16 Aug 2007

Noul DVD Queen - Queen Rock Montreal & Live Aid

Noul DVD Queen, care urmeaza sa fie lansat cat de curand, pe 23 octombrie 2007, este " Queen Rock Montreal & Live Aid". Desi fanii se asteptau sa fie lansat Budapest 86, Rio 85 ori Japan 85 - optimistii sperau chiar la un concert din anii 70 - iata ca din nou Queen Productions surprinde neplacuta, oferind un material video lansat de alte patru ori in trecut, pe VHS, Video Disc si DVD. E adevarat ca inregistrarile nu erau aprobate de trupa (povestea este mai complicata, dar nu erau bootleguri sau versiuni pirat) si nu corespundeau perfectionismului Queen, dar … Sa lansezi din nou un produs (de altfel foarte bun), arhicunoscut ? Ca bonus aceleasi genii de la Queen Productions ofera Live Aid 85, considerat de unii cel mai bun concert Queen, cand trupa ar fi dominat festivalul pus la cale de Bob Geldoff. Numai ca inregistrarea de la Live Aid este deja plictisitoare pentru majoritatea fanilor, care au vazut-o si revazut-o de sute de ori.

E adevarat ca noua versiune este remasterizata, imaginea ar fi mai buna, etc, etc. Dar in esenta este aceeasi compilatie incompleta a concertelor din 24 si 25 noiembrie 1981, Montreal, fara Flash si The Hero (se pare ca acea portiune de film s-a pierdut), adica absolut nimic nou. Si Cinabru nu crede ca va prea interesanta nici pentru publicul obisnuit cu Live at Wembley. Iar ca bonus, in loc de turneul sud-american din 81, Live Aid 85 ? Please … Iar coperta, daca ramane, este dincolo de comentarii. Oribila.

Concertul va fi lansat integral, in format audio remasterizat, pe CD si vinil. In concluzie, desi este, repet, un concert bun, este inca o dezamagire QP. Sunt foarte curios care va fi urmatoarea aparitie ? Wembley avand ca bonus clipul de la Show Must Go On ? Sau A Night at the Opera ? Sau poate Greatest Flix 1 si 2 ?
Mai multe informatii, aici. Stiu, prezentarea suna foarte bine. Si cam atat.

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...