27 Oct 2008

Planta – Cellini classico riserva


Marca : Cellini classico riserva
Producator : Planta
Tutun : Black Cavendish ; Virginia
Aspect tutun : taietura marunta, mixta
Aroma : portocala, fructata, puternice, usor acrisoara
Tarie : slaba
WAF : ridicat
Prezentare : plic 50 g

Un tutun italian, amestec frumos de tutunuri marunt taiate, auriu inchis si cafeniu, in plic de 50 de grame. La deschidere mirosul fructat cu puternice note de portocale este surprinzator de intens, dulce-acrisor, dar tutunul este putin prea umed (din pacate pe masura ce se usuca notele de portocala dispar aproape de tot). Pipa se umple si se aprinde usor, iar aroma de portocala si fructe se simte chiar si cu filtru, puternica fara sa fie totusi deranjanta.

Gustul este perfect pentru mine. Dulce-acrisor, un tutun slab spre mediu, foarte placut si (cred) usor de recunoscut. Spre jumatatea bolului fumul devine putin mai amar, notele de fructe incep sa se disipe, dar fumata ramane la fel de placuta. Se fumeaza bine, pana la sfarsit, fara sa intepe la limba sau sa infierbante pipa. Usor, poate chiar delicat si racoritor din cauza gustului de fructe. Mirosul in camera este pe masura, foarte placut.

Imi plac aromaticele, iar Cellini classico riserva este unul dintre cele mai bune pana acum. Pentru cei atrasi de tutunurile mai “tari”, va fi cu siguranta prea dulceag si prea usor. Dar pentru cei care vor un tutun aromatic putin mai altfel este o optiune recomandata. Sigur voi mai cumpara si fuma.

Un alt review gasiti pe humidor.ro.

8 comments:

humidor said...

Este posibil sa fie o diferenta intre umezeala din plic si cea cea din cutie. De obicei stiu ca plicurile au tutunul ceva mai umed decat conservele.

humidor said...

... sin inca ceva, la conserva taietura este marisoara, in nici un caz fina...

Cinabru said...

Cine stie, poate asta este explicatia. Mie mi s-a parut fina, acum stiu si eu, poate m-am inselat.

garleanu said...

Si pe asta unde l-ai gasit?
E luat de afara, nu?

Cinabru said...

Garleanu : da, mi l-a adus cineva din Italia. Din pacate - un singur plic de 50 g.

Lascaris said...

Macar ne-ai largit orizontul, chiar daca nu o sa ni-l putem cumpara maine de la magazinul din colt.

Cinabru said...

Din pacate. Pentru ca e un tutun bun.

Baaron said...

Un tabac superb pe care l-am incercat pentru prima oara acum cateva luni...am ramas placut impresionat de el...un aromat lejer, fumabil in orice perioada a zilei si in orice imprejurare....unul dintre putinele aromate care merg pipate proaspete (umede)...din punctul meu de vedere se situeaza cam pe picior de egalitate cu Kentucky Bird cu exceptia faptului ca cel din urma este un pic mai pregnant.

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...