27 Jan 2008

In programul viitor : Biserica Satanista din Romania

Nota : acest text este un pamflet. Ca sa nu mai existe vorbe. Imi pare rau ca a trebuit sa pun asa ceva la inceput, dar m-am convins ca este nevoie.

Recent, o persoana a carei parere nu conteaza m-a acuzat de satanism. Satanistule. Pentru multi observ ca este o insulta cumplita. Nu si pentru mine. Mi-am dat seama ca m-am ciocnit de acuzatia asta de multi ani incoace. M-a amuzat. Inca din vremea in care ma salutam cu putinii prieteni cu Hail Satan, Caine de crestin sau Ave Sathanas. Mori in chinuri, caine de crestin. Asta era ceva uzual. Nu eram neaparat satanisti, dar nici crestini nu se putea spune. Nici nu era ceva prea grav, poate cam mult teribilism, dar ne simteam bine. Si liberi. Pe urma si-a pierdut din farmec. Mai ales dupa ce Slayer incepuse sa stranga 100 de dolari, ca ne spusese cineva ca atat costa inscrierea in Church of Satan. Pe banii astia primeai legitimatie de membru – cu cap de tap si un exemplar din Satanic Bible. Cred ca a strans vreo 20 de dolari, pe care i-am baut. Impreuna. Asa s-a terminat aventura satanista a grupului. Sigur, si ascultam mult black metal. Ca sa aflam ca si Queen sunt satanisti. When we were kids, when we were young, things seemed so evil, you know…



De atunci suntem oameni seriosi. Oarecum. Si n-am avut cosmaruri, nu ne-a vanat Al cu Coarne, nu avem mustrari de constiinta. Si nici nu mai ascultam prostiile debitate de omuletii cu erectii de constiinta religioasa. Mi-am dat seama repede ca religia unei persoane nu e o garantie a calitatii. Am cunoscut atei sau satanisti exceptionali, dar si crestini sau musulmani anosti.

Asa ca m-a amuzat ultima stire pe subiect. De cateva zile (saptamani chiar) circula zvonul ca onor comunitatea satanista din Romania ar urma sa intre in legalitate, infiintand indelung asteptata (de unii) Biserica Satanista din Romania. Eventual BSR, nu ? Ca ar fi pregatit documentatia destinata Secretariatului de Stat pentru Culte, ca ar avea suficienti adepti pentru a indeplini conditiile legii, ca si Biserica Mama din SUA ar arde de nerabdare sa deschida o filiala (asa e corect ? ) aici, ca BOR ar fi declarat prin purtatorul de cuvant ca i se imbrehane de intreaga poveste. Si de aici explozie de revolta pe bloguri si forumuri, crestini inversunati care ameninta ca vin cu gasca de la bloc si ii sparg pe pletosii de rochisti (alt stereotip fascinant), amenintari cu iadul si focul vesnic, implorari spre Isus si compania sa termine cu pacatosii, promisiuni de exterminare din partea unor cu certe probleme sexuale. S-au facut referiri la mirobolantul raport SRI pe subiect. Si toate celelalte. Articole cu amenintarea satanista, povestiri induiosatoare cu fosti satanisti traumatizati de ritualuri cumplite si slujbe negre, lideri de opinie indignati. Ultima capodopera a genului a aparut aici. Cica satanistii din Romania ar avea si site, destul de vizitat. Si iar blesteme , amenintari, imprecatii si posibile violente. In spirit tolerant si democratic. Ceea ce iar e foarte grav. Ca de asta nu mergea Romania, ca venea astia cu dracii. In concluzie.

Din ce a aflat Cinabru pana acuma, cei care tin site-ul in cauza nu ar fi in legatura directa cu Church of Satan din America, aflata oricum in degringolada de ani buni, dupa moartea fondatorului Anton LaVey, de fapt Secretariatul de Stat nu a primit nici un act oficial de la ei, ca nu sunt prea multi interesati, ca de fapt ei sustin ca si LaVey satanismul “modern”si nu ala imaginat de jurnalistii bravi, cu eviscerari de pisici, ruperi de cruci si shaorma din carne proaspata de prunc. Iar site-ul in cauza, in afara articolelor si cartilor traduse sau direct smenate de la site-ul mama, e un fel de hifaiv pentru emo, pseudo-blackisti, imberbi cu drame acneice, neintelesi fara viata sexuala in doi. Si tot asa. Sigur, gasesti LaVey, Crowley si restul, mai citesti articole aparute in publicatiile lor, ceva prezentari sutite ale demonilor (din Collin de Plancy) ceea ce poate fi interesant. Dar cam atat.

Nu o sa spun acum ca Anton LaVey nu a fost un tip destul de interesant, chiar daca nu prea original. Dar poate trebuie sa mergi direct la surse. Mereu l-am vazut ca pe un tip care a incercat sa protesteze intr-un mod aparte. Impotriva a tot. Cat a crezut el in toata povestea cu Church of Satan si cat a fost placere data de expunerea mediatica, adesea isterica, e greu de spus. Clar i-a placut sa fie controversat si sa scandalizeze. Plus ca pica adoratia supusilor, amesteca ceva magie, pica sex gratis, si te dadea si la televizor. Sau in ziare. Ca a creat ceva destul de interesant, ca a atras niste omuleti pe langa el si a inflamat imaginatia tuturor pustilor cu Cradle of Shit , nu poate fi contestat. Ca in timpul vietii a avut destui adepti mai importanti, ca a readus in atentie niste texte oculte si ezoterice deloc de neglijat, ca ideile si “slujbele” sale au prins, este iarasi adevarat. Dar cine sta sa mai si citeasca ce vrea omul in Satanic Bible si restul cartilor, vede ca intre satanismul “modern” si satanismul imaginat de credinciosii partii adverse sunt diferente destul de mari. Chiar de esenta. Si, la o lectura atenta, ideile COS nu vor fi fiind foarte originale, LaVey va fi copiat de ici si colo, dar sunt cat se poate de frecventabile. Si mai logice decat altele. E pana la urma un “umanism extrem”, cum gasisem intr-un coment, in care Satan nu mai este ala negru ce rasufla fierbinte, ci doar o idee, Dumnezeu nu exista, e doar un concept, binele si raul sunt extrem de practice, si trebuie sa faci totul pentru a-ti fi bine, cat timp nu ii lezezi pe cei care nu merita asta, fara sa ierti si sa uiti. Adica un satanism fara Satan ala de-l stiam noi de la biserica. Respecti si esti respectat, esti atacat si ii rupi capul, ti-o tragi cu cine vrea sa si-o traga cu tine, nu faci rau unui copil sau animal, te dezvolti pe tine si ii depasesti pe ceilalti, incercand sa fii cel mai bun, mai faci daca vrei un mic ritual. Cresti si te perfectionezi ca fiinta, departe de limitarile impuse de crestinism. Cam astea ar fi ideile. Frecventabile, logice si chiar atragatoare pentru unii. Hai sa renuntam la toti zeii, sa devenim proprii nostri zei si sa mergem mai departe. Fiecare, responsabil pentru sine si doar pentru sine. Cam asa ceva, grosolan de pe scurt. Merita citit, fie si pentru simpla curiozitate. Desi Biblia Satanica, la fel ca si Mein Kampf, este o carte destul de plicticoasa, si nu pricep nici acum cum de astfel de carti reusesc sa inspire o ideologie/credinta/religie (spuneti-i cum vreti). Poate sunt eu cusurgiu.

