24 Sept 2008

Lucrurile ce imi plac sau nu – via Lascaris

Lascaris mi-a facut surpriza placuta de a-mi trimite o leapsa ce a facut ceva valuri pana acum : o lista cu lucrurile care imi plac/nu imi plac. Am citit ce a scris el, ne-am potrivit in cateva puncte, chiar destul de multe. Daca tot a venit si randul meu… Din fiecare sunt destul de multe, pana la urma, asa ca le-am pus intr-o ordine foarte exacta. Foarte precisa. Adica asa cum mi-au trecut prin cap. Voi mai fi scapat o multime.

Ce imi place : Queen ; tutunurile aromate si usoare ; sa-mi cumpar carti ; Bukowski ; filmele horror ; animalele ; black metal ; foarte putini oameni ; copiii ; heavy metal ; alte feluri de metal ; Biblioteca de Arta ; Lovecraft ; Brigitte Lahaie ; basmele ; Coca Cola ; sa aranjez cartile in rafturi ; slanina afumata ; Baldur’s Gate ; desene animate ; Freddie Mercury ; sa cataloghez cartile ; sa le rearanjez ; muzica clasica (pretentious little brat) ; Polirom ; Carturesti ; anticariatele care nu mai exista ; Stephen King ; mitosfera ; unele filme ; Hoffmann ; macabrul ; Cotroceniul ; sa colectionez colectii ; concediile foarte lungi ; Hasek ; presa interbelica ; jocurile mai vechi ; Jagged Alliance 2 ; imaginarul ; unele bloguri ; sa pierd timpul ; Colonization ; mirosurile uitate ; Canetti ; BCU ; Heroes 3 ; tricourile de “roacker” ; Bulgakov ; casele vechi ; Sorin Stoica ; sa am bani de cheltuiala iresponsabila ; unele orase ; multi, multi altii ; bibliotecile altora ; cloarea neagra ; Ryden, Van Gogh, Munch ; si restul.

Ce nu-mi place : munca ; sa imprumut carti ; specia umana in ansamblu ; alcoolul ; intarzierea Apocalipsei ; petrecerile ; crestinii fanatici ; BOR ; socializarea ; sporturile de orice fel ; televiziunea ; cartile idioate ; feministele ; cinefilii de CAP ; presa romana de azi ; cretinii care te injura in alte parti ; pentru ca n-au tupeu sa ti-o spuna in fata ; plicticosii ; o groaie de autori bine cotati ; pantofii ; bugetul scheletic ; unele zile ; hainele elegante ; papagalii care au citit "atat de mult" ca vomita de importanta ; scoala ; muzica ne-pe-gustul-meu ; propaganda de stanga ; telefoanele ; bibliotecile altora ; siropoasele ; calatoriile lungi ; romanele politiste, SF sau fantasy ; ce am mai uitat.

Am vazut ca multa lume a raspuns deja, asa ca nu mai stiu cine, ce si cum. Cine ar vrea sa o preia, multumesc.

23 comments:

Lascaris said...

Si mie imi place BCU, cu toate ca, odata ce ajungi sa cunosti cat de cat colectia lor de carte (specializata) iti dai seama ca sunt relativ saracuti (eu speram la mai mult). Cat despre BOR... gand la gand (ca de altfel intregul cler).

Cinabru said...

Lascaris : eu am gasit multe titluri pe ce ma interesa, cred ca am fost norocos. Despre BOR... nu mai imi fac sperante ca se va schimba ceva, deja sunt dezgustat de spectacol. Mafie curata.

inraspar said...

Subscriu la socializarea (extrem de)selectiva,la cola,aranjatul cartilor (totusi nu asa des),muzica clasica,poliroamele, anticariatele disparute,presa interbelica ,Canetti,case vechi,Munch,"sa am bani de cheltuiala iresponsabila"(ha-ha).Lista cu "nu-mi place " o iscalesc,dar sterg doar hainele elegante(nu la moda si purtate de persoane elegante).

Cinabru said...

Inraspar : ma bucur sa vad ca avem destule in comun. This could be the beginning of a beautiful friendship :)

Lascaris said...

Nu pot spune ca nu am gasit cateva titluri interesante, dar (in naivitatea mea) am sperat ca merg la biblioteca din Alexandria. Mai multe carti am gasit la biblioteca facultaii de ... specializarea mea (sucursala a BCU).

Cinabru said...

Lacaris, la mine a fost taman vitavercea. Poate unde imi alesesem oricum o tema de cercetare avand doar tangential legatura cu specializarea de pe hartie.

Lascaris said...

Ambianta insa este minunata, e buna si ideea cu bufetul, daca tot mergi la biblioteca si stai o zi intreaga, sa ai si unde sa mananci. Spatiul este mare, nu te sufoca nimeni, curat, aerisit, copiatoare la ultimul nivel(cu preturi rezon), calculatoare, internet si imprimanta. Daca aveau mai multe carti in domeniul meu as fi fost in culmea fericirii.

Cinabru said...

Eu n-am mai fost de 2-3 ani, sper ca lucrurile nu s-au schimbat. Imi pare rau ca n-am mai avut timpul necesar, poate mai incolo. Cand s-or mai linisti. Am stat mai mult la etajul 1, sala 3, cea pentru periodice.

Lascaris said...

Eu mai am de mers anul asta si in primele luni ale anului viitor si am terminat.

tyler durden said...

