17 Oct 2008

Danske Club Vario Form 185. My precious…

Erau opt in total, patru puse pe suporturi, patru inca in cutiute. Din cele la vedere una era rusticata, un biliard simplu si dens. Opt pipe Danske Club, si eu puteam sa aleg una singura. Cine si-a cumparat cel putin o pipa noua, indelung asteptata, poate sa inteleaga cam ce simteam in momentele acelea. Cred ca multi isi aleg nevasta, jobul sau masina cu mai putin atentie decat si-ar alege pipa. Primele patru nu m-au incantat, cel putin nu in exces. Erau frumoase, dar nu aveam sentimentul "asta este !". A cincea era in cutie, pusa intr-un frumos saculet de panza moale. Saculetul era verde si avea sigla Stanwell. In cutia cu sigla Danske Club era prima mea pipa noua. Adica cea de mai jos.

Din prima secunda a fost dragoste la prima vedere. Era exact ceea ce imi dorisem. De cand am vazut-o pe un site. Doamna, nu mai imi aratati nimic, pe asta o iau. Sigur ? Mai mult decat sigur. Rusticata, Danske Club Vario Form 185, half-bent, cu filtru de 9 mm, vine intr-o cutie simpla de carton. Pret 123 de lei la magazinul din Calea Victoriei 222. Am mai luat un pachet de Amphora Full Aroma (29.5), un pachet de perii simple (5), un pachetel cu 15 filtre balsa Savinelli (6) si am mai primit si un butucel nou cadou, in forma de pipa, mult mai mare decat futacul meu vechi. Faceti si dv socoteala cat a fost tot, deloc mult pentru placerea de a tine in mana o pipa noua. Nu am intrebat de adaptor pentru a o fuma fara filtru - sper ca se gaseste asa ceva la noi - si nu i-am luat nici suport. Emotiile…

Se fumeaza excelent, la mare distanta de necajita prima pipa. La inceput - primele doua-trei dati - s-a mai simtit totusi un usor gust ciudat (lemn/lac/nou) pe urma a disparut. Pana acum am fumat numai Amphora Full Aroma, si este o pipa de care m-am indragostit. Pipeaza rece si uscat, poate ajutata si de filtrul de balsa, chiar daca se pierde ceva din aroma tutunului tocmai din cauza filtrului. Si cand te gandesti ca in imaturitatea mea sunt un mare amator de aromatice/prajituri. Chiar daca sunt chimizate la greu. Ceva mai grea decat eram obisnuit, nu prea merge tinuta doar cu dintii, decat cu efort. Arata bine, fumeaza bine, e inceputul unei - sper - viitoare colectii de lasat mostenire. Daca nu mi se va permite sa o iau cu mine la azil.

Acuma sper sa imi ajunga tutunurile stranse pana spre Craciun. Nu de alta, dar deja e tot mai tentant sa imi fumez noua pipa. Sa incerc si alte tutunuri, sa o curat, sa-i schimb filtrele, sa o pun la loc dupa ce e bine si frumoasa. My precioussss….

12 comments:

Realitatea lui Petria said...

Cu câtă dragoste ţi-ai descris achiziţia...

Cinabru said...

Alex, nici eu nu credeam sa fiu atat de pasionat de o bucata de lemn, pana la urma. Dar se pare ca pasiunea pentru pipe ma prinde incet, dar sigur.

humidor.ro said...

Felicitari! Pipele Danske Club sunt excelente! Si eu m-am indragostit de ele. Am doua, si ambele fumeaza excelent. Lasand la o parte micile defecte de estetica, formele sunt cele mai bune, de obicei sunt pipe masive, nu se incing, fumeaza rece... Eu mi-am cumparat-o pe prima la recomandarea lui Stefan si a doua din proprie convingere.

humidor said...

...si ca sa fiu alaturi de tine, iti dedic urmatoarea pipa Danske Club #229 umputa cu Dunhill Standard Mixture

Cinabru said...

Humidor.ro : si eu l-am ascultat tot pe Stefan, si am facut foarte bine. Chiar cred ca il voi deranja cu un mail zilele acestea, sa ii multumesc. Multumesc pentru dedicatie, eu ma revansez cu noua mea pipa si un Amphora sau un Cellini.

Baaron said...

Felicitari pentru noua achizitie Cinabru !
Este o pipa foarte frumoasa, imi place jocul de culori pe care cei de la Danske l-au ales pentru modelul acesta de pipa si cel mai important este ca fumeaza bine,
Asa cum a precizat si Bogdan Dr pipele Danske se remarca prin masivitatea bolului (probabil din cauza asta nici nu se incing prea tare daca le forjezi).
Inca o data felicitari si iti dedic si eu un Peterson Irish Flake intr-un Meerschaum Ermec evident...

mrg said...

Cinabru, in sfarsit te lasi te lasi atins de morb si iesi din turnul tau de fildes in care ai o singura pipa si dai Cezarului ceea ce-i apartine - o pipa noua... Cu toate deliciile care o insotesc si pe care le-ai descris atat de bine - tresarirea aceea de emotie, bucuria egoista de a o poseda si de a fi numai a ta... (suna cam bizar ce spun, dar un pipar onest incearca aceste senzatii si ceritudinea ca Ea este unica alegere, perfecta!). Ma bucur pt. tine, cat pot de sincer si fara invidie. Sa ai parte de fum rece si tutun bun pe-ndestulate!

Cinabru said...

Subsonique : multumesc. Sunt de-a dreptul indragostit de ea, perfecta pentru prima mea pipa noua. Dar deja simt dorinta puternica de a mai cumpara una. Si inca una. Si tot asa.

Cinabru said...

Mrg : multumesc. Primul pas este mai greu, nu ? Poate ca in timp o sa reusesc si eu sa adun o colectie de invidiat. Si multumesc pentru urari, sa fie pentru toata lumea.

tyler durden said...

Nici despre copiii tai nu ai vb asa frumos. My friend you ve got a problem

Cinabru said...

Tyler, nici nu stii cata dreptate ai :)

tyler durden said...

Cineva face sex cu o pipa. Sure thing

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...