7 Nov 2007

Nanarland – site-ul filmelor atat de proaste…ca ne plac

Nu obisnuiesc sa recomand site-uri, pentru ca nu stau sa le caut. Dar de aceasta data voi face o exceptie : Nanarland. Le site des mauvais film sympatiques. Tradus grosolan, site-ul filmelor proaste simpatice. Filmele de categorie B spre Z, filmele care in cel mai bun caz erau lansate direct pe video, in putine exemplare, astazi foarte cautate de colectionarii maniaci. Filmele cu ninja si zburatori, cu Hwang Jang Lee si Bruce Li, cu extraterestri din plastic si zombie care isi pierd machiajul, cel putin un strop de nuditate, efecte speciale reciclate, regizori care par sa-si bata joc de tine, actori infioratori, vechi vedete scapatate si frumuseti astazi uitate.

Pasionatii vor recunoaste aici filmele pe care le-au vazut in copilarie/adolescenta/mai tarziu, dar niciodata nu le-ar putea aduce intr-o discutie de cinefili. Sunt atat de tampite – majoritatea – incat le revezi cu drag. Dar tot asa, in secret. Sunt si filme mult mai cunoscute, care au avut chiar succes de box-office si au devenit chiar filme-cult (precum Evil Dead sau creatiile lui Ed Wood), dar pot fi incadrate lejer la filme cheesy, filme tampite, filme ridicole, filme aberante. Filme delicioase. Sunt filme franceze, germane, italiene, americane, filipineze, japoneze, chinezesti, ce mai, se pare ca intreaga lume a facut filme de gen. Romania nu am gasit-o, desi la prima strigare am avea niste titluri.

Mda, este chiar afisul original pentru versiunea franceza a filmului Shaolin provoaca Ninja. Cult-clasic. Sursa : Nanarland

Dincolo de stralucirea premierelor oficiale, de premii, salarii de milioane de dolari, statutul de superstar, conferinte de presa, straluci si lipici, exista mii de filme care apar si dispar rapid, fara a lasa prea multe urme, fie ca este vorba de drame, de comedii erotice, de filme violente, filme de actiune, filme de groaza. Sunt grosul cinematografiei mondiale. Si asa au fost de la inceput. Cele mai multe sunt creatii obscure, greu sau imposibil de gasit, dar tocmai asta le face interesante.

Fiecare pelicula are cel putin o prezentare, bine scrisa, poze – scene din film, afise, coperta casetei – informatii despre actori – prezentati in amanunt in alta sectiune. Si chiar daca nici nu ai auzit de film, prezentarile iti starnesc curiozitatea. E o istorie alternativa a industriei cinematografice, a filmelor uitate sau cele de care, in cel mai bun caz, radem. O istorie in lucru, dificil de facut, pe care doar un maniac frumos ar duce-o la capat. O idee generoasa si, pentru Cinabru, superba.

Dar cand ai titluri gen Atomic Cyborg, Mondo Cannibale, Ninja vs Bruce Lee, Infermiera di Notte, Black Samurai, Ninja Condor 13, Virus Cannibale, Mission Suicide : Strike Commando 2, Superman le diabolique, etc, etc, etc… Un IMDB pentru filmele de gen pare obligatoriu. Un site superb, dupa mine. Recomandat. Pentru ca ar fi pacat sa se piarda, fie si pentru umorul involuntar al majoritatii creatiilor recenzate.

3 comments:

zulu said...

Nimic ceea ce it place nu e prost. Ah democratia asta........

Cinabru said...

Suna bine, Zulu, nimic din ceea ce iti place nu e prost. Dar daca e...

smith john said...

Super blogul !
Trailer+film+subtitrare filme gratis 2009
http://filme-gratis-2009.blogspot.com Intra si vezi !
Bafta in continuare !

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...