6 Nov 2007

Premiile Goncourt

Cinabru afla din Cotidianul ca s-au decernat premiile Goncourt, iar castigatorii sunt Gilles Leroy, Daniel Pennac si Olivier Germain-Thomas. Iertare, dar spre rusinea mea nu am auzit decat de al doilea, care a fost premiat pentru volumul "Chagrin d'ecole", ce prezinta cica experientele sale deloc placute din perioada scolii. Interesant. Chiar tentant.

8 comments:

Aky said...

Pennac e splendid, buna dispozitie debordanta, autoironie fascinanta, viata "a la legere" in sensul bun al impacarii amuzate cu destinul, si altele. Ti-l recomand cu caldura, impreuna cu tot clanul Malausenne.

Cinabru said...

Poate m-am exprimat gresit, l-am citit Daniel Pennac (ce a aparut la noi), iar preferata ramane Domnilor copii (celalalte nu pot spune ca m-au impresionat prea mult). Poate la o eventuala recitire.

Tomata cu scufita said...

Iiiiiiiiiii, si mie mi-a placut Domnilor copii si mi-am mai luat de la Carturesti cu 4 lei Micuta Vanzatoare de proza si inca una, a carui titlu nu mi-l amintesc. Nici eu n-am auzit de ceilalti doi, dar ma bucur pentru el. :)

Aky said...

Zana-carabina cumva? :) Splendid Pennac, intr-adevar.

Tomata cu scufita said...

Nu nu, ceva cu "fericiri"... Ma uit si zic. :P Acu nu's acasa. :D

Aky said...

Tomata, astept titlul cartii. DAr rogu-te, la un post mai recent, sa nu cumva sa pierd :)

Tomata cu scufita said...

@ Aky --> "fericiri" pe dracu'. Scuze, dar am retinut gresit. E vorba despre Fructele pasiunii. Am retinut doar "F"-ul din titlul. :P Sper sa vezi aici raspunsul. :)

Aky said...

Fructele pasiunii, e bifat, mi-a placut :). Multam

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...