Ca o sa apara o Biserica Satanista in Romania, una “pe bune”, ma indoiesc foarte ca se va intampla. Intre cativa pusti cu prea multe mp-uri cu Satanic Infernal Evil Dark Black Death Metal si cei care pot sa puna asta in practica, e o diferenta imensa. Dar daca ar aparea un comitet – sa-i spunem asa – care sa incerce asta, io i-as sprijini fara ezitari. Adica as semna o eventuala lista, nu m-as deranja la mai mult. Ca doar democratic este sa ii respecti celuilalt dreptul la libera exprimare, libertatea credintei, chiar daca nu iti convine, atat timp cat este in limita legii. Iar eu, pe cat posibil, cred si in democratie.

Iar daca altii au dreptul, mi se pare normal ca si COS sa aiba. Si cum Church of Satan este mai curand un sistem de gandire (am scris bine ? ) decat o biserica in sensul clasic, mi se pare normal sa devina baremi organizatie religioasa. Si pe urma cult. Cu pentagrame si cruci, intoarse ambele, cu cele noua porunci, cu Tatal Nostru pe invers. Poate asa onorata BOR ar fi mai putin o pestera de talhari, pentru a cita din propriile texte fundamentale, si ar incerca sa devina o Biserica. Macar de frica.

Abia astept sa apara Calendarul Bisericii Sataniste din Romania (aici anii se numara de la nasterea lui LaVey incoace, restul nu au importanta). Poate va avea femei goale. Sau afise cu LaVey si enoriase goale pusca, din timpul ritualurilor. Ori muzica de ritual, COS trademark. Pentagrame si cruci intoarse, capul de tap ce zambeste gales, politia in actiune pe la adunari de satanisti, Romania mereu surprinzatoare. Nu se va intampla, desi asa ar fi de dorit.

113 comments:

Anonymous said...

domnu' satanistu'...aaa...da' da ce numai enoriase goale? enoriasi goi ar avea biserica asta? :)

Cinabru said...

Daca au, io nu vreau sa vad. Dar enoriase, asta da, oricand cu placere.

Anonymous said...

io ma gandeam ca am vazut ca se pomenea pe undeva si ceva de democratie:) si ziceam si io ca...deh...ca posibila viitoare enoriasha:)...sa sa bucure si ochiu ' meu:)

Cinabru said...

Stai sa fie, stai sa ajungem, stai sa se intample. Dai si tu o atentie la Mag si se rezolva.

Semneaza-ti comentariile, ok.

anna said...

hmmm...sa dau o atentie ca sa vaz barbati dezbracati?....mai am un pic pana acolo:))))

pai le-as semna numa' ca am ales calea mai usoara (de lene si din ignorantza)

eternel said...

Domnule Cinabru, eu nu ştiu cum să procedez. Constat că pentru fiecare gând, bun, rău, sau neutru, care se oboseşte să-mi treacă prin cap, există deja o biserică gata construită pe undeva. Biserici care, normal, se neagă între ele.

O fi permis să rămâi neînscris în nici una, şi să-ţi vezi liber de drumul tău?

Îmi cer scuze dacă acest comentariu este prost, urât şi neavenit. Am vrut să nu-l scriu, dar cealaltă biserică a decis că da.

alk said...

Mey, si inainte de LaVey asta ce era.... Ca altfel nu prea exista traditie.....
Subscriu si io pentru treaba cu enoriasele...Yum-yum, satanistelor viiin!

Cinabru said...

Anna : stai sa vedem ce masculi se vor prezenta ca satanisti. Iti alegi atunci ce iti place. Nu uita ca in satanismul modern, daca si el vrea, nu exista ideea de "pacat". So, enjoy

Eternel : dimpotriva, este un comentariu bine venit. Sigur ca poti alege sa mergi pe drumul tau. Doar ca sunt momente in care, cel putin pentru mine, Biserica (oricare ar fi ea) devine o dureroasa necesitate. Si iti trebuie putere sa ramai in afara ei (din nou, oricare ar fi). Putere pe care ma tem ca nu o am.

Alk : inainte de Lavey nu prea conteaza, lumea a inceput pentru satanismul modern de la nasterea lui (nu e prea original). Fiecare cu ideile si traditiile lui. Au scuza ca sunt tineri.

Tomata cu scufita said...

Intotdeauna m-am ferit sa discut despre religie. Mi se pare un subiect atat de intim incat nu ai voie sa te bagi in credinta nimanui. Totusi, parca fata de satanisti nu am aceeasi parere... E drept ca esti liber sa crezi in ce vrei, sau ma rog, sa nu crezi... da' nu e un pic dusa la un extrem mult prea indepartat aceasta optiune?? Sper sa nu ia nimeni in consideratie institutionalizarea Bisericii Sataniste... ca e ultimul lucru de care am avea nevoie. Daca postul tau a fost ironic, daca a fost pe bune, eu am luat-o in serios.

Cinabru said...

Tomato, satanismul lui LaVey nu prea mai are multe in comun cu Satan asa cum il percepem noi crestinii. Asa ca o Biserica Satanista este altceva decat pare. Nu zic neaparat ca e ceva bine, dar pentru unii ar fi tentanta.

Eu sunt de acord cu legalizarea. Mai mult, o sustin. Fie si in speranta ca BOR se va trezi la realitate. Cat priveste extremismul, privind cu detasare, este de cealalta parte a oglinzii.

anna said...

