16 Sept 2008

Borkum Riff - Bourbon Whiskey

Marca : Bourbon Whiskey

Producator : Borkum Riff

Tutun : Virginia, Burley

Aspect tutun : taietura marunta, auriu si negru

Aroma : bourbon/whiskey

Tarie : medie

WAF : mediu

Prezentare : plic 40 g

Am incercat patru Borkum Riff, acesta mi-a placut cel mai mult, secondat de Cherry Cavendish. Bourbon Whiskey nu este un tutun memorabil, nu are un gust care sa te faca sa plutesti sau vreo aroma indicibila, nu este subtil si plin de note delicate, nu este genul de tutun pe care sa il fumezi in public cu rafinament si un strop de snobism. Este un tutun decent, ieftin, cu o slaba aroma de whiskey/bourbon - nu sunt bautor asa ca habar n-am de diferenta - si de tarie medie.

La deschiderea plicului mirosul este de intensitate rezonabila, se simte alcoolul, amestecat cu mirosul de tutun. Amestec de Virginia si Burley, preponderent Burley, este un tutun simplu si direct. Este un amestec de nuante de cafeniu si auriu, putin prea umed. Pipa se umple usor, e destul de afanat si taiat in panglici subtiri, se aprinde un pic mai greu, dar dupa aceea arde relativ usor. Inteapa un pic la limba, dar suportabil spre foarte usor. Aroma este placuta, in prima parte se simt notele discrete de alcool, apoi, de la jumatate, loveste gustul de Burley, care mi se pare deja specific pentru Borkum Riff. De fapt, si acest sortiment pare cam aceeasi mixtura Borkum Riff, cu alta aroma.

Se incinge destul de tare daca este fortat, altfel ramane in limite rezonabile chiar si intr-o pipa mai ieftina si mai slaba calitativ. La final ramane scrum negru si cenusiu, putin tutun nears. Aroma in camera este discreta si se risipeste repede.

Borkum Riff Bourbon Whiskey nu este un tutun de top. Nici macar unul foarte bun. Este decent, simplu si ieftin. Se fumeaza destul de repede, genul de tutun pe care il bagi in pipa cand te ocupi de altceva. Tutun fara pretentii, aroma placuta, nu te distrage de la ce faceai. Nici nu este prea tare, asa ca se poate fuma cam in orice parte a zilei. Cred ca in lipsa de altceva o sa mai cumpar un plic. Un exemplu de simplitate reusita, la care nu m-as fi asteptat, sincer sa fiu.

3 comments:

humidor said...

O spui atat de frumos incat ma faci sa devin invidios.

De unde l-ai cumparat?

Lascaris said...

Frumoasa prezentare,nu am fumat tutunul. M-ai facut curios. Daca este, asa cum ai zis, un tutun corect cu aroma de Bourbon Whiskey, poate ar fi potrivit intr-un amestec. Ar fi interesanta, macar cat pentru o pipa, alaturarea cu un tutun vanilla.

Cinabru said...

Humidor : le-am primit de la cineva care facuse o scurta vizita in Bulgaria. Mi-a luat patru Borkum Riff, asta a gasit. Oricum au fost destul de ieftine, ceva gen 60 de ron toate patru.

Lascaris : multumesc. Nu e o capodopera a genului, dar mi-a placut. Simplu, usor, nepretentios. Si eu m-am gandit la un amestec, dar n-am deloc experienta in domeniu.

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...