8 Dec 2007

Say It’s Not True – noul single Queen

Nu sunt unul dintre cei incantati de colaborarea Paul Rodgers – Queen. Poate este un vocal extraordinar, de prima clasa, genial, dar nu se potriveste cu ceea ce a fost aceasta trupa. Pentru mine, Queen a murit in 1991. Iar dupa ce si John Deacon a renuntat, oricat de mult ar insemna Brian si Roger, nu mai este acelasi lucru. Oricat s-ar incerca.

Cu toate acestea, am fost curios de noul single al trupei, Say It’s Not True, lansat gratuit online, pe 1 decembrie 2007, ziua internationala de lupta impotriva SIDA. Un gest frumos, potrivit pentru Queen, iar modalitatea de promovare este o premiera. Piesa, compozitie tipica pentru Roger Taylor, era mai veche, fiind cantata in concerte in ultimii ani, dar in versiunea de studio… este altceva. Si trebuie sa recunosc, pentru prima data Paul Rodgers mi-a placut. Nu in exces.

Cei trei – Paul, Brian, Roger – reusesc o piesa surprinzatoare, destul de departe de ce insemna Queen, dar totusi o balada sensibila si reusita. Bine mixata, cu voci la inaltime, in armonie, Say It’s Not True mi-a placut. Nu atat de mult incat sa o ascult de mai multe ori, dar suficient pentru a astepta viitorul album de studio. Care ar trebui sa apara anul viitor.

Say It’s Not True poate fi descarcata aici.

10 comments:

Hellene, tomata cu scufiţă said...

Sincer mie nu prea imi place cand o trupa isi pierde un membru si apoi incearca sa o resusciteze aducand pe altcineva... De foarte putine ori le reuseste. Mie una mi-e ciuda pe noul venit, pe incercarea de a-l inlocui pe Freddie. Ai sa-mi spui probabil ca Freddie e de neinlocuit sau ca nimeni nu incearca sa il inlocuiasca, dar nu ai sa ma convingi (cu a doua afirmatie). Cum ai spus si tu, Queen a murit odata cu Freddie si asa va ramane in memoria tuturor. Ce urmeaza dupa asta, sunt doar incercari...

Cinabru said...

Nu, Queen a murit odata cu Freddie. Nu se mai poate face nimic, decat incercari predestinate unui esec dureros. Pacat, dar asta este. Freddie a fost unic si fara el nu mai exista Queen. Astept totusi urmatorul album.

www.demaio.info said...

Trebuie să recunoşti că Paul îşi face mai mult decât datoria. Man, este mare...mare...nu este Freddie, dar este unul dintre puţinii ce dispune de curajul şi calitatea de a duce aşa ceva mai departe...

Cinabru said...

Da, Paul Rodgers este foarte ok pe piesele sale, dar pe cele Queen nu mi se pare potrivit, nu se leaga nimic. Sunt vocali de la tribute bands mult mai potriviti decat el. Dar Say It's Not True i-a iesit foarte bine. Sa vedem mai incolo.

Zmeura said...

sunt de acord ca rodgers face o treaba buna, nu-i contesta nimeni capacitatea interpretativa, insa cred ca proiectul asta ar trebui sa se numeasca altfel decat queen.

Cinabru said...

Corect, Zmeura, eventual proiectul "nu am gasit alt vocal pentru ca nimeni nu avea curaj sa se compare cu Freddie, asa ca facem ce putem. Cumparati-ne albumul". Ar fi necesar alt nume, nu Queen, clar.

Giuseppe said...

Queen a încetat să mai existe pe 24 noiembrie 1991. Oricât de mult i-aş aprecia pe ceilalţi trei membri ai formaţiei, în frunte cu Brian May, pentru mine Queen se identifică aproape în totalitate cu Freddie Mercury. Tot ceea ce s-a făcut din 1991 până astăzi sub titulatura Queen ar fi trebuit poate să poarte alt nume.

Cinabru said...

Giuseppe, ai perfecta dreptate, si voi sustine mereu ca fara Freddie (iar acum si fara John) este ridicol sa vorbim de Queen. Inteleg de ce Brian si Roger vor sa continue (dincolo de bani), dar era mai bine sub un alt nume. Mai corect.

drakar said...

ce-ar fi daca s-ar numi iarasi Smile? in fond Brian si Roger provin din trupa Smile si cred ca ar fi o incercare mult mai reusita de resuscitare.

Cinabru said...

Drakar, sa se numeasca oricum vor, dar nu Queen. In nici un caz Queen. In rest, orice nume este perfect.

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...