...prin neuron nici nu-mi trecea ideea de "pacat" , ba dimpotriva; si ca sa ajung sa aleg, trebuie mai intai sa "cotizez" , iar ca sa ajung sa cotizez, trebuie sa stiu cum sta treaba.

altheate said...

satan e orice nu cunoastem, ne sperie sau ne amageste. Daca vrei sa fii atotcunascator, omnipotent, asta nu inseamna oarecum sa fii un pic satan al carui mare pacat ar fi vanitatea?

alk said...

Aaaa, deci e vorba de satanismul modern..Am inteles, Dar cu cel pre-modern cum e?..Ca eu sint mai cde moda veche, nu ma dau in vint dupa modernism, imi place clasicul.(mai putin partea cu enoriasele, ca nu duc dorul unor babe sataniste)

Cinabru said...

Anna : ramane sa aflam, daca se infiinteaza.

Altheate : din pacate ai foarte mare dreptate.

Alk : despre satanismul "pre-clasic" nu prea pot spune multe, asa ca mai bine nu ma bag.

luciat said...

n-auzisem in viata mea de LaVey! mi se parea comica ideea asta de "satanisti". dar as fi tare curioasa sa rasfoiesc biblia aia

Cinabru said...

Stiu ca la un moment dat cineva se apucase sa o traduca, asa, fara copyright, dar nu stiu daca a si dus la bun sfarsit proiectul. Oricum, se citeste rapid. Si dincolo de conotatiile negative, este interesanta.

Slayer said...

ehhh , ai reusit sa-mi smulgi o lacrima :) , ce tineri eram . Ai uitat sa spui ca prindeau in grup ideile lui LaVey deoarece se pliau pe Nietzsche si al sau om nou (dragostea fata de cei care merita ..... grupul celor alesi .......),iar varsta aceea era varsta apartenentei la grupuri deosebite :) "elitiste" :) .

Cinabru said...

Slayer, eram tineri, dar aveam scuza dorintei de a face altceva decat masa bipeda. Nu stiu in ce masura am facut, dar macar am vrut.

Anonymous said...

daca se va apropa construirea bisericii sataniste,mult nu mai avem de trait....voi aduceti apocalipsa frate!!!!il venerati pe satan ca e rau?va place rau'?doamne sunteti nebuni cu' capu';) duceti-va la biserica sa vedem cum iese mult iubitul vostru rege;) exorcizati-va!!!!!

Cinabru said...

Anonim : presupun ca era un comment facut in gluma. Daca asta ai inteles, regret sa iti spun ca ai ratat esenta textului. Ma repet : pentru Church of Satan Diavolul nu este cel din crestinism, este un simplu concept. Reciteste textul cu atentie.

Anonymous said...

deci hai sa ne intelegem.........
daca o sa se infiinteze o asemenea institutie,dar nu o numiti biserica,cel putin fiti mai originali si nu copiati ceva gata cladit,o sa se intoarca lumea cu susul in jos,America este tara tuturor posibilitatilor asa ca nu ne miram de aceasta secta,pt ca deocamdata este o secta nimic mai mult,in romania va fi un mare haos si discriminare.un sfat;nu probati sa va fie aprobat.si ca sa nu mai fiti confundati cu SATAN nu ii mai folositi numele ca omul nostru acolo se gandeste imediat,la negativism antiteza RAI-IAD,BUN-RAU.si multe altele.GRIJA MARE.......

Cinabru said...

1. Nu o numesc eu. Nu sunt membru al COS si nu intentionez sa devin. A fost un zvon care a dat ceva trepidatii presei din Romania. Dupa cum am spus, a fost un simplu zvon.

2. COS este inainte de orice un produs media si o afacere, astazi practic falimentara.

3. Tocmai pe asta a mizat si Lavey : scandal, controversa, revolta unor oameni care reactionau (firesc) negativ la simpla mentionare a termenului de "satanism".

4. Repet, nu sunt membru sau simpatizant al COS. Dar legal ar avea dreptul de infiintare. Problema lor e ca nu au membri si nu au reprezentanti oficiali ai Bisericii-Mama din SUA.

Multumesc pentru vizita si sper ca am lamurit lucrurile. Imi pare rau ca nu ti-ai semnat mesajul.

Cinabru said...

Cat despre COS, va veni in curand, peste cateva saptamani, o recenzie la Satanic Bible si Satanic Rituals. Ca sa lamurim lucrurile cum trebuie. Posibil si la alte titluri din bibliografie.

stefan 955 said...

biserica satanista este ceva foarte interesant k toate lucrurile dupa pamant desigur k este o atribuire a satanei(666) si trebuie tratata k atare

Cinabru said...

Cam asa ceva. Vad ca e un subiect inca foarte delicat.

Ana said...

hmm...am citit tot ce ai scris...si aproape ca te-ar convinge asemenea argumente daca esti mai slab de credinta.insa te-as intreba ceva...cine a creat primii oameni din care ne tragem cu totii?(teoria cum ca ne tragem din maimute cade fiindca daca ne-am fi tras din maimute ar fi trebuit ca maimutele sa se transforme si acum in oameni)
de unde au stiut cei care au scris "Apocalipsa" inca de pe vremurile de demult ce se va intampla acum? e clar ca a fost divinitatea la mijloc.daca exista bine...exista si rau..si asta inseamna ca la fel de bine cum exista satana..exista si Dumnezeu si de ce sa facem rau cand putem face bine? de ce sa nu provocam bucurie decat sa provocam suferinta?
daca poti..te rog sa raspunzi.

Cinabru said...

Ana, in primul rand iti multumesc pentru comentariu. Dar sa o luam pe rand.

Dupa cum spuneam si mai sus, nu sunt membru sau simpatizant COS, in final o simpla afacere deja moarta. Nimic mai mult. LaVey a stiut sa profite de temerile, dorintele si nevoile celor din jur si a devenit o vedeta. Greu de spus cat s-a luat in serios si cat a fost show.

