29 Apr 2017

Samuel Gawith - Lakeland Dark

Tutun : virginie, kentucky
Aspect tutun : broken flake
Aroma : tutun natural, ierbos, vegetal
Tărie : ridicată
WAF : foarte scăzut
Prezentare : cutie de 50 g

Un tutun tare, dur, intens, nu tocmai genul de tabac pe care l-aș alege. De când am început să fumez mai rar și implicit mai puțin, demonstrându-mi mie însumi că aș putea să rezist și fără, toleranța trebuie să îmi fi scăzut dramatic, deși nici în junețe nu eram tocmai rezistent în fața unui flake prea puternic (Irish Flake de la Peterson a fost peste puterile mele, spre exemplu). Confruntare pe care preferam să o evit pe viitor. Cum atunci când mai cumpăr vreo cutie prefer să merg mai mereu la noroc, loterie care deși nu este mereu câștigătoare măcar este de regulă surprinzătoare, am ajuns să iau această noutate de la Samuel Gawith. Măcar o pipă din când în când face viața aproape suportabilă.

Mă așteptam la un flake, dar cutia este plină de broken flake, fire lucioase și întunecate, aromă intensă și puternică de tutun natural, fără aditivi dulci și plăcut mirositori, dar și fără delicioasă mireasmă de latakie. Categoric nu este nici vreun aromatic prietenos, nici un oriental care te predispune la vreun volum din 1001 de Nopți (că tot am reluat seria). Destul de umed, așa că are nevoie de ceva aerisire, și gustul se schimbă destul de mult în funcție de cât este de uscat, și pe cale de consecință și ușurința cu care arde. Fumat cu și fără filtru, parcă în a doua variantă a fost mult mai bun, mai interesant, mai puternic.

Se aprinde un pic mai greu, și are nevoie de ceva atenție în timpul fumatei, iar dacă încă mai păstrează umezeală va necesita dese reaprinderi. Gustul... este un tutun dur, deloc prietenos cu un începător. Tabac natural, puternic, plin de intensitate, virginia jucând rolul de fundal și amăruiul kentucky venind de la bun început în prim plan, si se menține așa până spre jumătate, când începe parcă să fie și mai tare.

Pe tobaccoreviews e prezentat de mai mulți pipari ca un 1792 fără aroma de tonquin (mai multe detalii despre tonquin pe forumul Pipa Club București), un tutun pe care l-am încercat demult, și rețin că mi-a cam pus repede capac prin tăria ieșită din comun, care m-a obligat să îl fumez cu pauze și îndelungi ezitări. Posibil, dar fără să am și o cutie de 1792 e greu să îmi dau seama ce și cum.

Lakeland Dark de la Samuel Gawith nu e genul de tabac pe care l-aș pune în pipă foarte des, categoric nu dimineață, și de preferat doar după o masă bună și când ești suficient de odihnit, cu destul timp la dispoziție. Nu aș risca să fumez mai mult de un bol într-o zi, sincer să fiu, poate sunt eu prea delicat. Recomandat dacă vrei un broken flake cu multă, multă personalitate și gust de tutun natural, dar categoric nu este genul de mixtură cu care să începi să fumezi pipă. Doar pentru cei cu ceva experiență și toleranță la multă nicotină.

Foto: hu-tobacco.de

25 comments:

Enache Alexandra said...

Am incercat doar o singura data niste trabucuri mai "fine" si nu mi-a placut experienta deloc. Oricum, din ce povestesti, pare a fi un tutnun foarte rafinat, dedicat mai mult celor veterani in "meserie". Nu stiu daca as putea fuma asa ceva in locul tigarilor obisnuite. Cert este ca e mult mai sanatos, din ce am auzit.

Cinabru said...

Este un tutun mai dificil de inteles, cel putin pentru un incepator. E bun, dar cum scriam mai sus nu l-as fuma in fiecare zi. De trabucuri nu stiu mare lucru, am incercat foarte putin. Iar de tigari obisnuite nu m-am mai atins de ceva vreme.

Alex said...

Mey, ti-am redescoperit blogul cautind "De-a puia-gaia", cartea lui Musatescu. Haioasa recenzie, apropo, ma face sa vreau sa caut cartea s-o recitesc.

Ma bucur sa vad ca mai scrii, asa tiris-grapis.

Rent a car Bucuresti said...

Au un tutun foarte tare.

Unknown said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Unknown said...

Happy Valentines Day
Valentines Day Images 2019 Happy
Funny Valentines Day Status
Happy Valentine Day 2019 GIF

Silvia said...

