5 Nov 2009

Libraria digitala - din decembrie

Preluat de pe Ganduri pentru fiecare zi (un blog foarte fain)

Din luna decembrie se lanseaza o librarie digitala unde vom gasi volume de la editura Trei, Polirom, Nemira, Litera (din cele anuntate pana acum). In prima faza vor fi aproximativ 100 de titluri disponibile pentru download, la preturi de 1 - 7 euro. Ceea ce mi se pare foarte putin. Site-ul arata deja foarte bine, am gasit si cateva aplicatii interesante pentru e-books si ar trebui sa mearga bine.

In definitiv ar fi mai rentabil pentru edituri sa nu reediteze pe hartie anumite titluri mai vechi si sa le vanda in format electronic. Sunt curios, dintre titlurile anuntate de la Trei, sa iau "O intamplare ciudata cu un caine la miezul noptii" de Mark Haddon.

Mai multe detalii aici

9 comments:

Laviniars said...

Ideea e chiar foarte buna. Eu citesc pe telefon mai mult, iar pana acum m-am limitat la gutenberg sau alte situri de gen. Urmeaza sa imi iau un Kindle ca sa fie totul mai ok... dar tot nu se compara cu cartile adevarate, cu hartia... Oricum, probabil ca formatul electronic este viitorul si in domeniul asta al cartilor.

Petre said...

salut, multumesc pt aprecieri vis-a-vis de librariadigitala.ro. Sper sa ne ridicam in continuare la inaltimea asteptarilor voastre...
In privinta nr de ebooks romanesti, stiu ca 100 pare putin, dar pt noi este un enorm pas inainte...
puteti sa ne urmariti pe facebook/twitter pt cele mai proaspete stiri, dar si pt feedback.
cu stima, petre lica
librariadigitala.ro
blog.librariadigitala.ro

Gingasia said...

Multumesc de preluare. Intr-adevar Petre are dreptate, nu sunt multe carti, dar se misca ceva totusi in domeniu!

Cinabru said...

Lavinia : as vrea si io un gadget de gen, dar deocamdata pas. Vreau niste tutunuri noi si sa mai scap de datorii. Nu se compara, dar mi-e teama ca noi suntem ciudati din garda veche, si noile generatii oricum vor face cornete din carti.

Petre : eu iti multumesc pentru vizita si comentariu. Ideea mi se pare excelenta si chiar sper ca va reusi. 100 mi se pare foarte mult pentru inceput, mai ales ca e vorba de edituri mari, nu unele necunoscute. Mult succes mai departe si abia astept sa iau si eu o carte digitala de la voi.

Gingasia : sa stii ca de la tine tot aflu si eu o gramada de stiri si informatii, imi place. Se misca, e un inceput de bun augur si sper ca va merge tot mai bine.

Lup Alb said...

M-am adaptat destul de bine formatului electronic.
Prefer insa veioza, biroul din lemn si o tigara sa se amestece toate cu mirosul hartiei tiparite. Fetis, nu gluma.
Ca tot veni vorba.
Caut de ceva timp Tudor Ceaur Alcaz a lui Teodoreanu.
Va rog sa-mi dati de stire, daca apare cineva dornic sa o vanda.

feeria said...

E draguta cartea lui Haddon, despre aventura unui baietel cu Asperger. Are si cateva momente in care Si la noi a scris cineva o carte similara, din perspectiva unui copil autist- Caiet de desen de Adrian Chivu.
Faina idee, insa nu-mi place designul siteului- prea rece, prea metalic. Inca asociez placerea lecturii, chiar si digitale, cu confortul si imaginile unei biblioteci clasice, primitoare. But that's just me.

Cinabru said...

Lup Alb : eu am fost nevoit sa citesc mai multe titluri in format electronic, pentru ca nu le gaseam altfel sau erau foarte scumpe. Dar prefer oricand si oricat o carte clasica. Si o pipa.

Feeria : am rasfoit-o mai demult, inca n-am luat-o, dar mi-a placut cat am citit. Sunt curios si de Caiet de desen, pentru subiect. E, de gustibus :) Mie mi-a placut tocmai din cauza asta, dar cine stie cum va arata varianta finala. Mi s-a parut foarte tehnic, aseptic, potrivit ideii de fisier.

feeria said...

Aseptic, da, cuvantul corect! :D Daaa, ideii de fisier, dar ideii de bibliotecaaaa? Mie mi-ar fi placut sa fie asa, cam ca biblioteca Vaticanului. :D :D

Cinabru said...

Mai avem pana acolo, dar macar sa avem tot atatea titluri. Si sa se fumeze in sala de lectura.

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...