Dar asta nu inseamna ca ceea ce a sustinut si formulat LaVey nu este logic si, pana la urma, de bun-simt. Daca ii citesti "biblia" vei vedea in detaliu ce si cum, am incercat in postare sa surprind esenta. A respins conceptul crestin de Satan in favoarea unui concept nebulos, pe care sa-l poata adapta dupa cum avea nevoie. A respins toate interdictiile si tabuurile crestine oferind o libertate totala, guvernata doar de natura carnala si de cea logica a omului. Nu spun ca a avut dreptate si nici ca trebuie luat in serios ca fondatorul unei religii. Dar nici ridiculizat pentru ca a construit un sistem de gandire ce, pana la urma, se tine destul de bine la o analiza atenta. Si mai ales nu a sustinut niciodata ca trebuie sa ii faci pe ceilalti sa sufere.

Prefer sa cred ca nu ne tragem din maimute, desi multi au ramas acolo. Nu ca maimutele nu ar fi simpatice, dar orisicat. Si eu cred ca cele prevestite in Apocalipsa se vor intampla, poate nu asa cum credem acum. Si nu pentru ca esenta nu se afla acolo, dar grila noastra de interpretare s-ar putea sa fie eronata.

Ma repet, nu sunt satanist :), ceea ce nu inseamna ca sunt crestin. Dar asta este deja o alta discutie.

Ana said...

Multumesc de raspuns Cinabru:D. Sincer as vrea sa rasfoiesc o carte de-a lui LaVey sau "Versetele satanice"..As fi chiar curioasa sa aflu "blasfemiile" scrise acolo, insa mi-e cam teama ca dupa aceea as putea avea mustrari de constiinta (cand mergi sa te spovedesti te intreaba daca ai citit astfel de carti.Nu vreau sa las o impresie de mare credincioasa dar totusi parca as simti ca l-am tradat pe Dumnezeu.)Totusi cred ca ar fi interesant pentru mine sa vad comportamentele satanistilor fiindca,din cate am inteles,se poarta foarte ciudat..si ma refer la cei posedati.

Cinabru said...

"Versetele satanice" ? Nu cred ca romanul lui Rushdie nu ar putea fi citit de un crestin, si pana la urma chiar de un musulman. Oricum, cartea este mult sub legenda care o invaluie. Si nu, nu e "satanista".

Cand vine vorba de LaVey... Confunzi in continuarea satanismul "modern" cu reprezentarea crestina. Nu o sa gasesti in COS posedati :) Cel mult persoane cu serioase probleme psihice, dar nu posedati.

Iti inteleg temerile totusi, fiind credincioasa simti ca e mai bine sa mentii o distanta. Este alegerea ta. Personal, nefiind crestin, am citit cartile lui LaVey cu o anumita detasare. Si, de ce nu, cu interes.

DeMaio said...

Ana, aş putea să te întreb ceva? Da??? Bine, atunci.
În timpul coitului oral tu o ţii cu toată mâna sau doar cu două degete? Menţionez că vreau să aflu acest lucru deoarece se ştie că adevăratele credincioase practicante dispun de un anume stil de a o cădelniţa între gingii.
Mulţumesc, aştept cu interes răspunsul tău.

Ana said...

DeMaio nu stiu ce te-a facut sa ma intrebi aceste lucruri.Nu stiu daca ai citit cu atentie comentariul lasat de mine in care chiar mentionam ca nu vreau sa par "mare credincioasa" fiindca desigur, ca oricine altcineva am si eu pacatele mele.Tin sa iti spun ca am 14 ani(lucru pe care nu obisnuiesc sa-l spun pe internet,dar totusi am facut o exceptie ca sa te lamuresc) si nu am avut parte de asemenea "experiente" despre care tu mentionezi :) sper sa intelegi ce ti-am raspuns :) Mi-a placut foarte mult blogg-ul acesta si mi s-a parut ca Cinabru e o persoana interesanta si sincer chiar vroiam sa aflu si parerea lui si in plus chiar mi-ar placea sa stiu mai multe despre satanism

DeMaio said...

@Ana - Ei, ca să vezi! :)

Ana said...

;))

Anonymous said...

fiecare are dreptul sa isi aleaga c credinta vrea in viatza p propria raspundere...........satanistii cu satanistii crestinii cu crestinii.............satanistii sunt niste pers de treaba si cu care poti schimba doua vorbe....din punctul meu de vedere crestinii din ziua d azi au inteles prost legile dumnezeului lor si sunt interesati doar d profit...........asa k o viata ai.traieste-o cum iti place..imi place c am citit..sunteti interesanti:p

Cinabru said...

Ana, DeMaio : nu va mai intepati, ramaneti linistiti la locurile voastre :) DeMaio - oops. Ana, sper ca nu te-ai suparat prea tare si te mai astept pe aici. Doar ca la varsta asta este inca prea devreme pentru o astfel de alegere. Mai asteapta, mai citeste, mai gandeste-te. E timp pentru toate. Eu nu pot sa-ti recomand nimic, e mai bine asa.

Anonim : un comentariu care mi-a placut. Ai dreptate, fiecare este liber sa aleaga. Personal, printre crestinii habotnici nu am gasit pe nimeni macar vag interesant. Sau rational.

Ana said...

hei Cinabru cand ai zis " Doar ca la varsta asta este inca prea devreme pentru o astfel de alegere. Mai asteapta, mai citeste, mai gandeste-te." te refereai la faptul ca e prea devreme sa intru pe blogguri?:|

baruch hashem said...

Pentru ce vrei sa imprtasesti soarta diavolului cand tu ai oportunitatea de a sta la masa cu cei rascumparati in sangele Mielului Isus; cand El a murit pe Cruce in locul tau ca tu sa fi scapat de osanda vesnica? Nu te juca cu viata si vesnicia ta ci mai curand vino si inchina-te inaintea Celui ce prin Sangele lui,a platit pretul rascumpararii tale ca tu sa poti fi vesnic fericit.E un Dar unic, ce-L poti pierde nesocotindu-L. Te rog gandeste-te bine azi, caci maine s-ar pute sa fie pre tarziu. D-l sa te binecuvinteze.

DeMaio said...

Cinabru, citind comentariul de mai sus, al descreieratului ăla care probabil a găsit închis la Cora, drept pentru care a cumpărat vin prost, de la colţ de stradă, am de spus un singur lucru: zboară, mielule, zboară.
Fericiţi cei săraci cu duhul, căci a lor va fi împărăţia cerurilor.

Cinabru said...

Nu, Ana, e foarte bine ca vrei sa stii cat mai multe, si foarte bine ca intri pe bloguri. Doar ca e mult prea devreme sa iei o decizie serioasa in privinta confesiunii religioase. Plus ca sunt subiecte ca acesta pe care este cel mai bine sa le lasi pentru mult mai tarziu. Eu nu pot sa iti spun ce sa faci, doar sa-ti spun ce cred ca ar fi mai bine. Iar satanismul (modern, traditional sau rebel) ar trebui sa nu te preocupe acum.

