1 Dec 2008

Borkum Riff – Original

Marca : Original
Producator : Borkum Riff
Tutun : Virginia, Burley
Aspect tutun : taietura mare, ribbon
Aroma : alcool, putin vanilie, tutun ieftin
Tarie : slaba
WAF : scazut
Prezentare : plic 50 g

Mrg a avut gentiletea sa-mi doneze un pachet de Borkum Riff Original, alb si nou-nout, cu celebra corabioara pe el si 50 de grame de tutun inauntru. Cum printr-un concurs de imprejurari am ajuns sa fumez vreo patru feluri de Borkum Riff – doar doua tolerabile – eram curios daca Original va fi diferit. Daca inteapa la limba, gustul, taria, etc, etc. Teste kamikaze, ca doar trebuie sa le faca cineva si pe astea.

Hmmm, si da, si nu. La deschiderea plicului tutunul este destul de umed, aroma fiind un amestec de alcool – alcool ieftin – si un strop de vanilie dulceaga. Cred ca este cel mai neglijent taiat tutun pe care il voi vedea vreodata, un soi de ribbon grosier, cu bucati mai mari si mai mici si nervuri intregi ale frunzei. Bine macar ca nu am primit si o tulpina full-sized. Trebuie lasat sa se usuce putin, apoi se incarca pipa si se fumeaza.

Celebrul tongue-bite este prezent, cred ca e definitoriu pentru Borkum Riff, un trademark, daca vreti. Cred ca este pentru producator un soi de conditie obligatorie pentru CTC. Nu inteapa la limba, nu poate iesi din fabrica noastra, ne pierdem renumele, domnilor. Dar cand ajungi cu limba umflata ca un somn gras si gestant, nu prea sunt sanse sa mai cumperi Borkum Riff.

Pipa se incinge destul de tare si de repede daca este forjata, iar Borkum Riff Original se aprinde destul de greoi. Dupa aceea arde foarte repede, mult prea repede fata de asteptari, iar aroma este usor dulceaga, mult Virginia – dar nu grozav – si la inceput ceva vanilie. Dar se termina socant de repede, un tutun fast-forward, oricat de lent as fi incercat sa fumez. Bun pentru o pauza scurta, dar prea lipsit de personalitate, intepator si artificial pentru a starni pasiuni.

In concluzie, se poate fuma, cu multa rabdare si fara pretentii prea mari. E un tutun pasabil, care nu te atrage prin gust sau aroma si nu iti retine atentia. Un tutun simplu, o experienta, dar sunt altele, multe altele mai bune, la acelasi pret. Original este mai bun decat altele din gama, dar doar atat. Si cand ai alte optiuni, nu prea merita timpul.

Nota foarte speciala : Radu, multumesc mult pentru tutun, a picat intr-un moment cum nu se putea mai potrivit. N-a fost el de top, dar a fumegat in pace si s-a dovedit util. A trecut usor mini-vacanta.

2 comments:

mrg said...

"Cred ca este pentru producator un soi de conditie obligatorie pentru CTC. Nu inteapa la limba, nu poate iesi din fabrica noastra, ne pierdem renumele, domnilor. Dar cand ajungi cu limba umflata ca un somn gras si gestant, nu prea sunt sanse sa mai cumperi Borkum Riff." - Fb comentariul pe de-a-ntregul, dar pasajul acesta este... criminal!!!
Felicitari pt. intransigenta! Cred ca esti unul dintre cei mai cunoscatori intr-ale Borkum Riff din .ro (motiv pt. care m-am si gandit din prima la tine... din nefericire pt. papilele tale). Repet: nu a fost cu intentie! ;-)

Cinabru said...

Mi-ai dat voie sa fiu nemilos :) Asa ca am fost. Fara filtru e o tortura, cu filtru mai merge, fara pretentii. Si multumesc inca o data pentru cadou, ti-am zis ca a venit la fix. Sper ca a fost cu intentie...prieteneasca. Si sper sa ma revansez candva. Curand.

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...