21 Oct 2008

Borkum Riff - Vanilla Cavendish


Marca : Vanilla Cavendish
Producator
: Borkum Riff
Tutun
: Burley ; Kentucky ; Virginia
Aspect tutun
: taietura marunta
Aroma
: complet artificiala, teoretic vanilie
Tarie
: slaba
WAF
: scazut
Prezentare
: plic 40 g

Dupa Exclusiv Wild Mango am crezut ca nu voi mai intalni niciodata un tutun care sa-mi displaca atat de mult. Si totusi se pare ca nu trebuie sa-ti pierzi speranta, pentru ca miracolul s-a produs : Borkum Riff Vanilla Cavendish. In afara corabioarei de pe plic - sigla Borkum Riff - nu am gasit nimic placut sau bun sau tentant.

Producatorii se lauda cu un amestec de Burley, Kentucky si Virginia, taiat in panglici scurte, fermentat si avand o aroma intensa de vanilie de cea mai buna calitate. La desfacerea plicului insa - nici urma de vanilie. Tutunul, putin prea umed, taietura conventionala, culoare comuna, dar nimic din delicioasa aroma de vanilie, ci un miros atat de artificial si de ciudat… Greu de descris. Ca o prajitura cu multa E-uri uitata in vitrina. Ca o sticluta cu esenta pentru prajituri lasata sa se evapore. Miros de plastic, dulceag si neplacut, cu o umbra de alcool ieftin.

Bagat in pipa, aprins nu fara dificultate, fumat. Este un tutun usor, dar inteapa bine la limba in stil Borkum Riff si se incinge destul de repede. Chiar prea repede. Dar toate astea ar fi mers pana la urma, daca gustul nu ar fi fost atat de fals, de gretos, de indulcit artificial. Nimic din vanilia promisa, absolut nimic, doar o dulceata dezgustatoare si un fum iute.

Concluzie : Borkum Riff Vanilla Cavendish este cel mai prost, tern si indigest tutun de pipa pe care l-am incercat pana acum. Celelalte trei din serie sunt la ani lumina de el, parca ar fi alta firma. Daca vrei sa ai tot restul vietii o relatie "tensionata" cu cineva, fa-i cadou un plic. Si insista sa-l fumeze. Tilbury, da-te la o parte, ai concurenta puternica.


6 comments:

humidor_ro said...

foarte suparat... sper ca nu l-ai bagat in Danske

Cinabru said...

Da, a fost o dezamagire cumplita. In nici un caz nu am testat asa ceva pe Danske, inca de cand i-am simtit mirosul mi-am dat seama ca nu e kosher.

mrg said...

Cinabru, ma minunez de perseverenta ta in a testa astfel de tutunuri. E adevarat, pe undeva o si apreciez - eu unul nu as fi stat sa mai scriu si un review de tutun. De altfel foarte util pt. piparii incepatori (si nu numai, sa fim onesti!), care macar stiu acum de ce sa se fereasca. In pofida utilitatii, iti urez sa ai parte de tutunuri cat mai placute tie si la cat mai putine experiente de genul celei descrise.

Cinabru said...

Mrg : acum daca tot am primit patru Borkum Riff, am zis sa imi adun curajul si sa ma sacrific. Macar asa nu se vor mai pacali altii. Bourbon si Cherry au fost fumabile, acceptabile, dar asta a fost cumplit.

Lascaris said...

E de bine - un avertisment folositor, ambalajul poate pacali.

Cinabru said...

Lascaris : ai mare dreptate, ambalajul arata chiar bine, dar inauntru... za horror.

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...