Cinabru said...

baruch hashem : iti multumesc pentru comentariu si pentru grija aratata. Am spus si o repet, nu sunt membru sau simpatizant COS. Nu sunt satanist modern sau traditional. Nu. Dar nu sunt nici crestin. Pentru ca nu as putea sa renunt la tot ceea ce imi place pentru a deveni cu adevarat crestin.

Si nici nu vreau sa maimutaresc o religie si sa imi bat joc de o credinta, pretinzand ipocrit ca sunt ceea ce nu vreau sa fiu. Nu vreau sa fiu un crestin de duminica si atat, doar declarativ si nimic mai mult. M-as minti pe mine in parte. Si nu numai. Daca asta ma transforma automat in satanist...

Toate cele bune si tie.

Cinabru said...

DeMaio : asta cu mielul e ca in bancul ala satanist :

- Isus vine !
- Ba, ai incuiat usa ?

DeMaio said...

LoooooooooooooooooooooooL!

Ana said...

Cinabru merci de raspuns si de sfaturi.Oricum nu intentionez sa-mi schimb religia sub nicio forma.Toata curiozitatea asta a mea se trage de la un prieten de-al meu care e ateu.Tin mult la el si ma deranjeaza atunci cand vorbeste urat despre credinta(ba chiar prietenii lui cei mai buni sunt niste rockeri,care dupa spusele lui par a fi satanisti) sau alte lucruri aiurea.Din cauza asta am cautat pe net niste lucruri despre satanism si am gasit bloggul asta.La prima vedere mi s-a parut ca esti satanist,dar acum stiu ca nu e asa.:D Intelegi?

DeMaio said...

Băiii, satanistule =))))))))))) La prima vedere păreai om normal, băiiii! =))))))))))))))))))))))))))

sly said...

chiar as vrea sa vad o biserica satanista in Romania desi nu cred ca asa ceva va fi posibil inca

Cinabru said...

Yup, paream. Stii cum e cu Diavolul, poate sa arate ca un inger de lumina.

Sly : nu cred ca se va intampla vreodata. Sau va fi inca o porcarie facuta pentru bani si pentru OTV, Libertatea, etc. O chestie "pa trend"

macelarul de culori said...

baiatule,esti asa de pierdut,ma comportam ca tine cand aveam 15 ani,esti un cretin din cei care ridica aceasta caracteristica la rang de arta.sincer esti unu dintre cei mai inculti si prosti oameni care vorbesc limba romana.

Cinabru said...

Asa este, maestre, mi-ati descoperit taina. Sunt un impostor, un analfabet, un incult, un cretin, misterul a iesit la iveala. Oare cum voi putea rezista cand oameni ca matale ma pun la zid :)

Incearca sa mai citesti de doua ori literele din text. Poate intelegi despre ce este vorba.

DeMaio said...

@macelarul de culori - Incult are termen de comparaţie? Că eu ştiam altfel...
Tu, oricum, eşti una dintre cele mai slabe zămisliri ale labei. În placentă nu s-a dezvoltat şi creierul, aşa că slabe şanse să percepi lucrurile aşa cum au fost ele scrise.

tyler durden said...

Toate comentariile astea mi-au adus aminte de episodul din Seinfeld cand George vroia sa treaca la ortodoxie, iar taica-su ii tot zicea " Voi suntetzi aia care facetzi rau la veveritze, sa lasati veveritzele in pace"

Cinabru said...

Tyler : genial. Nu raniti veveritele.

Cinabru said...

Sters pentru satanizarea limbii romane. Daca vrei sa ma injuri, macar fa-o pe romaneste.

DeMaio said...

Că tot am apucat să văd comentariul, sosit pe email, aş vrea să spun că mă bucur că până şi ţăranii din Botoşani au acces la net. Asta înseamnă democraţie, să laşi tot melteanul să se exprime...

Anonymous said...

Da pe tine te duce capusorul ala asa o leaca..da de ce mata nu lasi tu mesajele acolo sa le citeasca toti,iti plac doar astea de te pupa in cur eu zic dara sa te pupe trenu in cur ca esti prost de -ti curg balele.daca esti tare -n replica raspunde pe fata nu sterge mesaje...raspunde acolo de esti asa de tare-n satanism.Vai de curu tau!Boule!PS.nu-s din bt sunt mai oresean decat tine si altii ca maio si...restu'

DeMaio said...

Auzi, ţărane, vezi că a sunat mă-ta plecată la supt în Spania...marş la poştă şi ia-ţi alocaţia! Ia uite-l, agramatul, vrea să facă ordine la altul în casă! Marş, vezi că te caută vecinii, le-ai pierdut oile...

DeMaio said...

Cât despre cât de orăşean eşti, asta se vede după câtă carte cunoşti. Ai făcut liceala pe câmp, la cules de căcăreze?

Cinabru said...

Un pic mai bine. Nu perfect, dar inteligibil. Daca tu ai inteles de aici ca sunt satanist, e bine. Felicitari, nu ai inteles nimic. Aia cu trenu' in schimb m-a amuzat.

Sterg ce mesaje vreau sa sterg. Si deja ma gandesc sa trec pe moderare, tocmai ca filtru anti "io nu am inteles ce ai scris cu litere, dar vreau sa te injur pentru ca am net".

Nu, nu sunt satanist. Asta ca sa intelegi macar esenta.

DeMaio said...

Nu are cum să priceapă boul, nu vezi că a citit materialul degeaba? Dacă animalul pricepea ceva din el, nu comenta ce comentează acum. Dar de, e dintr-o zonă defavorizată a ţării =))

Anonymous said...

sa-l intelegem si pe Maio,seamana cu masa.deci...inteleg ca cititul mersului trenului nu are nicio legatura cu ce inseamna om civilizat dar draga maio ebine ca atunci cand simti nevoia sa-ti faci simtita prezenta sa o faci cand noi nu suntem prin zona iar daca o tii neaparat fa in orasul de mizerie(cum tu il numesti) o reta cu router si prietenii tai si vb toata ziua asa.

Cinabru said...

Nu stiu, DeMaio, daca s-a inteles din ce am scris ca sunt satanist... Ori sunt criptic si aproape suprarealist, ori am cerut prea mult de la potentialul lector.