Sper ca fac parte din categoria putinilor oameni placuti :)

Cinabru said...

Lascaris : norocosule, te invidiez.

Tyler Durden : normal. Sper ca si reciproca e valabila, in cazul tau.

Lascaris said...

O sa termin cu mersul la biblioteca de obligatie (in mare cel putin), caci de placere o sa mai servesc.

isuciu said...

specia umana in ansamblu ? esti cam sumbru !

Cinabru said...

Lascaris : normal. Nici ca s-ar putea altfel.

Isuciu : da, in ansamblu. In particular am gasit si exemplare - putine - spectaculoase, inimitabile, superbe. Dar in ansamblu este o existenta globala inutila, care se va termina cat de curand.

tyler durden said...

sure thing

Tomata cu scufita said...

Mai, ai scris bibliotecile altora pe ambele liste. :))Nu te poti decide? ;)) Am si io multe lucruri comune cu tine si de la pro si de la contra, da' le zic mai incolo. :D

Cinabru said...

Tomata : ma bucur ca ai observat. E cam asa : imi plac bibliotecile altora cand sunt bogate, variate si frumoase. Cand se simte ca omul iubeste cartile, are grija de ele, si stie sa le aleaga si sa le puna in raft. Si Doamne cat de mult nu-mi plac atunci cand vad titluri pe care le vreau si nu le am, editii rare, carti inaccesibile dintr-un motiv sau altul. Asa de mult incep sa nu-mi placa :)

Tomata cu scufita said...

Sa stii ca m-am gandit ca asta ar fi rationamentul. Tousi n-as fi crezut ca ai facut o greseala. ;)

feeria said...

Daaaaa, si mie-mi place dar in afara de black metal. :D E o piedica din interior care nu ma poate face sa inteleg acest gen. Am un prieten care spune ca asculta black metal si-l consuma atat de mult, il seaca pe dinauntru incat nu mai simte nici furie, nici ura nici nimic. Il goleste. Nu stiu ce sa spun despre asta.

Imi plac de asemenea multe indeletniciri ce tin de lumea cartilor. Si mie imi place sa le asez in raft... imi place sa fac liste cu ce carti vreau sa cumpar. Apoi imi place sa fac liste cu cartile pe care vreau sa le citesc. Apoi cu cele pe care le-am citit deja. Si-mi place foarte mult, desi este o practica controversata, sa scriu pe carti. Sa notez idei, conexiuni, care imi vin. Sa subliniez pasaje care-mi plac. Nu transcriu pasajele, le las acolo, pentru ca daca vreau sa revin asupra lor, sa fiu nevoita sa redeschid cartile. Nu-mi place sa indoi colturile, urasc petele de murdarie pe carti. Imi place mirosul dulceag, de timp, al cartilor din editii vechi, cu paginile ingalbenite. Nu-mi plac foile albe- de xerox- le prefer pe cele galbui, foarte usoare, poroase, care sunt placute la atingere. Iar cartile sunt mai usoare. Imi plac cartile care au o coperta frumoasa; uneori stau si studiez pozele de pe coperta. Mi-a placut coperta cartii "Mantia de stele" a lui Pavic si "Crima si pedeapsa", editia veche, cartea romaneasca. Imi place foarte mult colectia de carti pentru copii de la Editura Ion Creanga... imi doresc tare mult sa gasesc Craiasa Zapezilor si Peter Pan :(

In ce sens nu-ti place sa imprumuti carti? Adica sa dai sau sa iei?

In rest, am senzatia ca suntem frati. :))

feeria said...

Aaaaaa... cat despre SF!! Se ne pas posible (ma rog, pe-acolo)!!
Nici pe mine nu m-a atras SF-ul, ba chiar deloc, dar am dat peste cateva titluri chiar dragute. Mi-a placut Ray Bradbury, de exemplu; e tare sensibil, a scris o carte despre carti si despre oameni- carti.

Despre Fantasy nu stiu ce sa spun, nu am citit niciodata. De fapt, Anne Ruice- Cronicile Vampirilor intra la categoria asta? Ca daca da, da, si mi-a placut. Chiar bunicele. Pentru 14 ani. :D

Cinabru said...

Feeria : e, cu black-metalul este poveste veche, dar acum am ramas la cateva trupe doar. In trecut ascultam mai mult, dar au trecut vreo 10 ani de atunci. Nu m-a deprimat sau epuizat, dimpotriva, au fost momente dificile in care black-metalul m-a ajutat sa rezist mai bine. Weird, isn't it ?

Si mie imi plac mai mult cartile vechi, putin ingalbenite, cele noi parca sunt sterile. Eu nu subliniez, am alt sistem : fac un X mic langa paragraful in cauza, si pe ultima pagina, dupa cuprins, scriu numerele de pagini, in ordine. In creion. Si mie imi placea colectia, as fi vrut sa gasesc Povestea unui hobbit. Era raritate absoluta cand eram mic.

feeria said...

Imi place sistemul tau! E mai putin "distructiv" cu cartea.
Multumesc inca o data pentru raspunsuri.
Weekend frumos!

Cinabru said...

Chiar nu ai pentru ce, incerc sa raspund tuturor comentariilor, chiar daca nu o fac mereu la timp. Ce sa fac, programul e foarte aglomerat. Eu ar trebui sa-ti multumesc pentru comentarii, imi face placere sa le citesc.

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...