4 Aug 2007

Sfintii inchisorilor - Parintele Gherasim Iscu

Duhovnic renumit, pr. Iscu nu a ezitat sa intre in rezistenta anticomunista, folosind manastirea Tismana, al carei staret era, ca pe un veritabil centru de comanda. Este arestat si incarcerat. In noaptea mortii (pe care o prevestise dealtfel) cere sa fie dus la calaul comunist Vasilescu, care-l torturase salbatic la Canal. Acesta fusese aruncat si el acum de comunisti in aceeasi inchisoare. Parintele, cu cea mai mare dragoste crestina, i-a spalat fata, l-a sarutat si i-a daruit iertarea pacatelor. Calaul cutremurat, s-a spovedit atunci victimei sale de la Canal si a murit in aceeasi noapte cu parintele, amintind de talharul care s-a ridicat in Rai impreuna cu Mantuitorul Iisus Hristos.

Articolul integral, pe HotNews.ro

3 comments:

DeMaio said...

Băiatule, ai luat-o razna. Lasă că vine vremea ta, când o să vezi ce înseamnă să nu postezi materiale cu Roxana Ionescu şi Adela Popescu =))
Aurolacii culturii sunt pe aproape, îi adulmec :)
Felicitări. Din nou, ceva ce merită să citeşti, ca de atâtea alte ori.

Cinabru said...

Roxana Ionescu, Adela Popescu, Oana Zavoranu and the likes ... Apogeul civilizatiei rumane.
Serialul lui Baias mi se pare exceptional, obligatoriu a fi citit de orice roman. Numai ca de la romanul mediu la citit se intinde "padurea cu fiare salbatice".

DeMaio said...

Da, da, da, exact. Păi, cum altfel? N-ai vrea să te spovedeşti la Oana? Normal că nu, dar asta este partea a doua. Doar că românii ar accepta-o pe asta şi pe post de Patriarh.

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...