DeMaio said...

ANONIM - Ţărane, te rog frumos, ca să pricep ceva din ce spui, scrie dracului în limba română, băi agramat infect! Altfel, dacă nu poţi, roagă-l pe tac-tu ăla beţiv şi pe mă-ta aia care lucrează la poştă să facă altul. Poate de data asta nimeresc...

Anonymous said...

Bai,voi blogarilor,voi ceilalti afara de cinabru si maio asta..voi intelegeti ca cei doi sunt prea prosti incat sa raspunda la un comment pe care l-au sters.da de ce sa nu rasundeti voi desteptilor la ce va intreb si va luati de detalii ca scrisul meu cu litere mancate sau in plus mesaj pe care il scriu in graba.

Anonymous said...

apropo..maio asta imi pare ultras!cinabru parca e om ce tinde spre normalitate.

Cinabru said...

OK, explica-mi ce anume te-a deranjat la postarea asta. Exact - ce ai inteles la final. Ca sa vad exact daca si unde am gresit cand l-am scris. As aprecia o postare argumentata, nimic mai mult.

DeMaio said...

Wow, ţăranii e pe câmp şi ei stă şi comenteşte pe bloage de pe vireless! Tare de tot :))

Cinabru said...

Hai sa revenim la text. Anonim, cand ai timp si chef pentru un raspuns ceva mai amplu...sunt chiar curios. O zi perfecta pentru pestele-banana in rest.

Anonymous said...

V-am zis eu ca cinabru tinde spre normalitate.Bine.Nu ai fi tu un satanist declarat,ai fi si tu unul ''random'' sa zicem pt ca din postarile tale si raspunsurile pe care le-ai dat la celelalte postari reiese lucrul asta.adica nu tre sa iesi in fata sa strigi''SUNT SATANIST'' esti un satanist random ,da..si ma enerveaza cei ca tine care din lipsa de ocupatie isi dau cu presupusul despre lucruri pe care nu le cunosc.tu nu stii cate persoane are sf treime..sa zicem si tu iti dai cu parerea despre ce ar fi sa se infiinteze o bis satanista.tu te gandesti cand vb despre asta la ce te expui! si sa presupun ca o sa raspunzi ca nu esti satanist,ca esti ateu sa zicem...de ce simti tu nevoia sa spui asta?pe cine intereseaza frustrarile tale?frate,cand cauti,cercetezi...si una si alta adica si crestinismul si hinduismul si musulmanii si toate religiile mari ale lumii si nu-ti place sau constiinta ta iti spune ca nu e bine cu niciuna atunci da..mai zic domle' omu asta cunoaste ce spune dar asa,sa iesi in fata si sa-ti pui o intrebare pe blog fara a o procesa in mintea ta mie m-i se pare cel putin idiot.

Anonymous said...

Cinabru un sfat nenea..scapa de maio asta ca strica vremea.pe bune si fara sa fiu rau..baiatul asta e chiar prost.

Cinabru said...

In sfarsit. Multumesc pentru raspuns. Repet, nu sunt satanist. Nici modern, nici traditionalist, nici rebel, nici un fel de satanist. Daca trebuie sa fiu pus intr-o categorie atunci ar fi agnostic. Dar daca matale esti un bun crestin ortodox (eventual), care stie ce este cu Sf Treime, cum se impaca asta cu ceea ce mi-ai scris in comentariile precedente ?

E bine ca ma cunosti atat de bine dintr-un pamflet incat sa-ti dai seama ce si cum. Presupun ca deja imi cunosti CV-ul, realizarile si esecurile, proiectele. E bine.

Si datul cu parerea... Stiam ca am dreptul sa "imi dau cu parerea" despre orice. Nu am gasit pana acum un subiect tabu, se pare ca am dat lovitura aici. Te-am intrebat de unde reiese ca sunt satanist. Sau, mai exact, cum ii sprijin. Inca nu am primit raspuns, doar o generalizare vaporoasa, din categoria "tu nu ai dreptul sa vorbesti".

Oricum, e un mare pas spre comunicarea normala, spre dialog.

Anonymous said...

Draga cinabru discutiile care sunt aici sunt 90% numai despre satanism iar tu intr-o oarecare masura sustii pct de vedere alor astia.de aia am considerat asta.oricum nu esti am inteles esti agnostic.

DeMaio said...

Sincer, am să fiu primul care am să pun mâna pe armă când cineva din oraşul ăsta îşi va dori ca la Romană să se vorbească altceva decât dialectele spurcate cu care suntem obişnuiţi. Anonim, muie, mă!

Anonymous said...

deci.. maio nu ma surprinzi.esti prost de-ti curg balele si gata.uita ca am fost pe aici.

Cinabru said...

DeMaio, hai sa incercam sa discutam, trecand peste intepaturile de mai devreme. Chiar poate fi interesant.

Anonim : daca asta era subiectul...Oricum a fost tratat cu o doza sanatoasa de umor, dovada ca nu a fost luat in serios. Nu mi se pare ca viitoarea COS ar merita sa fie luata in serios. Si da, pot spune ca sunt agnostic.

DeMaio said...

@anonim 2 - Frate, dau o bere!

Cinabru said...

Repet, hai sa incercam sa dialogam. Chiar daca inceputul a fost abrupt. DeMaio, te rog. Desi in ritmul asta inchid comentariile cu totul, daca raman off topic.

Anonim : daca o sa mai cauti, am scris inclusiv despre evanghelii apocrife, si nu numai.

DeMaio said...

Nici pe mine nu mă mai surprind avortonii din Botoşani, dar na...

anonim 2 said...

sincer fie spus, vad un singur lucru din ceea ce se intampla aici: ca moldovenii sunt tot idioti, ca Alexandru Cuza a facut cea mai mare tampenie din viata tarii asteia cand ne-a unit cu betivii, imputitii si lenesii astia si ca, asa cum spune demaio, astept si eu ziua cand la ASE se va vorbi altceva decat moldoveneasca. stati in pizda mamelor voastre acasa, neamuri de traista ce sunteti! muie moldova!

Cinabru said...

O sa lipsesc un timp de la taste, putina decenta si calm. Vad ce comentarii mai raman zilele astea, daca am timp.

Simt nevoia unei vacante :)

Anonymous said...

