mai bun decat Tillbury.

Dintre toate sortimentele oferite de Lane Limited, am incercat doar Captain Black Royal. Hmmm… Intrebat prin anii ’90 de Gabriel Liiceanu cum a decurs intalnirea sa cu Albert Camus, Emil Cioran raspundea “Ca c’est pas bien passe”. Cam asa a fost si intalnirea dintre Captain Black Royal si Cinabru. Este un amestec de Cavendish si Black Cavendish. Pisca la limba daca tragi prea repede si infierbanta pipa, dar se aprinde usor si nu are nevoie de prea multe reaprinderi. Se fumeaza OK, aroma in camera este placuta (dar nu extraordinara), dar nu are nimic special. Unii mai malitiosi l-au comparat cu tutunul de tigara, nu e chiar asa de rau totusi. Este fad, este plictisitor, dar poate fi fumat cam oriunde. Are si o usoara aroma de vanilie, care dispare aproape cu totul cand tutunul se mai invecheste. Pe scurt, nu m-a impresionat pozitiv din nici un punct de vedere.

In nici un caz nu e o experienta memorabila. Bun cand nu aveti altceva, mai bun decat Tillbury (oaia neagra a genului), dar pasabil si mult prea scump pentru placerea si gustul oferite. De evitat, daca aveti alternative. De incercat, macar din curiozitate. Nu va va schimba viata.

7 comments:

Tomata cu scufita said...

Mai, cred ca n-am vazut in viata mea un om care sa pipeze (sau sa fumeze pipa, cum se zice? :P) In filme am vazut, in poze la fel. Dar "live" nu. Si as fi asa curioasa cum se face chestia asta... Mi se pare asa un lucru ... altfel (in sensul bun).

Cinabru said...

Si eu m-am gandit la cateva articole in acest sens, dupa ce mai capat un pic de experienta. Ca gust, senzatie, ocupatie - este superb. Chiar superb, nu se compara deloc cu tigarile obisnuite. Promit sa scriu despre asta...

Bogdan Antonescu said...

"Captain Black Royal" este Ok, "Tillbury" nu am încercat, iar "
"Sunday’s Fantasy" este, cel puţin până acum, preferatul meu.

Cinabru said...

Tillbury e groaznic, Captain Black este mediocru pentru reclama facuta, chiar nu merita. Sunday's Fantasy este si pentru mine cel mai bun. Pana acum. Mai vedem.

dede's said...

nu e rea ideea cu recomandarile pentru cei care vor sa incerce sa fumeze pipa.se cunosc destul de putine despre aceasta "indeletnicire".

Stefan Dinescu-Craciun said...

Un tutun bun pe care l-am fumat cu placere in armata (2004 la UM 02238 Scoala de aplicatie pentru logistica Chitila) si pe care l-am regasit la fel de bun si de asemanator cu 1Q de la Lane Limited (foarte apreciat de americani) acum 2 saptamani la un amic care fumeaza tigari rulate cu tutun de pipa si flosea spre uimirea mea Captain Black Royal. Dulce, aromat, cam umed si putin intepator, tutunul ideal pt inceput.

Cinabru said...

Armata ? Bine ca am scapat, nu rezistam. Cred ca m-am asteptat la prea mult de la Captain Black, de aceea m-a dezamagit. Plus ca nu l-am incercat decat o singura data, poate ar merita o revenire. Daca ziceti dv, cred ca mai cumpar un pachet sa vad.

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...