3 Feb 2010

Peterson's Perfect Plug


Tutun : Virginia, Burley

Aspect tutun : plug

Aroma : tutun natural, foarte putin fructat

Tarie : ridicata

WAF : mediu

Prezentare : cutie de 50 de grame

Prima data cand am fumat un plug. De fapt, prima data cand am vazut un tutun plug. L-am primit alaturi de o cutie de Irish Flake de sarbatori, si am ajuns abia acum sa-l fumez. O cutie patrata, cu eticheta verde, Peterson's Perfect Plug este un amestec de Virginii din Africa si Brazilia cu Burley din Malawi. Exotic. L-am deschis si am avut prima surpriza : inauntru este un cub (ma rog, mai curand un paralelipiped) de tutun presat, sigilat in celofan, foarte tare si surprinzator de greu, ocupand mai putin de jumatate din cutie. Cand deschizi celofanul mirosul este de tutun natural, cu usoare note fructate (parca a smochine uscate). Plugul e foarte inchis la culoare, usor lucios/uleios si doar o idee prea umed.

Am taiat cu un cutit foarte bine ascutit o feliuta, cam jumatate dintr-un flake obisnuit, si am lasat-o cateva ore sa se aeriseasca. Sfaramata atent si pusa in pipa mea Stanwell, cu adaptor in loc de filtru, s-a aprins destul de usor fata de asteptarile mele.

La inceput se simte aroma fructata, dar dispare repede. Gustul este de Virginie cu un pic de Burley si niste note puternice, "intunecate", poate de la presare. Usor de fumat, arde foarte, foarte lent (o pipa plina m-a dus la peste doua ore, e adevarat, cu pauze) si ofera o doza serioasa de nicotina. Tocmai de aceea nu l-as putea fuma prea des, prefer ceva mai usor pentru tutunul de zi cu zi. Spre jumatate gustul devine mai intens, mai aspru un pic, foarte bun. La final, dupa o fumata delicioasa, ramane cenusa inchisa la culoare si fragmente de tutun nears. Nu are acel gust intens de Burley de la University Flake si nici nu este atat de tare ca Irish Flake, undeva la mijloc. Mirosul lasat in camera este discret, nu prea greu si se risipeste repede. Mi-a placut foarte mult, fiecare pipa a fost speciala.

Concluzie : cum e singurul plug de pe piata romaneasca si o noutate de la Peterson (clar cele mai bune tutunuri de la noi) Peterson's Perfect Plug nu trebuie ratat. E o experienta memorabila, chiar daca fiind destul de tare nu este un tutun pe care l-as fuma in fiecare zi. Dar cu taierea si sfaramarea fiecarei felii de plug parca ritualul pregatirii pipei e si mai interesant, si mai seducator. Recomandat, dar nu pentru incepatori.

7 comments:

catta's blog said...

Buna ziua ,
Din cauza unor probleme a trebuit sa schimb site-ul .
As vrea , daca se poate , sa imi schimbati si dvs. datele site-ului http://www.ejocurionline.com , inlocuindu-le cu cele de mai jos :

Titlu : jocuri pentru copii
Url / Link : http://www.jocurik.com

Multumesc pentru intelegere si pentru neplacerile provacate.
George.

Bogdan said...

Of, cinabrule! O perioadă nu te voi mai vizita! Ispitele sunt mari cu posturile tale iar dorinţa şi nevoia de a mă lăsa de tutunuri este la fel de mare. :)

Cinabru said...

Catta's blog : nu e nici o problema, sper ca e bine acum. Va rog sa-mi spuneti daca mai trebuie ceva schimbat. Mult succes mai departe.

Bogdan : eu am reusit sa renunt la tigari, sper definitiv. Fumam in paralel, mai ales la munca, si destul de munte. Ramai la pipa, e o placere prea mare pentru o viata atat de scurta :) Ispita, ispita.

Bianca said...

Te invit la un concurs...

Cinabru said...

Superstar : am rezolvat.

Bianca : o sa fac imposibilul sa raspund pana la termenul limita, pentru ca vine de la tine si pentru ca imi place tema.

Lascaris said...

Mi se pare mie, sau peterson face tutunuri tari?
Si tutunul fumat de mine mi s-a partut tare.

Cinabru said...

Lascaris : sunt tutunuri destul de tari, dar cele mai bune din ce se gaseste la noi (cel putin dupa gusturile mele). Cred ca va mai dura mult pana sa se aduca si alte tutunuri, poate mai bune. Dar PPP a fost nimic pe langa Irish Flake.

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...