11 May 2011

Samuel Gawith Chocolate Flake

Tutun : burley, virginia, latakia
Aspect tutun : flake
Aroma : tutun natural, cacao/ciocolata
Tarie : medie
WAF : mediu
Prezentare : cutie 50 grame

Chocolate Flake de la Samuel Gawith a fost de la prima experienta un tutun interesant si contradictoriu - latakie cu ciocolata ? Parea genul de combinatie de evitat, o struto-camila de aromatic si englezesc, numai ca aici rezultatul este surprinzator. In sens bun. Flake-urile taiate neregulat, in stilul clasic pentru Samuel Gawith, sunt destul de umede si elastice (as recomanda o aerisire inainte de fumare), de un cafeniu inchis, cu fire aurii. Aroma este in principal de cacao/ciocolata - mi-e greu sa aleg intre cele doua - impletita cu mirosul de tutun bun, bine prelucrat, natural, mai mult a virginie decat a latakie. Apetisant si ispititor. 

Amestecand burley de calitate (imi place burley-ul, de regula mixturile care il contin ma surprind de fiecare data) cu virginie si destul de putina latakie, cat sa ii dea un pic de personalitate fara a domina amestecul, un flake este suficient pentru o fumata decenta ca durata. Se aprinde mai greu, poate si din cauza casing-ului, dar odata pornit arde monoton si constant pana spre sfarsit, fara sa necesite prea multe reaprinderi. Gustul ? Tutun natural, dens, peste suprapunandu-se gustul dulce si puternic de ciocolata cu multa cacao. Spre jumatatea pipei burley-ul incepe sa se simta mai puternic decat virginia, ciocolata devine putin mai amaruie si face cativa pasi spre fundal, in tot acest timp latakia ramanand o prezenta discreta, un adaos interesant. Principala caracteristica a fumului : cremos. Dulce, puternic, dens, cu destula nicotina pentru o fumata relaxata. Nimic dintr-un aromatic neinspirat, asa cum m-am gandit prima oara la citirea cuvantului "chocolate".

Un tutun care mi-a placut de fiecare data, desi nu l-as fuma in fiecare zi. Recomandat daca vrei sa fumezi flake-uri care sa aiba chiar gust de ciocolata, dar si de tutunuri bune. 

Foto : humidor.ro

2 comments:

mrg said...

Vad ca amicii pipari nu se-nghesuie sa-ti "raspunda" - fie nu stiu ca ai "redeschis" blogul, fie nu-ti impartasesc gusturile. Sparg eu gheata vizavi de Chocolate Flake de la SG. Prima oara cand l-am gustat, de la Subsonikue/BAaron, era in stadiul in care ii plac lui tutunurile - uscate zdravan - si flake-urile - maruntite. Eu taman ce-mi traiam al meu Coup de foudre cu Madame Latakia - intre timp devenita relatie statornica. Era deci oarecum firesc ca flake-urile cu ciocolata si latakia sa-mi placa, asa ca tutunul a devenit rapid o prioritate pe lista de viitoare achizitii. Cand l-am fumat insa proaspat... savoarea nu mai era aceeasi. Fie memoria mea gustativa/olfactiva mi-a jucat feste, fie era dedulcirea la latakii, fie... in fine sunt zeci de factori care pot modifica gustul unei fumate, asa ca ar fi o aiureala sa incerci sa obtii un gust/senzatie/savoare identice de la o fumata la alta. Dar totusi senzatia de "lipsa a ceva" a persistat. L-am lasat deoparte, l-am reluat agale, fara raportari la trecut si, in final, concluzia e oarecum similara: un tutun pe care l-as fuma din cand in cand, dar nu as tine mortis sa-l am in casa.

Cinabru said...

Corect, este un tutun de ocazie, nu unul de zi cu zi. Eu l-am fumat de fiecare data destul de umed, si in pofida dificultatilor de aprindere mi-a placut. Nu la nebunie, dar a fost un flake bun. Plus ca, dupa cum bine stii, prefer virginiile si aromaticele si am inceput sa pipez rar spre foarte rar latakii. Nu stiu daca e doar o faza, dar vedem noi.
Ma gandesc sa iau totusi o cutie cand reintra finantele in priza, dar nu e, ca sa te parafrazez, o prioritate.

PS : mai scrie, domnule, mai scrie.

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...