8 Aug 2007

Sfintii inchisorilor - Dumitru Bordeianu

"De beton armat sa fiti, si tot o sa va muiem..."
Un nou episod al serialului Sfintii Inchisorilor, publicat de HotNews.ro, de aceasta data dedicat lui Dumitru Bordeianu, legionar, victima a sinistrei reeducari de la Pitesti, unde bestialitatea anchetatorilor avea sa depaseasca toate limitele imaginabile.
Dumitru Bordeianu avea sa spuna intreaga poveste a caderii si invierii sale crestine in volumul “Marturisiri din Mlastina disperarii”, editat dupa 1990, cu toate greselile, ezitarile si tradarile sale, prezentand atat metodele de tortura si atmosfera din sinistra inchisoare, cat si luminoasele figuri ale camarazilor de suferinta.

Un capitol cutremurator al istoriei Gulagului romanesc, ce trebuie cunoscut, chiar mai tarziu decat era necesar. Pentru ca vinovatii nu si-au primit niciodata pedeapsa meritata, multi dintre ei murind linistiti, in casele lor, beneficiari ai unor indemnizatii impresionante, in vreme ce majoritatea fostilor detinuti politici se zbatea in mizerie.

Dumitru Bordeianu - De la lepadarea de Dumnezeu la Inviere

1 comments:

DeMaio said...

Până la urmă, este unul din puţinele lucruri bune făcute de cei de la Hotnews. În rest, o mare pauză, deşi sunt, probabil, cel mai bun serviciu de informare on-line existent.

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...