9 Apr 2009

Leapsa terorista – via Blog de carti

Preiau de pe Blog de carti o leapsa in ton cu ultimele certuri de pe bloguri, leapsa care deja a mai circulat si prin alte parti :

« eu zic asa: fiecare dupa posibilitati, care pe blog, care pe mail, sa scrie o cronica a uneia dintre cartile care i-au facut cu ochiul, citind despre ele pe blogul luciei. »

Sunt mai multe titluri, dar cred ca Teroristei ii datorez descoperirea lui Brautigan, dupa ce citisem la ea o recenzie dubla la In zahar de pepene si La pescuit de pastravi in America. Am citit la ea, mi s-au parut interesante si ciudate, si dupa ce le-am cumparat si citit mi-am dat seama ca e un scriitor mare. Criptic, foarte poetic, adesea absurd de seducator, adesea nu poti spune ca ai inteles ce a vrut sa spuna, dar de neuitat. Am scris doar despre La pescuit..., In zahar... isi asteapta si astazi randul.

Cine mai vrea sa raspunda, va rog.

Nota : nu vreau sa comentez ce s-a intamplat, cine s-a certat cu cine si de ce Terorista s-a decis sa renunte. Cei interesati ori stiu deja, ori au unde sa caute. Imi placea sa o citesc pe Terorista. Poate ca nu eram de fiecare data de acord cu prezentarile ei, poate priveam altfel un autor sau o carte, poate au fost postari la care nu am revenit, tocmai din aceasta cauza. Dar au fost destule care mi-au placut foarte mult si pe care s-a intamplat sa o recitesc. Destule carti despre care am citit initial la ea, si pe urma mi-au placut. Si, la fel ca multi altii, m-am simtit oarecum incurajat sa scriu pe blog, mai ales la inceput, dupa ce am vazut ce si cum scrie Luciat. Asa ca imi pare rau ca renunta sa mai scrie, dar sunt nevoit sa ii respect decizia. Luciat, toate cele bune. Cat a fost, a fost frumos.

9 comments:

feeria said...

Mie-mi placea stilul personal si nepretentios pe care il avea atunci cand scria despre ce citeste. Parcurgandu-i articolele, era ca si cand reda fragmente dintr-o discutie, la o cafea (si o tigara :D), cu izbucnirile, imbufnarile sau exaltarile perfect normale pentru un cititor pasionat, in fata autorului, personajelor. Asta a fost primul lucru pe care l-am sesizat la ea, la blog, si cel care ma facea mereu sa arunc un ochi peste ce-a mai scris nou.

Am apreciat de asemenea si varietatea lecturilor si faptul ca gasisem inca un om care citeste dupa cum ii dicteaza instinctul: imi place subiectul? parca da! Hai sa incerc. Cel putin asta a fost impresia mea atunci cand i-am citit prima data insemnarile.

Am citit o carte dupa ce am citit despre ea pe blogul teroristei, insa nu mi-a placut la fel de mult pe cat i-a placut ei. Era normal. M-a cam enervat si ca a enervat-o Hesse, care-i unul dintre scriitorii mei de suflet, dar dupa ce am citit si eu, la varsta asta (pe care-o am, si nu la 15 ani), "Pe urmele visului" am cam inteles unde batea.
Vreau sa iau doua carti, restante, una despre corp/corpus in literatura si una cu orientul, ultima recenzata, parca.

Chiar daca si l-a inchis, eu tot am sa i-l rasfoiesc, atunci cand am sa raman in pana de inspiratie (era sa spun conspiratie!- poate nu degeaba).

Cinabru said...

Pacat ca s-a ajuns aici, dar asta este, pana la urma. Speram sa nu o deranjeze atat de mult. Si eu o sa mai recitesc, si inca destul de des. Si ramane Brautigan, si mai sunt si alte carti.

DeMaio said...

Cinci minute şi public şi eu materialul legat de LuciaT. Sunteţi extrem de bine primiţi cu o idee, o părere, o alună, o alea-alea.

Cinabru said...

DeMaio : ok, foarte bine ca ai scris si tu ceva. Dar cunoscandu-te ma astept la ce e mai rau :)

DeMaio said...

Deocamdată doar la o discuţie cu Zoso în care o pune pe LuciaT pe picior de egalitate cu Andressa. Mergem din ce în ce mai bine, nu?

tyler durden said...

mai da si tu un telefon , ca m-ai sedus si abandonat

Cinabru said...

DeMaio : hehe.

Tyler : rezolvam, draga, rezolvam.

Pinocchi0 said...

Excelenta idee, leapsa asta: Preiau neaparat.

Cinabru, te inteleg foarte bine ca nu vrei comentarii despre asta pe blogul tau. Stim deja ce se intimpla unde apar anumite discutii, am avut si eu parte de aparitiile dumnealui.

Pinocchi0 said...

S-a facut:
http://pinocchiomuc.blogspot.com/2009/04/leapsa-terorista.html

Inca o data: Excelenta idee!

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...