Bine frate...fii ce vrei tu si agnostic chiar.daca vrei sa mai discutam mai vb mai incolo sau cu alta ocazie.o i buna cinabru iar maio..Esti prea prost ma baiatule!lasa mersul trenurilor si citeste macar un ziar!...la modul cel mai serios ,mai prost nu am cunoscut.

DeMaio said...

Anonim, drum bun. Ne vedem când am să ajung să-mi fac schiuri din crucea mă-tii. Acum, jet şi fute purceaua.

anonim 2 said...

stii ce se striga pe stadion cand jucam cu javre moldovene? "moldoveni/muie moldoveni"!

Jeje said...

Ba,ce e cu blogul asta?is mai multe injuraturi decat discutie la tema!Scoateti taranii de pe blog!

Cinabru said...

Jeje : touche, cam ai dreptate, se injura mult prea mult. Dar uita-te la alte postari, ca acolo stau mai bine lucrurile.

Jeje said...

bine pai atunci sa zic ce cred eu..eu zic,ca o biserica satanista in romania nu o sa aiba succes.Consider ca insusi titlul de biserica dat unei gasti de teribilisti m-i se pare deja prea mult.Inca mai cred ca traim intr-o lume normala nu tara,da?lume normala si asa ceva nu se poate intampla.Normalitatea inseamna numai una iar exceptia nu o poate inlocui doar pt ca e frumos sau bine sau democratic sa dam drepturi tuturor cretinilor.Sa fie linistiti acolo unde sunt ei si e destul.In concluzie,daca vrei,zic Doamne fereste!

Cinabru said...

Corect, din moment ce si in America si-a dat duhul. A fost o miscare inspirata pentru LaVey, care a avut parte de publicitate si bani. A devenit vedeta, Mr Bad Guy. Ritualurile si slujbele (cu ghilimelele de rigoarea) COS sunt ridicole, grotesti, idioate pana la ultima limita, pantomima de copii retarzi. Sunt cateva documentare scoase prin anii 70, cu aprobarea lui LaVey, si sunt suficiente. Pe de alta parte Satanic Bible e o carte ce merita totusi citita, e destul de bine scrisa si are cateva idei interesante.

In fine, de la un pamflet inspirat de o stire tampita am ajuns la amenintari si tot restul. Asta e.

Jeje said...

Idei interesante in ''biblia'' satanica nu sunt,dar citeam mai sus ca esti agnostic parca,nu? si de aceea nu ma mira.Nu pot exista idei interesante intr-o asemenea carte decat cu titlul de curiozitate si cel mult sa zicem idee filosofica.Adica pt.cineva care nu are multa treaba cu religia oricare ar fi ea i s-ar parea interesant sa citeasca cate ceva si in pe alocuri sa zica,ca are dreptate.E bine sa ne abtinem cand discutam despre lucruri ca astea si sa nu ne aruncam imediat cu pareri despre o carte ca aceea.In nicio religie din lume nu este recomandat al cerceta pe Satan stiind ce poate ''Spurcatu'; si ami ales in cea ortodoxa!Exemple pot da destule insa nu stiu ce rezolv cu astea pe o pagina de blog :|

Cinabru said...

Am citit cartea, chiar daca nu este o capodopera nu regret timpul cheltuit cu ea. Este clar o lucrare de filosofie (desi e mult spus) si nu un text sacru, o carte religioasa. Fara sa ofere o revelatie, este suficient de logica si de bine scrisa, desi in final este o compilatie din mai multe surse.

LaVey a avut curajul sa scandalizeze si sa provoace (doar asa vin banii si sustinatorii), fara sa ofere idei noi sau originale. Umanism extrem, ateism, combinate cu mari ocultisti, mai noi si mai vechi, ceva filosofie, literatura si mituri. Repet, nu e o carte care trebuie neaparat citita, dar nici nu regret ca am citit-o. Poate, la un moment dat, imi voi face timp pentru o recenzie mai ampla.

Jeje said...

Frate,scuza-ma dar nu umanism dus la extrem este ala ci realiatea fara Dumnezeu.Daca e sa vb de realitate ea este asta si daca scoatem pe Dumnezeu din ea rezultata cartea dansului.Dar ca o concluzie daca vrei,LaVey a facut foarte multi bani(cred ca asta si-a si dorit) iar multi si-au pierdut sufletul,multi au facut din asta un udol iar altii mai ''inteligenti'' vor astazi sa faca un site.De aceea nu pot fi d'acord cu subiectul comunitatii sataniste din romania mai ales pt ca nu are un scop altul decat sa arate ca se poate sa existe si asta intr-o tara si o lume in care apropae totul e posibil!

Cinabru said...

Asa este, cred ca trebuia sa fiu mai clar. Umanism care Il neaga pe Dumnezeu si pune in centrul lumii doar omul. LaVey a obtinut gloria si banii, altii au platit intr-un fel sau altul. Nu cred ca a fost altceva decat un farsor inspirat si suficient de inteligent, altii l-au crezut chiar un model aproape de zeu. Nici aici nu va fi nici o comunitate, altfel decat grupulete de pusti emo si blackeri, fara tinta si fara majorat. Nimic scandalos, doar ridicol.

Oricum, si in SUA toata biserica satanista a murit deja. Dar a fost amuzant cum presa romana a forfecat un subiect atat de ridicol.

Anonymous said...

Ce zici de asta?

http://www.adeptiisatanei.com/

Cinabru said...

Anonim : interesant, o sa ma uit cu mai multa atentie cand am ceva timp liber. E cam mozaic si poate prea colorat ca tema, dar am gasit cateva titluri de articole interesante. Sa vad mai departe. Multumesc pentru semnalare, nu stiam site-ul.

Ana said...

hmm...eu totusi nu inteleg care este problema voastra cu moldovenii.sa fii imbecil,fara suparare,incat sa bagi intr-o oala toti moldovenii.exista oameni si oameni fratilor...si da! nu mi-e rusine s-o spun...sunt moldoveanca ,chiar din Botosani si ca in orice alt oras (sunt 100% sigura de asta) exista oameni prosti si oameni destepti.poate ar trebui sa mai meditati asupra problemei,voi cei care va credeti super inteligenti doar pentru ca nu sunteti din moldova.;)

Anonymous said...

