17 Nov 2007

Memoria.ro - istorie si istorii

Unul dintre cele mai bune site-uri romanesti : www.memoria.ro. O uriasa arhiva, in principal de istorie orala, dar nu numai, una dintre cele mai reusite si valoroase initiative culturale. Site-ul reuneste in principal interviuri, memorii, pagini de jurnal, documente si corespondenta, analize sociologice, marturii, alaturi de prezentari de carte din domenii similare, de la sinteze si analize istorice la antropologie culturala, memorialistica, monografii si biografii. Totul este completat de galeria multimedia. Site-ul are si un motor de cautare dupa cuvinte cheie, materialele sunt ordonate cronologic, pe perioade, unele fiind deja publicate in volume, altele inedite. Sunt fascinante interviurile, multe avandu-i ca protagonisti pe oameni care au trait istoria secolului trecut cu toate dramele si bucuriile ei, de la razboaie la regimuri politice, de la petreceri la doliu, de la sperante si utopii la realitati adesea socante.
Un site extraordinar, unul dintre site-urile preferate de Cinabru, recomandat nu doar celor pasionati de istorie si mai ales de istorie orala, dar si oricui vrea sa petreaca niste ore bune pe net, de aceasta data cu folos. Recomandat tuturor.

3 comments:

Aky said...

Vai, excelent :)). Citeste Sfaturile unui diavol batran catre unul mai tanar Cinnabar.. Daca nu o ai.. stii ce ai de facut ;)

Cinabru said...

Memoria.ro chiar merita oricate ore, le cheltui cu folos. Vizite dese si placute. Si da, am fost prolific, nu saga...

Anonymous said...

excellent points altogether, you simply gained a new reader.
What could you suggest about your submit that you
just made some days in the past? Any sure?
Check out my weblog know memes

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...