Foarte bun articolul, multumesc pentru review.

Alexandra said...

Imi place blog-ul, sa mai postati.

Gabriela said...

Ai un blog de nota 10, te asteptam sa mai postezi content nou.

Stefan said...

Multumesc mult pentru informatie.

Mara said...

Imi place blog-ul, mai vrem content!

dercy lyne said...

Numele meu este Darci Lyne. Aceasta este o zi foarte fericită din viața mea datorită ajutorului pe care mi l-a oferit dr .nosakhare pentru a mă ajuta să-mi recuperez fostul soț cu vraja sa de dragoste și magie. Am fost căsătorit de 6 ani și a fost atât de groaznic pentru că soțul meu a înșelat cu adevărat și a căutat un divorț, dar când am întâlnit pe e-mail Dr..nosakhare pe internet despre cum a ajutat atât de mulți oameni să-și recupereze și să ajute repara relația și face oamenii fericiți în relația lor. Mi-am explicat situația și apoi am căutat ajutorul lui, dar spre marea mea surpriză, mi-a spus că mă va ajuta cu cazul meu și că acum sărbătoresc, pentru că soțul meu s-a schimbat total în bine. Întotdeauna vrea să fie alături de mine și nu poate face nimic fără prezentul meu. Mă bucur cu adevărat căsnicia mea, ce sărbătoare grozavă. Voi continua să depun mărturie pe Internet, deoarece Dr..nosakhare este un adevărat rol de vrăji. NEVOIE DE AJUTOR? A LUA LEGATURA
  -Email- blackmagicsolutions95@gmail.com
îl puteți adăuga și pe aplicația Whats: +2349083639501
El este singurul răspuns la problema ta și te face să te simți fericit în relația ta. Și este perfectă și în relația ta.
îți dorești fostul înapoi?
vrei o vraja de dragoste pentru un nou iubit?
Soluție de problemă pentru copii?
Soluție de problemă financiară?
Erectie slabă și ejaculare rapidă?
soluția la boli și boli ale organismului
Toate tipurile de soluții de problemă prin astrologie?
Soluția problemei divorțului?

Andreea said...

Sper ca vei reveni in forta acum in 2020 :)

Juan Alberto Navaz said...

Soția mea m-a părăsit și a plecat în vacanță cu fostul ei iubit și în ultimele 4 luni nu am mai auzit-o și nu am văzut-o. Nu am știut niciodată că voi experimenta o astfel de ruptură de inimă de la soția mea după 12 ani de căsătorie cu 3 copii. Șeful meu de la serviciu a observat că nu mă mai puteam concentra la stația de lucru așa cum obișnuisem înainte. Mi-a oferit o discuție pentru a discuta cu el și i-am spus prin ce trec. După ce i-am explicat șefului meu, el i-a replicat lui Lord Zakuza care este o casă de vrăji. M-am conectat la Lordul Zakuza pe linia sa de WhatsApp la +1 740-573-9483, după ce am vorbit cu șeful meu și mi-a spus că situația mea se va rezolva în 24 de ore cu vraja sa puternică. I-am urmat toate instrucțiunile și am crezut și am avut credință în el. El mi-a pregătit o vraja de dragoste care s-a retras pe soția mea în decurs de 24 de ore și acum, amândoi am trăit bine mai mult decât ne obișnuiam. Nu știu dacă cineva de aici are nevoie de ajutor, dar aici este linia WhatsApp Lord Zakuza +1 740-573-9483 și adresa de e-mail: doctorzakuzaspelltemple@hotmail.com dacă ai nevoie de ajutor în viața ta amoroasă.

Monica said...

Sa nu lasati blog-ul asta sa se duca, sa mai puneti content si pe 2020!

Unknown said...

Wow! this is Amazing! Do you know your hidden name meaning ? Click here to find your hidden name meaning

Mihaela said...

Imi place blog-ul, sa mai postati content nou!

Oferte Carti said...

Acest tutun (desi este si el nociv) bate de departe tigarile "ambalate"..
Sunt mult mai .. naturale!

Ionut said...

Categoric ceva de calitate!

Andrei said...

Sper ca veti reveni in 2021!

Julia said...

Thank you for these good times on your blog. I am often at the station to watch (over and over again) these wonderful articles that you have shared. Really very interesting. All the best !

voyance gratuite par mail

Bogdan said...

Poate vei reveni in 2022 :D

Alexandra said...

Excelent blog!

Valentina said...

Super content :D

Gabriela said...

Content de nota 10 ;)

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...