Citind ultimele comentarii observ ca discutia tindde spre altceva decat spre ce e destinata.Se pare ca sunt persoane in tara asta ce considera ca daca sunt din ardeal din oltenia,banat sau moldova e mai bine sau mai rau.parerea mea e ca sunt niste cretini,cel putin,fratilor noi ca si natie trecem printr-o profunda criza de moralitate si de culturalizare.E o durere pe care tara asta o suporta in fiecare zi,schimbati-va discursul idiot si cautati in esenta ce este important.Daca vreti sa faceti ceva bun faceti daca nu lasati pe altii.Voi ceilalti luati exemplu in tacere.

DeMaio said...

Eu unul mi-am târâit mereu pula prin coliva lui Cuza. Cât despre ţara asta, mă doare în pulă de ea şi de patrioţii de mâna a doua care nu mai pot de grija ei. Praf să se facă, nu am de ce să plâng.

Baiat! said...

DeMaio,prostul forumului!

DeMaio said...

@Baiat! - Şi mă-ta, proasta cartierului, dovadă că ai apărut pe lume :)

DeMaio said...

Cinabru, am să te rog să îi explici produsului fecal de mai sus că acesta este un blog, nu forum. Forum găseşte pe site-ul spitalului unde a fost născut, la rubrica la care mamele se plâng de greşelile fantastice ale doctorilor :))

Baiat! said...

Copii,uitati-va la el si luati aminte sa nu ajungeti ca el.Ma baiatule,citeam cele scrise de toti cei ce si-au dat cu parerea despre subiect si cel care mi-a sarit in evidenta ai fost tu dar nu pentru ca ai spus ceva interesant,ceva la subiect esti pe langa nici nu stii despre ce e vorba dar observ ca-ti place marlaneala frate.Esti unul din aia prea prosti sa-si dea seama si fara viitor drept dovada ac esti in fata calculatorului la o ora la care ar trebui sa faci si tu ceva util.Tot parintii te tin si la varsta asta iar tie iti curg balele de prost in fata monitorului asteptand ca cineva sa te caute.Ia aminte baiete si intelege ca esti aproape degeaba si ca esti util doar celor ca tine ;)Acu marsh ca se ia si uita ca te-a cautat cineva sa-ti atraga atentia!

DeMaio said...

@Baiat! - Sunt la serviciu, dobitocule, doar că este vineri şi treaba s-a mai lăsat aşa, la asfinţit! Dar de unde dracului ai ajunge să ştii tu aşa ceva :) Mi-ai devenit simpatic, să mor, dacă aş fi poponar te-aş lua mâine la paradă, să-ţi cunoşti viitoarea soţie, pe Vasile.
Marş la căcat.

DeMaio said...

Şi părinţii nu mă mai ţin cam de pe vremea în care tu îţi făceai laba în sticla de lapte, băi adunatule de pe drumuri care eşti, da? Că unii reuşesc să dispună de loc de muncă încă de pe vremea în care pe alţii îi mai învaţă mama cum să se şteargă la cur! În cazul tău este vorba de vreo 18-19 ani, aşa!

Cinabru said...

Deja s-a pierdut orice legatura cu subiectul. De mult timp :) Cred ca in ritmul asta inchidem comentariile. E mai bine pentru toata lumea. Tot mai sper sa revenim la subiect.

DeMaio said...

Eu am închis taraba, mă duc la Pinocchio să găsesc ceva informaţii despre individul ăsta... :)

Magunic. said...

Hmmm...insulte,injuraturi,jiniri,taraba plus si alte discutii..suna parca a piata sau bazar sau ceva de genu asta,a prost gust oricum.

Cinabru said...

Magunic : mda, daca am ajuns sa scriu la inceput ca este un pamflet...Incep sa ma intreb daca nu ar fi bine pe viitor sa evit subiectele prea sensibile. Plus ca ma gandesc serios sa bag moderare la comentarii si sa nu mai accept nimic off-topic. Stii, astea sunt momentele in care chiar te intrebi daca are sens sa tii un blog.

Anonymous said...

Mda...nu am citit chiar toate comentariile...ce de-a replici!... Ceea ce ai scris mi se pare interesant si e bine sustinut, si asta nu ca pamflet.
Te felicit pt lipsa de prejudecati!Bravo.
(pt ca eu nu pot sa fiu de acord sau nu cu acest subiect, pt ca nu il cunosc deajuns de bine sa judec in vreun fel, dar este... ar fi benefic pt BOR si al sau orgoliu sa mai existe si concurenta, poate asa o sa lase homosexualii sa se casatoreasca in liniste, ca o sa fie ocupati cu ceva in sfarsit mai grav din punctul lor de vedere - scuzati-mi sarcasmul )

Cinabru said...

Trist este ca acesta a fost cel mai comentat post, si totodata cel mai aiurea comentat post. Nu mai vorbesc de mail-urile primite de la dreptcredinciosi infierbantati, care manuiau tare eficient injuratura cu mireasma de cadelnita. Cat despre BOR... Multumesc pentru aprecieri, "ciudat" ca nu toata lumea a inteles ce si cum.

Anonymous said...

rugativa la dumnezeu si la isus sa va ierte si el o sa va spele pacatele cu sangele lui pentru ca dumnezeu iubeste pacatosu el nu iubeste pacatul

DeMaio said...

@Anonim - Până atunci ne rugăm să dăm de câți mai puțini sectanți bolnăviori, ca tine.

Cinabru said...

Anonim : si in cazul acesta ar trebui sa ne ierte pentru ca... ? Imi pare rau, chiar nu am inteles sensul comentariului.

1. Cratima, 'tu-i neamul nevoii !
2. Dumnezeu si Iisus cu majuscula, macar atat.
3. Macar la final ai dreptate.

Bogdan Liviu : mai, schimbasi nick-ul. Ce sa zic :)

DeMaio said...

Nope, am schimbat denumirea contului de Google și am uitat că nu mai trebuie să postez cu el :))

Tourniquet said...

tavaleste in chinuri scriu
*isus cu litera mica si fara doi i
* d-zeu : banuiesc ca urasti si prescurtarea ''iubitei divinitati'' tot cu litera mica am scris =))

da , stiu o sa ard in iad fara creierul spalat!

It's too bad that stupidity isn't painful

cold_on_fire said...

idee nobila executie d cct satanismul

cold_on_fire said...

lasa mi si mie cand ai timp titluri si autori consacrati care au vb despree conceptia de satanism sa nu fiu chiar in pom la urmatoare discutie chiar daca nu sunt un incult mai bine sa stiu despre e vb fata de altii care se pare ca vb doar sa nu adoarma
ms cinabru

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...