1 Mar 2012

Ilsteds Own Mixture No.88


Tutun : virginia, latakia, black cavendish 
Aspect tutun : broken ribbon
Aroma : tutun natural, cu puţină latakie
Tărie : medie
WAF : mediu
Prezentare : cutie 100 de grame


Un amestec englezesc uşor, Own Mixture No. 88 combină o bază generoasă de virginie aurie şi black cavendish cu un strop de latakie, mult mai puţină decât într-un ”english” tradiţional, condimentând interesant un tutun ce poate deveni uşor unul cotidian. Un bun prieten mi-a prezentat-o, inspirat, ca un Reiner Golden Flake la care ai adăuga un pic de latakie. Tăietură un pic mai mare, de tip broken ribbon, cu un miros plăcut de latakie. Nu am simţit nimic din casing-ul de portocală şi miere promis, dar e adevărat că şi tutunul era destul de uscat în cutie. Se aprinde uşor şi arde bine până la final, fără condens şi fără să înţepe, dacă nu uiţi că totuşi cea mai mare parte este virginie. Iar virginiile sunt delicioase, dulci, seducătoare, dar destul de nervoase atunci când sunt forjate. 

De multă vreme nu am mai întâlnit un tutun care să îmbine atât de inspirat latakia şi virginia. Gustul iniţial este uşor, dulceag, puţin picant, iar latakia se face simţită doar ca o notă plăcută, şi nu ca tabacul dominator. De la jumătate aroma se intensifică, mai pregnantă şi mai puternică, păstrându-se până la finalul fumatei. Mirosul în cameră este surprinzător de plăcut chiar şi pentru nefumătorii care nu suportă amestecurile englezeşti, dar se disipă din păcate prea repede. 

Ilsteds Own Mixture No.88 îmi pare un tutun prietenos şi accesibil chiar şi pentru începătorii care vor să facă trecerea de la aromatice la ceva cu un gust mai natural, mai interesant. În ultimele zile l-am fumat surprinzător de des, de fiecare dată mi-a plăcut foarte mult. Nu ar intra în top 10, cu toată subiectivitatea acestuia, dar revin cu plăcere la el. Recomand cu plăcere, sper ca la un moment dat să se găsească şi la noi.

2 comments:

mrg said...

Prin urmare, din cand in cand, iesi de sub efectul aromaticelor si mai gusti si oaresce tutunuri fara adaosuri. Mai ai o sansa, Cinabru, sa depasesti tarele lasate de Borkum. ;-)

Cinabru said...

Nuuu, nuuuu, nu Borkum!!! Sa subliniez ca vreau sa ma rasfat in weekend cu o portie generoasa de Merde de Cheval? Sper sa-ti placa si tie, ti-am pus deoparte.

Recunosc, abia am desigilat o noua cutie de Sundays Fantasy, si sper sa fie ca Sundaysul vechi.

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...